Demir normal, ferritin düşük

  • Merhaba Hocam. Tüm kan değerlerim, tüm usg, tüm vitamin değerlerim normal çıktı, Crp ve hassas crp normal çıktı, pap smear testi normal çıktı.Demir değerim ve Demir bağlama kapasitemde gayet iyi çıktı fakat bir tek ferritinim 10 çıktı yerlerde yani. Birde tokluk kan şekerin 68 çıktı. Her ay düzenli adet oluyorum fakat asla yogun kanamam olmuyor. Ben nereden kan kaybediyor olabilirim? Neyi çağdaştırıyor size? Ellerimde üşüme var, soguga karsı cok hassasım, sırtımda kasıntı oluyor fakat cilt rahatsızlıgım yok, herhangi bi genetık hastalıgım yok, herhangı bı ılac kullanmıyorum. Demir normalken ferritin düşük sebebi ne olabilir?

  • Doktor Cevabı:

    Ferritin depo demiri proteinidir. yani demiriniz norma ama ferritin çok düşük demek depolar boş demek. daha bir süre daha depoları doldurmak için demir alma ihtiyacı var demek. nedenine gelmeden önce sizde gerçekten mikrositer hipokrom anemi yani rbc (alyuvar) sayısında düşüklük ve mcv (alyuvar hacmı) düşük mü yani kırmızı kan hücrelerinin sayısında ve büyüklüğünde azalma var mı? eğer böyle bir durum varsa tabii bir demir eksikliği anemisi söz konusu demektir. bu arada çok sıklıkla mcv düşüklüğü bakımından benzerlik nedeniyle talasemi (akdeniz anemisi) ile karıştırıldığını görüyoruz. demir eksikliği anemisi sizin de düşündüğünüz gibi kronik kan kayıpları ile olabilir. jinekolojik kayıp yoksa mide barsak sisteminden kaybı düşünmek gerek. bunun için aşikar kanma (melena veya hematotekezya rektal kanama gaitada kırmızı kan veya siyahlaşmış gaita görmek gerekmez. gizli kan da olabilir. tabii seyrek de olsa demir emiliminde bozukluğu da hatırda tutmak gerek. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Bağırsak hakkinda

    Hocam merhaba göbek agrilari için cea alt hemogram gluten çölyak testleri istendi sol göbek agrilari için bu testler belirleyici olur mu iltihabı bağırsak hastalığı için patoloji nonspesifik aktif kolit yazımis bunun ulseratif kolitten farklı mıdır bir de hocam amilaz değeri ve ultrasonda pankreas...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Parathormon

    Merhaba hocam ben böbrek nakli oldum birkaç haftadır sırt ağrısı,nefes darlığı vs. şikayetleriyle tahlil yaptırdım ve parathormonum 497 çıktı. sizce korkulucak bir durum var mıdır ?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı guruldama

    İlgi ve alakanız için teşekkür ederim hocam. evet bana bi çok test yapıldı bir kısmı 3 yıl önce(kan tahlilleri, endoskopi,kolonoskopi dışkı ggk testi) gibi.son olarak 6 ay önce endoskopi ve çölyak tetsleri(negatif çıkmıştı).değerlendirmek isterseniz endoskopi sonucu ve raporunu aktarayım size; özofo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı guruldama

    Benim şubat aylarında bir karın ağrım çıktı geceleri uzanırken hafif kramp ve elle masaj yapılınca düzelen. bir kaç gece devam etti böyle. devamında makatta kaşıntı ve akıntıyla.sonra genel cerraha gittim o elle muayene etti kan tahlili hemogram vs yaptı herşey normal demir yüksekti demir b.kapasite...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok ağrim var

    Merhabalar hocalarım. benim karın iki yan alt tarafımda da ağrım var. kreatınin 0,72, üre 24, glukoz 87, tgfh 133,35. idrar tahlilim, eritrosit+-, protein 1+, ph5,5, dansite1,025, diğer değerlerde de "neg" yazıyor. sol alt tarafım da şiddetli olmak ile birlikte iki tarafımda da ağrım var. sık idrara...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek bel ağrısı

