Demir eksikliği

  • merhaba doktor bey 37 yaşında bir bayanım bir kaç kez demir eksikliği anemisi teşhisi koyulup tedaviden sonuç alınabilmiş bu durum tekrarlayınca jinekolojik kanamalardan kaynaklandığı söylenmişti son tedavimde hgb biraz yükseldiğinde tedaviyi biraz ihmal ettik depoların dolması için bir süre daha kullanmam gerekiyordu şimdi hgb 8 fe 15 maltofer 3 kutu kullanmama rağmen sonuç hiç değişmedi önceki tedavilerde ferro sanol duodenal hep yükseltirdi acaba kullandığım ilaç bana fayda etmemiş olabilirmi ya da maltofer tedavisiyle eş zamanlı adet kanaması bunu etkilemiş olabilirmi şimdiden çok teşekkür ederim kolaylıklar diliyorum size...

  • Doktor Cevabı:

    Esra hanım merhaba, demir eksikliği tespit edilen bir kişinin en az 6 ay tedavi alması gerekir. ancak eğer kan kayıpları fazla ise bu süre demir tahlillerini kontrol ederek elbet uzayacaktır. acaba sizde tedaviye yanıtı bozan başka durum var mı? bunu sizinle görüşmeden bilmem malesef olanaksız. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tahlil sonuçları

    Doktor bey merhaba ,endoskopi için tam kan sayımı vermiştim fakat bazı değerler yuksek veya düşük çıktı bunlar; pct 035, hemogram mo% 9.52 ,hemogram mo # 1.02, hemogram mcv 79.65 , hemogram ly# 3.89 ,hemogram mch 25.89 , hemogram hct 34,56 bunlar önemli bir sebep teşkil ediyormu endoskopi sonucum i...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sonuçları

    Doktor hanım merhaba endoskopi için tam kan sayımı vermiştim fakat bazı değerler yuksek veya düşük çıktı bunlar; pct 035, hemogram mo% 9.52 ,hemogram mo # 1.02, hemogram mcv 79.65 , hemogram ly# 3.89 ,hemogram mch 25.89 , hemogram hct 34,56 bunlar önemli bir sebep teşkil ediyormu şimdiden teşekkür...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmem çok fazla

    Merhaba, 20 yaşında kadınım saçlarım yaklaşık beş aydır sürekli dökülüyor avuç avuç yani. gitmediğim doktor kalmadı remolent saç serumunu kullandım bir kutu, çinko hap kullandım o da bir kutuydu, şu an biotin hap kullanıyorum. 2020 şubat ayında sol yumurtalığımda kist teşhisi konulmuştu ama en son g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gliotik sinyal mr

    Iyi günler hocam temmuz ayında sol şafakta şimşek ağrısı nedeniyle nöroloji polikinligine gittiğimde trigeminal nevralji tanısı ve mr filmi istendi sonuçta yazan, sağ frontal lobda sağ lateral ventrikul anterior komsulugunda periventrukel derin beyaz cevherde t2_ flair hiperintes gliotik sinyal değ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yunus Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değer yorumu ve ayakta uyuşma

    Merhaba . benim değerlerim oynamış bakar mısınız 1 ay önce her şey iyiydi nerdeyse . kanser miyim ? sabahları uyanınca ayaklarımda uyuşma oluyor 3-5 saniye kadar 1 ay içinde oynamış resmen değerlerim . nasıl fotoğtaf atılır bilmediğim için kendim yazıcam. wbc 10,8 y rbc 3,9 d hgb 11,9 d hct 3...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Serbest t3 yüksekliği

    İyi günler hocam. benim tsh hormonum: 1.272 (0,350-4,940) serbest t4 değeri: 11,62 (9,00-19,04) ve serbest t3 değerim olması gerekenden fazla: 6,09 (2,62-5,69) çıktı. sorum şu bu yüksek çıkan t3 değeri saç dökülmesi yapar mı? aşırı saç dökülmem var ve genetik olduğunu düşünmüyorum. sebebi bu olabili...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yüz felci olmak

