Demir eksikliği

  • Hocam selamlar, babam 47 yaşında. Değerlerini demir eksikliği açısından yorumlayabilr misiniz? ERİTROSİT (RBC) 5.25 x10^12/L 4.2 - 5.6 TROMBOSİT (PLT) 218 x10^9/L 150 - 400 HEMOGLOBİN (Hb) 15.4 g/dL 13.1 - 17.2 LÖKOSİT (WBC) 8.01 x10^9/L 4.5 - 11 HEMATOKRIT (%) 46.3 % 39 - 50 ORTALAMA ERITROSIT HACMİ (MCV) 88.2 fL 81 - 101 ORTALAMA ERITROSIT HEMOGLOBİN KONS.(MCHC) 33.3 g/dL 32 - 36 ORTALAMA ERITROSIT HEMOGLOBINI (MCH) 29.3 pg/cell 27 - 35 NÖTROFIL % 64.4 % 40 - 70 LENFOSIT % 26.6 % 20 - 45 MONOSIT % 6.5 % 3 - 9 EOZINOFIL % 2.1 % 0 - 6 BAZOFIL % 0.4 % 0 - 1 NÖTROFIL SAYISI 5.16 x10^9/L 1.8 - 7.7 LENFOSIT SAYISI 2.13 x10^9/L 1.5 - 4 MONOSIT SAYISI 0.52 x10^9/L 0.2 - 0.95 EOZINOFIL SAYISI 0.17 x10^9/L 0 - 0.7 BAZOFIL SAYISI 0.03 x10^9/L 0 - 0.15 ORTALAMA TROMBOSIT HACMİ (MPV) 10.9 fL 9.2 - 12.1 ERİTROSİT DAĞILIM GENİŞLİĞİ (RDW) 12.4 % 11.5 - 14.5 Nötrofil Lenfosit Oranı (NLR) 2.42 SEDİMANTASYON 4 mm/saat - 15 KREATİNİN-SPOT İDRAR 201 - MİKROALBUMİN 13.1 mg/L 0 - 19 MIKROALBÜMIN/KREATİNİN ORANI 7 mg/g kreatinin 0 - 17 ALKALEN FOSFATAZ 73 U/L 30 - 120 LDH (LAKTİK DEHİDROGENAZ) 151 U/L 0 - 248 CRP NEFOLOMETRİK 1.6 mg/L 0 - 5 TOTAL DEMİR BAĞLAMA KAPASİTESİ 428 µg/dL 250 - 450 SERUM DEMİRİ 75 µg/dL 70 - 180 VİTAMİN B12 221 pg/mL 126.5 - 505 FERRİTİN 13.2 ng/mL 23.9 - 336.2 FOLAT DÜZEYİ 7.93 ng/mL 5.9 - 24.8 Yalnızca ferritin değeri düşük. Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba ece hanım, babanızın tahlili gayet güzel çıkmış. demir düzeyi normalin alt sınırına yakın, ferritin depo demiridir. o da biraz düşük. kan sulandırıcı kullanıyorsa ona bağlı olabilir. 1 ay sonra tekrar kan sayımı, demir, ferritin baktırmanızı öneririm. balık, hindi, tavuk, et tüketimini artırsın. 1 ay sonraki tahlilde değerlerde daha da düşme oluyorsa gastroskopi, kolonoskopi yaptırmak gerekir. mide bağırsak sisteminden kanama mı var? araştırmak gerekir. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Demir eksikliği tedavisi

    Hocam iyi günler dilerim 45 yaşındayım hgb değerim düşüktü 3 ay ilaç kullandım .şimdi 12.1 olmuş ama demirim 31 demir bağlamada 417 .ilaca devam mı etmeliyim .ne kadar süre acaba?bir de hocam açken glukoz 109 çıkmış bu şeker olma ihtmali olurmu?saygılar hocam zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kabızlık sorunu

    Sayın hocam merhaba ben antidepresandan dolayı belkide stresten dolayı kabızlık durumu yaşıyordum.doktor tavsiyesiyle bekunise başladım ara arada olsa 1 2 hafta kullandım.ama artık almıyorum ve tuvalete hiç çıkamıyorum hocam.bu ilaç bağırsak tembelliği yapmış olabilir mi?ne önerirsiniz bana ne yapma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tekrar aynı kişi ile evlenmek