    Hocam merhaba 2 gündür şiddetli böbrek bel ağrım var esnediğimde derin derin nefes aldığımda ağrım daha artıyor sebebi nedir teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Şevki Sert

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hamile miyim

    Merhaba, en son 5 ay önce sevgilimle beraber oldum. ertesi gün adet gördüm ve o zamandan beri her ay adet görüyorum. fakat son 3 aydır kanamalarım azaldı ve sağ böbreğim ağrıyor. hamile kadınlarda sağ böbrek ağrısı olduğunu duymuştum. ayrıca bazen karnımda tekme tarzı ve kalp atışı gibi şeyler hisse...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Gözüküçük

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşı olabilirmi

    Hocam babam 63 yaşında; 4,5 ay önce corona virüs + idi. verilen ilaçları evde kullanarak atlattı. corona aşısı ne zaman olabilir teşekkür ederim hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam tehlikeli bir şey mevcut mu yorumlar mısınız

    Hocam merhaba annem 50 yaşında ürik asit 8.4 kreatinin 1.05 kappa hafif zincir 48.9 lambda hafif zincir 47 crp 6.95 anti nükleer antikor pozitif kan üre azotu 49 mikroalbumin 1728 mikroprotein 2068 sedimemtasyon 34 beta-2 mikroglobulin 1.39 şeker ve tansiyonu cok yüksek seviyede değil si...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özkan Güngör

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Hocam annemin 3 ay önceki sonuçları şöyleydi; demir 28 (ref. aralığı 33-193) ferritin 13 (ref. aralığı 15-150) hgb 10.2 (ref. aralığı 11.2-15.7) komfer oral solüsyon 25 gün kullandı(midesini ağrıtınca ilaç değiştirildi)+ferrum hausman fort tablet de 1 ay kullandı. sonra yapılan test...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karin.agrisi

    Hocam merhaba yaşım 23 göbek bölgesi ağrısı şikayeti nedeniyle endoskopii kolonoskopi yaptrdim endoskopii kolonoskopi de sorun gözükmedi kolonoskopi de sadece sigmoid kolonda yerel yerel peteşiel alanlar izlendi denildi endoskopii bulguları normal denildi parça alınmış ne ülser ne gastrit ne başka b...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Hacı Mehmet Ulusal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı

    Hocam merhaba yaşım 23 göbek bölgesi ağrısı şikayeti nedeniyle endoskopii kolonoskopi yaptrdim endoskopii kolonoskopi de sorun gözükmedi kolonoskopi de sadece sigmoid kolonda yerel yerel peteşiel alanlar izlendi denildi endoskopii bulguları normal denildi parça alınmış ne ülser ne gastrit ne başka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kabızlık üst karın ağrısı

    Hocam ultrason çekildi sağ böbrekte büyüme çıktı sadece diğer organlarda sorun yok büyüme bu sıkıntıları yapar mı geitada gizli kan testini üç kez yaptırdım hocam negatif kan değerlerim de de ferritin düşük sadece negatif çıktğı için de kolonoskopi yapmaya gerek yok dedi doktor

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Amilaz yüksekliği

    Merhaba hocam benim amilaz yüksek çıkıyor 2018 den beri 130 ile 140 arası değişiyor tuvalete günde 1 kez isal gibi gidiyorum. kolonoskopi endoskopi yapıldı ödem var yazıyordu raporda ağız içinde de bişeyler yiyince küçük su kesecikleri çıkıyor neden olabilir acaba

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kasık ağrısı şişkinlik için istenen bt

    Merhaba hocam ben dahiliye de kasık ağrısı şikayeti ile gittim ve benden bt istedi bt sonucum şöyle iki böbrekte hafif kontur lobülasyonu, renal pelvislerde minimal ektazi - ekstra renal pelvis görünümü sağ böbrekte kısmi rotasyon anomalisi izlenmektedir.

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Alper Dırık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x