    İyi hafta sonları hocam ben 3 sene önce yüz felci oldum 1,5 sene önce çene altımda atmalar oldu 1 ay sürdü gectı sımdı 1,5 yıl aradan sonra tekrar atmaya başladı yenıden felç olurmuyum kan tahıllı yaptırdım 2 ay önce d vitamını 25 ve demir düşük çıktı bunlardan olur mu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Geçen ayın 23 de ateşlendi cpr pozitif çıktı tedavisini olduk. hocam bu ayın 3 de 1 yaş aşıları oldu. kanda alerjisi yüksek çıktı . endişe edecek bir yüksekliktemi hocam sizce panik yapacak bir şey varmı . doktorumuz bebekler için normal değerler dedi ama birde size sormak istedim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Merhaba hocam oğlum 1 yaşında kan değerlerini yorumlarmısınız lym yüksek çıkmış bu arada alerjik bir çocuk bende panik bir anneyim pdw 8.4) (wbc 7.9 ) (lym 6.2 h ) (mid 0.5) (gran 1.2) (lym% 78.7 h ) (mid% 5.4) (gra% 15.9 l) (hgb 11.7) (hct 35.1) ( rbc 4.56) (mcv 76.9) (mch 25.8) (mchc 33.5) (rdw...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği anemisi tiroid

    Hocam merhaba 23 yaşındayım halsizlik ve daha önceden söylenen haşimato tiroidi başlangıcı olabilir dedikleri için kan verdin değerlerim demir 25 (50-175) ferritin 6,4 (13-150) serbest t3 6.07 (3.1,6,8) serbest t4 14,51 (12-22) tsh 4,89 (0.27-4.2) tibc 447.3 (250-410) hgb 10.6 (11.7-15...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemisi

    Hocam merhaba demir 25 (50-175) ferritin 6,4 (13-150) serbest t3 6.07 (3.1,6,8) serbest t4 14,51 (12-22) tsh 4,89 (0.27-4.2) tibc 447.3 (250-410) hgb 10.6 (11.7-15.5) hct 32.7 (36-46) mcv 80 (80.4-95.9) mch 25,8 (28-33) mchc 32,3 (33-36) rdw 15,1 (11-15) plt 402 (160-390) hocam halsizl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği anemisi

    Hocam merhaba demir 25 (50-175) ferritin 6,4 (13-150) serbest t3 6.07 (3.1,6,8) serbest t4 14,51 (12-22) tsh 4,89 (0.27-4.2) tibc 447.3 (250-410) hgb 10.6 (11.7-15.5) hct 32.7 (36-46) mcv 80 (80.4-95.9) mch 25,8 (28-33) mchc 32,3 (33-36) rdw 15,1 (11-15) plt 402 (160-390) hocam halsizl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saçta çizgi ve dökülme

    Hocam iyi günler.yaklaşık 2 senedir saç dökülmesi sorunu yaşıyorum.1 defa doktora göründüm.doktor demir eksikliği dedi tanıdaa androjenik alopesi yazıyordu.doktora gittiğimde yaşım 18 di.gerekli takviyeleri aldım.beslenmeme özen gösterdim.tekrar kan tahlili yaptım.bütün değerlerim normal.ilk doktora...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sırt agrısı

    Hocam saygılar rsımde fıbromıyaljı var bunun ocın 6yıl lyrıca kullandı kolon kanseri olunca dr bıraktırdı sonrada sırt ve kuyruk sokumu civarı gidip gelen ağrıları oluyor tomogtçtafı temiz cıktı yine ilaç içmediği için ağrılar mı başladı sızın değerli görüşümüzü öğrenmek isterim jinekolog vr dahili...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Esen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek diş leke ve çürükleri

    Merhaba, 2 yaş oğlumuzda diş lekelenmeleri ve çürükleri var. gece beslenmesi 18 aylıkken bıraktık. zaten gece beslennesinde anne sütü alıyordu. demir eksikliği nedeniyle ferrasol şurup kullaniyoruz 20 gundur. oncesinde devamli devit-3 kullanıyorduk. diş fırçalamaya alıştırıyoruz ama duzgun fırçalam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yücel Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x