Demir takviyesi hakkında

  • Ayşen hanım ağzımdaki yama gibi lekelerle ilgili konuşmuştuk sizinle. 26 yaş herangi bir hastalık yok. Tahlillerim ferritin 33.4 ref:(13-150), bağlanmamış demir bağlama 1829 ref:(1350-2920) , total demir bağlama 2758 ref:(2500-2500) , demirserum 929 ref:( 330-1930) , rbc: 6.08 ref:(4.04-5.48) , mcv: 62.2 ref:(80-97), **** ref:(27-31.2) , mpv: 12.2 ref:(6.8-10.8) bu şekilde. Dilimdeki haritalanma için tekrar yaptırdım. demir eksikliğinde olur demişti doktorum. Sizce demir ilacı kullanmalı mıyım ? Bu değerlere göre demir eksikliğinden, anemiden söz edebilir miyiz? Bir de d vitamini 25 yazıyor fakat referans belirtmemiş takviye almam gerekir mi ? Fikriniz benim için değerli. Teşekkür ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba mısra hanım. demir eksikliğiniz yok. demir almayın. fazlası organlarda birikir. zararı olur. d vitamini 30 altında ise düşük kabul ediyoruz. d vitamini almanız gerekli. her gün 1000 ünite d vitamini kullanın. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • D3 ve c vitamini kullanı mı

    Hocam anneme rahatsızlığının 7.günde test yaptırdık önce dahiliye gittik stetoskopla dinledi ciğerlerin temiz hafif boğazında kızarıklık var dedi test istedi test sonucu pozitif çıktı ilaçları geldi akşama kullanıp kullanmamak arasında kararsız kaldık çok belirtisi yoktu çünkü biraz öksürük balgam ç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh yüksekliği

    Merhaba hocam. öncelikle kolay gelsin. bir iki gün önce rutin bir kan tahlili yaptırdım tsh biraz yüksek çıktı t3 ve t4lerim de herhangi bir sıkıntı yok ama sizce ne yapmam gerekiyor? teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Erdal Kan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tsh kac oldugunda ilac başlanmalı

    Merhabalar hocam kolay gelsin 25 yasindayim birkac ay icinde 20 kilo birden aldim kilo alimi uzerinden 7-8 ya gecti ve kilo vermede zorlaniyorum ayrica ilk adet gordugumden beri olan adet duzensizligim son aylarda dahada artti gibi geliyor t3 3.09 t4 1.08 tsh 3.9314 dahiliye hekimi ilac basladi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tg troid ca

    Hocam merhaba troid papilar ca hastasıyım 7 yıl önce troid tamamı alındı 150mci atom taedavisi gördüm. 7 yıldır trouglbln

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D3 ve c vitamini kullanı mı

    Hocam merhaba, annem de biraz öksürük var yaş ve kuru vücudum kırılıyor, boğazımda kaşıntı var gibi diyor. sağlık ocağına gitti doktorumuz augmentın 100 mg, aferin 650 mg ve tanflex fort verdi. ben de eczaneden c vitamini ve çinko ile tera d3 almıştım. eczane daha iyi olur kullanması bağışıklığını g...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroidit sorunu

    Hocam merhabalar, tiroid bezim biraz şiştiği için dahiliyeye gittim. sonuçlar şöyle çıktı tetki̇k sonuç referans araliği tsh 1.32 0.35-4.94 free t4 0.92 0.70-1.48 ferritin 84 15-260...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 25-hidroksi d vitamii

    25-hi̇droksi̇ vi̇tami̇n d 5.96 ng/ml l(30 - 100) kolesterol 207 mg/dl h(20 - 200) crp, nefelometri̇k 8.5 mg/l h(0 - 5) ldl kolesterol 133 mg/dl h(60 - 130) hocam aşırı yorgunluk gçözlerimi dahi açamama sikayetleri için vermiş olduğum kan tahlil sonucunda yukarıdaki sonuçlar norma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayşen Bayraç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mi̇de endoskopi̇

    Hocam tekrar merhaba,babamın patoloji sonucu çıktı;mide antrum biyopsi;kronik atrofik gastrit,inflamasyon++,aktivasyon-,metaplazi+(inkomplet),atrofi+,h. pylori-....hocam bu sonuçlara göre ne önerirsiniz,kötü birşey var mı?..nexium 40mg 1x1,motilium 3x1 aç kullanıyor şikayetlerinde biraz gerileme old...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hashimato ?

    Hocam merhaba, tiroid usg incelemesinde sağ lob anterior kesimler pseudonoduler görünümler izlenmektedir. tiroit bezi hafif heterojendir. tiroid bezi komşuluğunda birkaç adet benign matürde milimetrik lenf nodu izlenmektedir. tsh değerim 7.55 çıktı. t3 3.24 . anti tg 8.24 çıkarken anti tpo 0.34 izle...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gebelıkte tsh yukseklıgı

    Merhaba hocam 5 haftalık hamıleyım tıroıd hastasıyım gebelıgımle bırlıkte tsh bakılınca tsh 7 cıktı ertesı gun bakıldı 10 cıktı ılac dozu yulselttıler ıyot takvıyeeı verıldı ama ben endıselıyım bebek beyın gelısımı ıcın. erken hamılelıkte rısk mı beyın gelısımı ıcın bu kadar tah yulseklıgı

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezi reaktif

    Hocam teşekkürler ederim öpüyorum ellerinizden yuregme su serptiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 dodex iğne

    Murat bey merhaba ,bana b12 eksikliğinden ömür boyu dodex iğne yazmıştınız. birkaç ay iğnemi olamadım. şimdi iğnemi tekrar ayda 1 mi başlamalıyım ?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid nodülü anti tg yüksekliği

    Hocam cevaplarsaniz çok sevi̇ni̇ri̇m. 40 yaşındayım anti tpo normal anti tg 223 tsh ve diğer hormanlarım normal tiroidlerimde 4çarpı6 mm nodül tespit edildi ama ilaç vermedi dr. sadece bacak ve kas ağrılarım için kalsiyum verdi . 6ayda bir tahlil 5 yıl sonra ultrason dedi ilaç vermemesi normalmi baş...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid doppler sonucı

    Diffüz olarak parankim homojinetesi bozulmuştur. yaygın septasyonlar izlenmiştir. nodül izlenmedi. tiroid boyutları normaldir. hocam bu sonuca göre nasıl bi tedavi uygulanmalı. yada tedavi edilmezse neolur? 75lik tiroid ilacı kullanıyorum.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troid nodülü

    Hocam merhabalar ben 25 yaşındayım 2017 yılında troid bezlerim komple alındı 2018 yilinda ise atom tedavisi gördüm. levotiron kullanıyorum haftada 3 gün 125 4 gün 100ml. perşmbe günü kontrole gittiğimde tsh 1.21 serbest t4 1.48 triglobulin 0.271 çıktı anti tiriglobin antikor ise daha çıkmadı sonucu....

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Elif Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x