    Merhabalar hocam ben eşimden ayrıldım 7 ay oluyor. eşimle bazı problemlerden dolayı bir psikologa gittim. öfke nöbetlerim vardı. her şeyi bana batıyor ve sinirleniyordum. bize klinikte mmpı testi yapildi. psikolog bana eşimin paranoid değerlerinin çok yüksek olduğunu narsist olduğunu ve aynı evde ya...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Psk. R. Meltem Kavcar Sırmalı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoroid kanaması

    Hocam evde annem covid belirtilerinden bu yana 9. günü durumu iyi sadece koku kaybı var. şimdi asıl olay babam 58 yaşından tansiyon ve şeker hastası ve hemeroidi bulunmakta. dün öğleden sonra büyük abdestini yaparken kanaması olmuş fazla çıktığında ise halsizleşme ve başı dönmesi yaşadı 5 dakika son...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sık adet görme

    Merhaba doktor bey. ben adetleri her zaman düzenli olan biriyim, geçen ekim ayının ortasında kortizon iğnesi vurunmuştum, aynı zamanda tip1 diyabet hastasıyım. kasım ayının başından beri 5-6 gün arayla 7 gün boyunca süren 3. reglimi oluyorum. bunun sebebi ne olabilir, iğneden midir, hormonal mıdır y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayaklarda titreşim deprem oluyor hissi

    Merhaba sayın doktorum 34 yaşında obezite sorunu yaşıyorum,1 aydır hafif bulantı ara ara, ellerde titreme ,sersemlik,ayaklarda titreşim hissi,gözde ve kafada basınç hissi ,ara ara gözde ağrı,özellikle otururken sarsılma deprem oluyormuş hissi gibi yakınmalar yaşıyorum.ama özellikle oturduğum yerden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Göğüs ve sırt ağırıs

    Hocam sağlıklı günler dilerim size bir sorum olacak son bi haftadır oratalama 1 saat arayla göğüsümün ortası batıyor ve daha sonra sırtımın sol tarafına sancı giriyor sizce nedendir?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diyabet araligi

    Hocam iyi aksamlar babami coviden dolayi kaybettim 4 ay once seker hastasiydi. bende yemeklerden sonra uyku ve halsizlik oluyor. sekerimi olctugumde ilk gun aks 90 tks 118 ikinci gun aks 88 tks 155 pirinc pilavi yemistim ve bugun olctugumde aks 94 tks 134 cikiyor. pandemiden dolayi hastanelere gidem...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüzde iynelenme hissi

    Hocam geçen sene yuzumde şimşek çakması oldu bu senede iki kere sonuncuda yüzümde iyne batması oldu dvm ediyor .ağrı kesiciyle iki gün geciyo..yasim 51. şeker tansiyonum var.. sonucumu yorumlar mısınız..tsk ederim..çok sekanslı çok düzlemli inceleme yapılmıştır. bulgular: bifrontal, biparietal subko...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D vitamini

    Merhaba doktor hanım kan tahlilimde d vitamini 10 çıktı . bunun için doktorum iki adet devit-3 ampul verdi ve 20 gün arayla içmem gerektiğini söyledi. bu değer çok mu düşük . sıklıkla bacak ve kol ağrılarım oluyor sebebi d vitamini eksikliği olabilir mi ? bu arada yaşım 24 . şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim hba...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Zümra Fındıkçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayakta titreşim hissi göz kararması

    Sayın doktorum 20 gündür süren baş dönmesi sallanıyor hissi ayakta titreşim hissi kafada basınç hissi ellerde titreme ve görmede zaman zaman bulanıklık özellikle gözümü kapayıp açtığımda sersemlik hissi ile nöroloji bölümüne başvurdum. sürekli deprem oluyormuş gibi hissediyorum,yalnız sallanma hissi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bilgi alma

    Hayırlı akşamlar ben kızım için sıra almaya çalışıyorum ama olmuyor yardımcı olursanız sevinirim çok uzun zamandan beri bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İshal diyare

    Hocam merhaba 4 ay önce 1 2 ay kadar ishal yumuşak dışkılama şikayetim oldu gastroenteroloji dr gitti m kan ve geita tahlili yapıldı 3 kez temiz dediler kolonoskoni istemediler ilaçta vermediler iki aydır yediklerime dikat ediyorum ishal kesildi etmessem dikkat tekrr dokunan şeyi vücuttan atana kada...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x