Demir ve folat eksikliği

  • Merhaba Sahra Hanım , ben 27 yaşında bir bayanım biyokimya tahlili yaptırdım demir 55 , UIBC 349, CHOL 218, ALB 4,81 FER 11.57 sadece normalden düşük ve yüksek olanları yazdım , ben sürekli kan bağışı yapıyorum bu sebeple demir oranın düşük olduğunu tahmin ediyorum ama diğer terimlerin ne anlama geldiğini bilmiyorum aile hekimiz sadece demir ve folat eksikliği olduğunu söyledi bilgi verirseniz çok sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ikbal hanım, aile hekiminize katılıyorum. iyi teşhis koymuş. verdiği ilaçları düzenli kullanırsanız düzelir değerleriniz. kolesterolün 200 md/dl üstüne çıkmaması iyi olur. şu anda ilaca gerek yok ama diyet iyi olur. tereyağı, margarin az, sebze meyveyi çok yiyin. ayrıca kendinizi yormadan günde 30-45 dr yürüyüş yapmanız çok daha iyi olur. şimdilik söyleyeceklerim bu kadar, geçmiş olsun , hoşçakalın.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir bağlama kapasitesi

    Merhaba ayşen hanım,yapılan kan tetkiklerimde hgb:12.5,demir serum:90,demir bağlama kapasitesi:489,vit b12:374,folat:8.68,ferritin:6.5,25_hidroksi vit.d:19.22 değerlerde,demir bağlama kapasitesi yüksek ve ferritin düşük ne yapmalıyım.demir takviyesi aldıktan 6 saat sonra d vit kalsiyum efervesan 100...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlil sonuçları

    Kan tahlil değerleri alp 321 u/l n(74 - 390) kalsiyum 9,8 mg/dl n(8,6 - 10,2) demir 25,1 ug/dl l(70 - 180) hemoliz indeks 0 n(0 - 0) ikter indeks 0 n(0 - 0) lipemi indeks 0 n(0 - 0) hormon ferritin 46 ng/ml n(30 - 400) parathormon (pth) 21 pg/ml n(15 - 65) vitamin b-12 614 pg/ml n(191 - 663) folat...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi talebi ?

    Hocam merhabalar, kan tahlilimde hematoloji değerlerimin hepsi normal ancak aşağıdaki değerleri yorumlarsanız sevinirim. kalsiyum 10,3, referans aralık 8,4 - 10,2 folat değeri 2 , referans aralık 3,7 - 32 d vit 64 , referans aralık 6,2 - 53 b12 490 , referans aralık 179 - 1162 serum demir 89 ,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolda morarma

    Aptt 27.9 sn fibrinojen 208.1 mg/l d dimer 0.28 mg/l pt zamani 11.1 sn pt aktivitesi106.9 % inr 0.94 sedimentasyon 1 saat 4 2 saat 10 crp 0.35 sodyum 142 klor 105 potasyum 4.44 magnezyum 2.06 kalsiyum 8.85 üre 32 kreatinin 0.56 ast 12 alt 5 ggt 9 ldg 181 alp 63 total bilibrubin 0.6...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hüseyin Sağlam

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İştahsız bebek

    Mrhb.hocam 2,5 yaşındaki kızımın tam kan sayımına bakarmısınız?glukoz=75 çinko serum=91 vitamin d=27,60 folat=10,10 b12=226 ferritin=26,01 tsh=1,71 serbest t4=1,09 neu % =27.0 lym% = 62,3 lym # =5,22 pdw=18,1 hct=36,9 hgb=12,2 demir=116 kalsiyum=10,3 alp=169 kreatinin=0,42 kansızlık için ne önerirsi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Osman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çabuk yorulmak

    Hocam demir ve b12 vitamin normal folat ve ferrittin düşük benim çabuk yorulma ve kaslarımda ağrı oluşuyor teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kızımın kan tahlili sonuçlari, demir eksikliği

