Koronavirüs (COVID-19) ile ilgili bilgilenmek için Sağlık Bakanlığı ve Türk Tabipler Birliği sitelerini ziyaret edin.

Demir eksikliği

  • merhaba hocam ben,m sorum şu: Yaklaşık 12 senedir anemi hastasıyım. İlk öncelerde b12 de eksikti. sonra o tedeviye cevap verdi. Ama hmg demir ve demir bağlama düzelmedi. Sürekli ferro sanol kullandım 12 ay boyunca.sonra hmg 10 a yükseldi. Aradan yaklaşık 6 ay geçti benim hmg tekrar 8 e düştü.Busefer santafer kullandım bunu da 6 ay kullandım hmg 11 e yükseldi. Yine ardan bir sene geçti bu sefer hmg 9 a düştü.Bu arada demir hiç bir zaman 25 in üzerine çıkmadı.bu saydığım devir daim tam 12 sene sürdü.bunlar olurken mide bağırsakda kan kayıdı var mı diye kolonoskopi ve mide filmleri çekildi. hiçbirşey çıkmadı. ben şimdi ne yapayım hocam kendimi kötü hisssediyorum ve bu mesleğime de kötü etkiliyor.tam 20 kilo aldım bu haplar yüzünden.temmeuzda da düğünüm olacak bu demir eksikliği hamile olmama engeller mi. tekrar ilaç kullanmak istemiyorum lütfen yardım edinn

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir eksikliği ve tiroid

    Merhabalar hocam 32 yaşında erkek bir hastayım. 1,5 ay kadar önce gece terlemesi, ateş, diş ve çene ağrısı şikayetiyle dişçiye gittim. iki kez antibiyotik kullanmama rağmen ateş ve gece terlemesi şikayetlerim geçmedi. kan testi yaptırdım tsh değerim 0.01 ve anemi çıktı. demir kapasitem 44 demir...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İyonik çinko kullanımı

    Selam hocam.çinko eksikliğim var. iyonik çinko satın aldım.içeriği çinko laktat 2-hidrat. çinkom 59 . 100lere gelmesi için kaç mg ve kaç gün kullanmalıyım?şimdiden teşekkür ederim. kilom 74,boy 191

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. A. Erkin Bozdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Plcc değeri kanser

    Hocam hgb 12 olduğu için anemi sayılmaz dediler ama mcv alt sınıra yakın sizce araştırmak gerekir mi?2) bi de oksipital lenf nodum şişmişti benim ultrasonda kısa aksı çok küçük önemli değil demişti doktor aylardır bu var kbb doktoru da eliyle baktığında önemsemedi ama hala elime geliyor ve hafif bü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Plcc değeri kanser

    Hocam tıp öğrencisiyim annem 42 yaşında.halsizliği vardı ve haşimato tiroiditi rutin kontrolü sırasında tahlil yapıldı plcc değeri 99 yüksek (30-90) plcr 33(11-45)ve plt(301) değeri normal rdw cv 14 yüksek (12-13) fakat rdw sd normal 41 (39-45) hgb 12.8 mcv 80.8 mch 26.7 mchc 33(32-36) ferritin eski...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen cevaplarmısınız

    Selamlar doktor bey 14 yıllık evliyim 2 defa ilişki sonrası şikayetiyle ağustos ayında smear testi yaptırdım, sonuç ascus çıktı, sonra hpv dna bakıldı negatifti, şimdi yine ascus bakteriyel vajinit çıktı, kolposkopi yapıldı doktorum, hafif hücre hasarı var 5 nedenden biyopsi alınır sende hiç biri ol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Eralp Başer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Smear testi

    İyi günler doktor bey benim sorum, smear testi yaptırdım, sonucu endoservikal hücre görüldü epiteliyal hücre anormalliği önemi belli olmayan atipik skumoz hücreler ascus bakteriyel vajinis yüksek riskli hpv negatif şeklinde yazıyor, bu ikinci testim 6 ay öncede böyle çıkmıştı, bunun üzerine doktorum...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir ilaci

    Merhaba hocam ben demir eksikliği sebebiyle ilaç kullanıyorum fakat ciddi ishal yaptı ilacı aile hekimime değiştirdim o da ishal yaptı bu konuda ne yapmalıyım. ilaca devam etmek mi yoksa bırakmak mi mantıklı. pekmez gibi besinlerle yükseltebilir miyim??

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Emre Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sicrama irkilme

    Merhabalar hocam oglum agustos 2010 dogumlu simdiye kadar ciddi bir hastalik gecirmedi.zeka gelisimi herseyi normal sadece 3 yasinda ebw virusu gecirdi. sorum su 4 yada 5 gun once asansorde eve cikarken oglumda bi irkilme oldu hani soguk hava gelirde bi irkilme bi titreme gibi bisey olur ya anlik oy...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yiyecek fobisi

    Hocam 15 yaşındaki oğlum yedigi yiyecek sayisi 1 elin prmklarıni geçmez yiyeceklere önyargılı bu durumun bi tedavisi varmıdır.benim psikolojimi çok bozuyor bu drm.kahvaltida hergün ptts kızartması dışında bişey yemiyor ltfn yardiiiiiim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Çağlar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansizlik tahlil nasıl yapilmali

    Değerli hicam sizi rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın. ferritin 6 çıkmıştı dr a gittim ferrosanol verdi 6 ay ama şikâyetlerim devam ediyor tekrar doktora gittim 2 ay sonra ilaç kullanmaya devam ederken 42ye çıktı ferritin ne kadar sürede tahlil yaptırmalıyım ilaca devam ederken tahlil verirsem ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Merhaba hocam, babam 69 yaşında 4 evre böbrek yetmezliği var,ekim 2019da kalp krizi geçirdi stent takildi.plavix ve coraspin kullanıyor.bu olay olmadan önce demir eksikliği yoktu.ilaclari kullanmadan önce değerler iyiydi .2 ay sonra büyük bir düşme oldu. ferritin 9.ay 208 10. ay 217 12.ay 138 m...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Merhabalar, demir ilacı kullanmaktayım yalnız aç karnına içtiğimde çok mide bulantısı yaşıyorum, nasıl kullanmayım ? ayrıca küçüklüğümden beri demir eksikliği problemi yaşıyorum, beslenmeme oldukça dikkat etmeme rağmen yükselse de zamanla düşüyor değeri. başka bir yol var mıdır ? teşekkürler 🙏

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Yener Koç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansizlik demir eksikliği

    Hocam tetkikleri göndereceğim mail adresiniz varsa yazabilir misiniz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Aylin Türkay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kansizlik demir eksikliği

    Hocam merhaba siirt hayat hastanesi'nde ken babam kansizlik şikayetinden dolayı size görünmüş hastanede yatmış endeskopi falan cektirmisti tedaviniz ise yaramış ve sizden çok memnun kalmış ve hep sizden bahsediyor geçenlerde yine aynı şikayetle doktora göründü gaitida gizli kan pozitif çıktı endesko...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Aylin Türkay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tırnak çizgi

    Hocam merhaba orta parmağımda açık siyah bir şerit iz var bu melanommudur b12 demir eksikliğim var bunun için feramat ve apikobal kullanıyorum bununla ilgisi olabilirmi şuan için bulundugum yerde cildiye ve plastik cerrahi randevu bulamıyorum lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sıdıka Kurul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x