Demir eksikliği

  • merhaba hocam 23 yaşındaki kardeşimde kansızlık vardı ilaç kullanıyordu daha sonra demir eksikliği olduğu söylendi başka ilaç verildi bu ilacı şuan kullanmakta fakak demir eksikliğinin erkeklerde olmasının nedenleri kanser türü hastalıkların belirtisi sayılıyormuş altında tehlikeli hastalık yatabiliyormuş kardeşimde hemaroid vardı ondanda tedavi görüyor hemaraid demir eksikliği yaparmı ne yapmamız gerekiyor nasıl bir yol önerirsiniz teşekkürler

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, erkeklerde demir eksikliği saptanırsa kan kaybı ilk başta ekarte edilmeli kardeşinizde hemorroid varmış. eğer kanama yapıyorsa demir eksikliğini açıklar. kanama yapmıyorsa ileri inceleme gerekir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Egzersiz ve kalp

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. tahlillerim şu şekilde bakarsanız çok sevinirim: hemoglobin: 10,4 - hematokrit: 34,3 - ortalama eritrosit hacmi: 67,8 - ortalama eritrosit hemoglibini: 20,7, ortalama eritrosit hemoglobini (mchc): 30,5 - trombosit: 427 - ortalama trombosit hacmi: 5,9 - eritrosit d...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sonuclari

    Merhaba hocam 4 yaşındaki oğlum ne zaman kakaolu süt veya fazla miktarda çikolata yede idrarı çamur gibi oluyor yaptırdığımız kan tatillerinde ise bu sonuçlar referans değeri dışında çıktı ne ile ilgili olabilir krearinin 0.48 refarns aralığı 0.24. 0.41ürik asit 3.1 referans 3.5_7.2klor cl 101 refer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siyah diski

    Hocam merhabalar kan tahlilinde sınırında altında demir eksikliği çıktı bu yüzden demir hapına başlanıldı fakat afedersiniz diskim siyah olmaya başladı ve git gide koyu siyaha dönmeye başladı ilaca devam etmeli miyim yoksa doktora gitmem gerekiyormu tesekurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yoğun saç dökülmesi

    Merhaba ilhan bey, yaklasik 6 aydir yoğun saç dökülmesi yasiyorum. başlangıçta b12 ve d vitaminim çok eksikti. tedavi edildi ve sonrasında cinko nun ve demirin düşük olduğunu öğrendim. onunda takviyesini yapıyorum. aynı zamanda bu süreçte çok stresliydim ve hala daha öyleyim. hormonlarima baktirdim...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin değeri

    Nalan hanım merhabalar, hipotiroid için euthryox 50 mcg, epilepsi için depakin 500mg kullanıyorum. ayrıca testo replasman tedavisi de görüyorum (3 ayda 1 enjeksiyon, şu an 2. enjeksiyon uygulandı) yeni yaptırdığım tahlil sonucunda ferritin değerim 68,50 ng/ml (ref: 21,8 - 274,6) çıktı. daha önceki t...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nalan Mirzai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarı renk dışkı

    Hocam merhaba bugün tıp fakültesine gastroentoloji bölümüne gittim. ggk pozitif çıkmıştı. kansızlık ve demir değerlerime bakıldı. doktor hemoroidin filan varmı bulantı ishal karın ağrısı buna benzer şikayetlerin var mı diye sordu . dış hemoroid olduğunu ama iç hemoroid var mı yok mu bilmiyorum de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmesi

    Ben 19 yaşındayım ve 13 yaşımdan beri bi saç dökülmesi var bir sürü doktora gittim ama hiçbir sonuç alamadım kansızlık demir eksikliği b12 eksikliği var ilaç kullandım yine sonuç vermedi yaklaşık 6 7 senedir dökülüyor günde çok fazla dökülüyor sayamıyorum saçlarım çok inceldiği önleden açıldı ne yap...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bağışıklık bozukluğu

    İyi günler ali hocam öncelikle bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. 36 yaşında bayanım. sorum önceleki senelerde sadece bir defa grip olurken şimdi kış bitene kadar sabahları şiddetli kas ağrısı, halsizlik, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonu, diş eti iltihabı ve ağız içinde aftlar oluyor. ev...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarı dışkı

    Hocam merhaba 32 yaşındayım. bugün tıp fakültesine gastroentoloji bölümüne gittim. ggk pozitif çıkmıştı. kansızlık ve demir değerlerime bakıldı hemoroidin filan varmı bulantı ishal karın ağrısı buna benzer şikayetlerin var mı diye sordu doktor. dış hemoroid olduğunu ama iç hemoroid var mı yok mu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonuçları

    Merhaba hocam daha öncede sorumu cevapladığınız için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim ben bir kaç gün önce tekrar tahlil yaptırdım değer altı ve üstü sonuçlarını yorumlar mısınız hocam(chol=228 ferritin=5.11 demir=24 uibc=550 rdw=17.1 mono#=0.39 mcv=72 mchc=28,4 mch=20.4 hgb=9.5 hct=33.5 amila...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonuçları

    Merhaba hocam size daha önce de yazmıştım soruma cevap verdiniz teşekkür ederim ben bir kaç gün önce tekrar tahlil yaptırdım değer altı ve üstü sonuçlarını yorumlar mısınız hocam(chol:228 uibc:550 demir:24 rdw:17.1 mono#:0.39 mcv:72 mchc:28.4 mch:20.04 hgb:9.5 hct:33.5 ferritin:5.11 amilaz:26)diğer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Hocam merhaba ben 20 yaşında bir kızım. yaklaşık 3 aydır çok ciddi bir saç dökülmesi yaşıyorum 3 ayda saçlarımın yarısını kaybettim. daha öncesinde sivilce tedavisi gördüm görmeden önce bu kadar saçlarım dökülmüyordu sebep o mu bilmiyorum ama bu saç dökülmesi benim psikolojimi ciddi anlamda bozmaya...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir normal, ferritin düşük

    Merhaba hocam. tüm kan değerlerim, tüm usg, tüm vitamin değerlerim normal çıktı, crp ve hassas crp normal çıktı, pap smear testi normal çıktı.demir değerim ve demir bağlama kapasitemde gayet iyi çıktı fakat bir tek ferritinim 10 çıktı yerlerde yani. birde tokluk kan şekerin 68 çıktı. her ay düzenli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam selamlar, babam 47 yaşında. değerlerini demir eksikliği açısından yorumlayabilr misiniz? eritrosit (rbc) 5.25 x10^12/l 4.2 - 5.6 trombosit (plt) 218 x10^9/l 150 - 400 hemoglobin (hb) 15.4 g/dl 13.1 - 17.2 lökosit (wbc) 8.01 x10^9/l 4.5 - 11 hematokrit (%) 46.3 % 39 - 50 ortalama eritrosi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam selamlar, babam 47 yaşında. değerlerini demir eksikliği açısından yorumlayabilr misiniz? eritrosit (rbc) 5.25 x10^12/l 4.2 - 5.6 trombosit (plt) 218 x10^9/l 150 - 400 hemoglobin (hb) 15.4 g/dl 13.1 - 17.2 lökosit (wbc) 8.01 x10^9/l 4.5 - 11 hematokrit (%) 46.3 % 39 - 50 ortalama eritrosit hacm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x