Demir eksikliği

  • 13 aylık oğlum var.10 aylıkken kan tahlili yaptırdığımızda hemoglobin değeri 10,9 çıkmıştı.doktorumuz minadex feri 1 ay kullanmamızı söyledi.aynı anda minadex vitamin şurubunu da kullandık.bu bebeğimin vücudunda bir problem yaratır mı?geçenlerde tekrar kan tahlili yaptırdık hemoglobini 12.4 çıktı.doktor ferro sanol şurup verdi 1 ay süreyle kullanmamızı söyledi.ben enişelendiğim için 15 gün kullanabildim.mcv si düşük olduğu için kullanmalıymışız demir ilacını.(mcv değeri 73.4)hemoglobini değeri normal değil mi?mcv düşük olduğu için kullanmaya gerek var mı?demir ilacı fazlalığının olumsuz etkilerinin olduğunu duyduğum için bebeğime yükleme yapmaktan korkuyorum.siz ne önerirsiniz?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, minadeks fer'de yağda eriyen vitamin düzeyleri minadekse göre oldukça düşük. bu nedenle birlikte kullanımlarında birikici özellik göstereceğini düşünmüyorum. şu an 3 aylık tedavi sonrası hb düzeyiniz normal sınırlara yükselmiş. mcv düşüklüğü demir eksikliğinin en erken bulgularındandır. doktorunuz nuhtemelen demir depolarınızı doldurmak için ferro sanolü 1 ay daha kullanmanızı önermiş. bence de doğru olur. daha sonra demiri kesip sadece diyetle destekleme yaparsınız. geçmiş olsun. dr. gülay karadeniz

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Alp seviyesi

    Merhaba doktor bey. lafı uzatmadan koyuna geleyim. kardeşim (erkek),1.72 boyunda, 57 kilo ve 24 yaşında. diz kapaklarının olduğu bölgede –özellikle futbol oynamasından sonra- meydana gelen ağrıdan dolayı ortopedi bölümüne başvurmuştu. başvurduğumuz doktor, röntgen, mr ve kemik yoğunluğunun ölçülmes...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikten mı

    Hocam merhaba 7 haftalık hamileyim ve 6 aylık da bebeğim var sürekli nefes darlığı ve kalp çarpıntısı yaşıyorum burun tıkanıklığı ağız dil kuruluğu saçimda çok dökülüyor b12 vitaminim de düşükmus iğne vuruluyorum gebelik hormonlarınin yükselmesinden mi kaynaklanıyor

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Melek Büyükkınacı Erol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitamin ve acth eksiklik

    Merhaba, yaşım 22 sürekli halsizleşme ve güçsüzlük şikayetlerimle hastaneye gittim, doktorum kan ve idrar testi istedi. aç karnıma ve olması gerektiği gibi sabah 7.30 da verdim testleri. testin geneli normalmiş fakat d vitamim 8.5 ng/ml düşük çıktı. doktorum d vitamini ayrıca b12, magnezyum ve demir...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Homosistein yüksekliği

    Merhaba hocam.5 yaş çocuğuma demir eksikliği için kan tahlili verdiğimizde demir ferritin durumlarının düzeldiğini gördük. fakat homosistein değeri yüksek çıktı. 12,6 (3,3-8,3). b12 390 ve folat 10,2 çıktı.(normal ikiside) bunun bir zararı var mıdır?ne yapmalıyız?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlke Kılıç Topcu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferritin düşüklüğü

    Merhaba hocam ben 2 gün önce hemogram testi yaptım ferritin 6.2 çıktı mchc 31,2 pdw 10,1 çıktı sadece bunlar düşüktü demir eksikliğim olduğu için mi mchc ve pdw düşük çıkmıştır? internete baktığımda bi çok hastalık olabileceği yazıyordu korktum bende fakat çokta düşük değil mchc ve pdw. benimde aklı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Hocam iyi günler , annem 71 yaşında şeker,tansiyon hastası trajenta,hyzaar,norvasc,ator kullanıyor.demir eksikliği sebebiyle bir yıl önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırmıştık;endoskopi sonucu; fundus,korpus,antrum mukozası hiperemik ve ödemli,antrum ileri derecede eritemliydi...pangastrit ve hiatal...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sedat Akyol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ankilozan spondilit

    Iyi günler ben ankilozan spondilit hastayım endol kullanıyorum günde 2 tane crp sedimentasyon hep normal,ağrılarım oluyor ama şiddetli değil,6 aydır devam eden ağız kuruluğu gözlerde batma şikayetim var,su içmeden duramıyorum o derecede.ana ,anti ssa,ssb gibi kan testlerim normal,bu şikayetim ankilo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram testi

    Burak bey merhaba ben dün detaylı bi kan testi yaptırmıştım hemogram testinde pdw 10.2 çıktı çok az düşük sanırım bu bir sorun teşkil eder mi internete baktığımda çok saçma şeyler yazıyor düşüklüğüde yüksekliğide kanser belirtisi diye korktum açıkcası. demirim baya düşük çıktı 6 civarıydı. ondan pdw...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Burak Bursalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rf değeri ve akciğer tutulumu

    Hocam merhabalar öncelikle zaman ayırıp sorularımızı cevapladığınız için çok teşekkür ediyorum. hocam ablam 48 yaşında zaman zaman sabah ellerinde hafif tutukluk yaşıyor dirsek bel kalça, bacaklarında sırtının ortasında ağrı ve yorgunluk var ama eklemlerinde bir şişme ve kızarma şimdilik yok. ara ar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Homosistein yüksekliği çocuk

    5 yaşındaki oğlumda demir eksikliği için kan verdik. kanlar normal çıktı ama homosistein değeri yüksek çıktı. 12.3 (3,3-8,5). bu bir sorun yaratır mı acaba.? hemogram hepsi normal. periferik yayma pmnl:70 eozinofil: 4lenfosit:26.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ayten Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Homosistein yüksekliği

    5 yaşındaki oğlumda demir eksikliği için kan verdik. kanlar normal çıktı ama homosistein değeri yüksek çıktı. 12.3 (3,3-8,5). bu bir sorun yaratır mı acaba.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Tülin Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir ve bazi kan degerleri

    Hocam merhabalar kan sayimim normal ama serum ve depo demirim referans araliginin altina dusmus biraz. duzenli olarak demir takviyesi aliyorum gunluk ortalama 30mg civarinda. bunun haricinde demir ilaci vs kullanmam gerekir mi acaba? ikinci bir sorum 230(

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Vitamin haplari

    Merhaba hocam 22 yasindayim demir hapi ve b12 ignesi kullaniyorum cocuk sahibi olmak istiyoruz hamile kalabilirmiyim bunlari kullanirken

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Hatice Çelik

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 17 yaş saç dökülmesi

    Hocam merhabalar 17 yaşında bir kızım.benim yaklaşık 6 aydır saçım dökülüyor.kan değerlerimden d vitaminim 7 çıkmıştı.demirim bir miktar düşüktü ve b12m de biraz eksikti.iki aydır düzenli olarak takviye alıyorum.5 ay önce de roaccutane tedavisine başladım 1 aydır da biotin takviyesi alıyorum.ama ens...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Oğlum kansız

    Hocam oğlum 1 yaşına yeni girdi 40 günlükten bu yana kansızlık var şuan kanı 10.5 fakültede çocuk hematolojisi takibindeyiz ama pek değişlik olmuyor kanında yükseliyor tekrar düşüyor bana yardımcı olabilir misiniz lütfen

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nureddin Vurgun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x