    Merhabalar hocam, 2.5 yaşındaki kızımın (soğuk algınlığı varken tahlil yapıldı) kan tahlil sonuçlarından düşük veya yüksek olanlar ; merhaba hocam, 2.5 yaşındaki kızımın kan tahlil sonuçlarından aralik dışında olanlar; sonuç aralık kreatinin 0. 23 0.3 -0.7 demir 9 50 -120 ne# 1.97 2 - 7.1 mo% 15.9 3...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte folbiol

    Gebelikte folbiol merhaba! gebeliğimin ilk 2 ayında folbiol kullanmıştım.değerlerime bakılmadan yazmıştı doktorum.şimdi okuduğum yazıda gebelikte fazla folik asitin bebekte sorun yaşatacağını gördüm .oğlumda doğumsal biküspit aort rahatsızlığı var.bunun sebebi kullandığım fazla doz folik asit olabi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Ekber Şahin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trombosit fonksiyon

    Merhaba hocam ben 37 yaşında bir bayanım sizi daha önce yazmıştım.bende itp var .bide anemim vardı .ilaç almama rahmen anemim düzelmedi değerlerim yükselmedi .rbc(4.18) hgb(10,9) hct(33,7) mch(26,0)mchc (32,3) rdw(15.5) plt(403) pdw(15,6) folat(3.12)ferittin(9.24) çıktı. kollarımda şişkinlikler olma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadri Yamaç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Allah rızası için bakın hocam

    Allah sizden razı olsunvgüzel hocam orda yazdığınız b12,d,demir,folat hepsi normal çıktı fakat biotin için bir test yaptırmadım tüm kıllarım inceliyor kafadan tutun ayak parmağına kadar sizce şüohelendiğiniz veya bana önerdiğiniz hangi testler var ve biotin eksikliği var ise şayet bu kadar bütün kı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ahu BİROL KOCAALP

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin ve serum demir düşüklügü

    Merhaba iyi gunler. ferritin 6,6 folat 2,2 b12 vitamini 175 rdw-sd 35,8 demir serum 53 plt 374 kolestrol 202 cikti kan testlerim sonucunda. doktorum cölyak hastaligi olabilecegini soyledi bu yuzden ayrintili tetkik yapmami istedi. ben size de sormak istedim. bu degerlere gore çölyak olma olasiligim...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panık bozukluk

    Hocam merhaba.ben 7 yıldır kalp çarpıntısj yasıyorum kardiyolojıye sıklıkla gittim testler yapıldı temiz psikolojik denıldı.panık atagım var.son 1 yıldır kalp çarpıntısını aştı olay. sabahları bulantı baş dönmesi halsizlik tansıyon düşüklüğümü kan şekeri düşüklüğümü bılmıyorum ama çok kötü oluyorum....

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. Dila Hotlar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Halsizlik ve iç baygınlıgı

    Merhaba hocam. benim şikayetım halsizlik el titremesi iç baygınlığı ara sıra bas dönmesi çarpıntı. şikayetlerim 1 yıldır devam edıyor ara ara özellikle regl dönemlerimde artıyor. hocam demir eksikliğim ve folat düşüklüğüm var hemoglobin ve hemokratit normal. tüm bölümlere gittim hemen hemen elde tut...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Levent Kurşun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili ve sürekli kasılma

    Merhaba hocam, yardımcı olursanız çok sevinirim 23 yaşindayim ve cinsiyetin erkek, yaklaşık dört aydır yasanan depresyon seklinde rahatsızlık ve bacakların diz altindaki kaslarda aşırı kasılma, şiddetli yanma ve güçsüzlük var.kan tahlilim aşağıdaki gibi olmaktadir. b12 vitamini yanında demir takviy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropenik

    Hocam viral hastalıkla ateşliyken neu artmıştı, hastalıktan 1 ay sonra tekrarlanan kan tahlili şöyle wbc8, rbc4.98,hgb 12, hct 36,mcv 71.5, mch24, mchc 33.6,plt 229,pct 0.1,pdw 17.2,mpv 6.1,rdw 20.3, neu 2.19,neu%25.10, lym 5.3,lym%61, mon 0.92, mon% 10.5, bas 0.11, bas%1.21 ayrıca yapılan biyokimya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x