Demir eksikliği

  • iyi gunler doktor bey benim uzun zamandır demir düşüklüğü sıkıntı var hgb 12.1 demir 17 uıbc 409 tdbk 426 demir damlası yukseltmiyor acaba ne gibi bir yol izlememiz lazım

  • Doktor Cevabı:

    Çok önemlş bir durum gibi görünmüyor, endişe etmeyiniz, adet gören kadınlarda zaten olağan bir durum olabiliyor, adet gün ve miktarınız fazlaysa bir kadın doğum doktoru le görüşünüz. bu düzeyde damardan tedavi önermeyiz, bir kutu kullanıp bırakabilirsiniz...

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim zahmet oldu


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Cinsiyet yanılma payı

    Merhaba hocam 14 haftalık hamileyim 11 haftalıkken doktorum usg ye bakarak erkeğe benzettim dedi 14 haftalıkta kontrole gittim %90 kız ama %100 diyemem çünkü bacak arasında bi çıkıntı var ama pipi mi yoksa kordon mu bilemiyorum dedi yanılma payı nedir?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Merve aydın

    Doktor bey hastanede hiv hepatit testleri yaptırmıştım. hepatitler açıklandı fakat hivi açıklamamışlar. sistemde hiç gözükmüyor. bunun nedeni pozitif olduğu için olabilir mi? yani genelde pozitif olanlara böyle mi yapılıyor. bilginiz var mı

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt sol çene kemik kaybı

    İyi günler hocam, sol alt çenemde dişeti hastalığına bağlı olarak kemik kaybı var.ki baya ileri derece şimdi o taraftan 1 azı dişimi de kaybettim.erime o kadar fazla ki dışardan bile alt çene daha küçük görünüyor, sağ taraf sola nazaran çok tok duruyor.ameliyat da oldum dişetlerinden ama bir türlü ç...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Dt. Eser Elemek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Adet bitiminde gebelik ihtimali ?

    Hocam teşekkür ederim tekrar bi sorum olacak🙏🏼 ayın 24 ünde hasta olmam gerek şimdi bir günüm kaldı ama bugün pembemsi vajinal akıntıyla karşılaştım peçetede farkettim çamaşırıma gelmemişti sizce aksi giden bi durum varmı hasta olacağım için mi yoksa yerleşme kanaması felan değildir dimi ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lekelenme ve kist

    Merhaba..yaşım 44.. 7,5 cm miyomum var. ve bu miyomla ilgili parça alındı benden temiz çıktı sonuç.adetlerim çok yoğun ve çok uzun sürüyor..2 ay adet görmeyince tarlusal aldım kullandım 7 gün sonra gelmeyince dr.a gittim hormon tahlili yapıldı.. prolaktin hormonun biraz yüksek çıktı ve 5 cm kistim o...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Papillom ve biyopsi hakkında

    Hocam bem daha öncede yazmıştım dilimde papillom benzeri çıkıntılar vardı. doktorum biyopsi istemişti sonucum: patoloji sonucu mikroskobi: kesitlerde çok katlı epitel ile örtülü dokuda, epitel altında kollajenize stromada bir kısmı dilate konjesyone çok sayıda damar kesitleri izlenmiştir. tanı; neo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Kazkayası

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam şüphelerimiz yersiz mıdır. mds.

    Hocam tesekkurler, peki bahsi geçen hastalığın şuan sadece bu rapor nezdinde ne kadar yakınındayız. yani bu raporda mds için anladigimiz kadarıyla kesin tani verilmiyor (dogrumu yorumluyorum??) bir diğer tam taramali kan raporundada olumsuz bir şey bulunmaz ise mds suphesinden uzaklasmamiz yerinde o...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nusret Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil cevap lütfen

    Merhaba adetime yakın sürtünme yoluyla ilişkiye girmiştim ve 24 saat sonra ella içmiştim. üstüne 1 kez adet gördüm pıhtılı ama 2.ye bu ay reglim 2 gün gecikti hiçbir belirti hissetmiyorum. dün öğlen ve bugün sabah normal gebelik testi yaptım ikiside negatif çıktı. ayrıca ilişki üstünden 15.gün geçti...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam saolun şimdiden

    Hocam merhaba nevralji teşhisi koyuldu bana dil damak boğaz elmacık kemiği ağrısı için, daha önce kbb doktoru yazmıştı,1kutu apikobal kullandım 187idi değerim ne kadar yükselmiştir,b12 kullandığımda yüzümdeki ağrılar rahatlıyor ilaç bitti ağrılar geri geldi b12 sürekli kullanabilir miyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam saolun şimdiden

    Hocam merhaba nevralji teşhisi koyuldu bana dil damak boğaz elmacık kemiği ağrısı için, daha önce kbb doktoru yazmıştı,1kutu apikobal kullandım 187idi değerim ne kadar yükselmiştir,b12 kullandığımda yüzümdeki ağrılar rahatlıyor ilaç bitti ağrılar geri geldi b12 sürekli kullanabilir miyim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Faviripavir

    Merhaba hocam benim trombofoli sorunum vae yani gebe ölünce iğne kullanıyor lakin sorun şu eğer ben kovid pozitif olsam faviripavir ilacı bu pıhtılaşma bozukluğunu etkiler mi evet normal de sorun yok ama böyle bir durumda ne yapmalıyım tesekur ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tırnakta çizgi

    Merhaba hocam benim işaret parmağımın üç kısmında bir çizgi çıktı küçük bir çizgi tırnağın yarısına kadar bile gelmiyor iki ay önce de bacağımda alınan bir benim displastik nevüs olduğu çıkmıştı korkmam gerekir mi bu çizgiden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Sıdıka Kurul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bagirsak agrisi ve guruldaması

    Merhaba hocam yaklaşık 2 aydır sabahları bagırsaklarımda agri oluyor dıskılıyayinca geciyor sonraki sabah yine asiri gaz guruldama ve gegirme oluyor ramazanda tüm gün olmaya basladi sanki boyle agri gibidegil ama yanma ve rahatsiz edici nedendir acaba

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanda gebelik testi

    Hocam kanda gebelik testi yaptıracağım. ancak paxera 40 mg psikiyatri ilacı kullanıyorum. etken maddesi paroksetin.. bu test sonucumu etkiler yanlış negatiflik gibi durum olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterol yüksekliği

    Mch 26,7 pg (27 - 34) mchc 30,4 g/dl (32 - 36) kolesterol 209 ldl 126 trigliserid 213 hdl 40 glukoz 98 insülin 9.8 b12 225 hba1c 4.9 hocam kan değerlerim bu şekilde çıktı matofin xr 1000 mg kullanıyorum, kolesterolüm her zaman yüksek çıkıyor 20 yaşından beri yaşım 25 olmasına...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x