Demir eksikliği

  • Merhaba Hocam, 4 yaşında kızım var 14 kilo 94 cm kızım biraz iştahsız olması ve sürekli üsye geçirmesi sebebiyle bazı tahliller yaptırdık. 6ay önceki ****,41-****,39-****,7 ****,7-****,4-****,4-****,7 ****,9 ****,9 **** Demir Bağ**** Son yapılan ****,3-****,9-****,6-****,8-****,9-****,4 ****,7 **** **** Demir Bağ**** Çİ**** **** Ig M :207 Ig A :139 Ig G:814 Bu sonuçlara göre doktorumuz "fe.. sa..l b şurup" yazdı ve üç ay kullanmamızı önerdi.Sonra tekrardan tahlil yaparız diye konuştuk. Biraz tereddütte kaldım sizin düşünceniz nedir? İştah konusunda ve kilo alması konusunda öneriniz olabilir mi?(Balık yağı,Çinko,iştah açıcı multivitamin v.s)

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, i̇kinci tetkik sonuçları normal görünüyor ve buna göre de demir kullanmanız gerekmiyor. çocukta iştahsızlık yapacak bir hastalık olmadığını varsayarsak, iştah için ilaç kullanmanın yararlı olmayacağı söylenebilir. bu nedenle, sağlıklı çocuklardaki iştahsızlık problemiyle mücadele ederken, çocuğa yemek yedirme davranışlarımızın gözden geçirilmesi gerekir. bunun için de psikologlardan görüş alınması yararlı olur. ayrıca çocuğunuzun doğum tarihini belirtmemişsiniz ama, dört yaş için ağırlığı normal olup, alt sınırda bulunan 94 cm olan boy uzunluğunun bir çocuk doktoru tarafından değerlendirilmesi gerekir. sağlıkla kalın.

    tarihinde cevapladı.
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam çok aydınlatıcı bir bilgi oldu bizim için iyi çalışmalar diliyorum...


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Nefes darlığı

    Ayşen hanım merhaba. ben 21 yaşındayım. 1 eylül'de sinovac 1.dozumu oldum. herhangi bir yan etki yaşamadım. fakat kaygı bozukluğu ve panik bozukluğu tedavisi görüyorum. 6 tane kardiyolojinin bir şey yok diyip gönderdiği erken atımlara sahibim. korktuğum için olmak istemedim bu yüzden çok erteledim a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapakta çöküntü

    Çok teşekkürler adnan bey dün 2 sene sonra tahlil vermeye gittim hepsinin sonucu çıkmamış ama ferritin 13/100 referans aralığında olması gerekırken benimki 13.7 çıkmış hocam bundan dolayı mı baş dönmesi ve çarpıntı yaşıyorum? regl döneminde dolorex kullanıyorum kalpte çarpıntı varken kullanma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacağın belli bolumlerinde ağrı titreme

    İyi günler hocam biraz uzun olacak kusura bakmayın ben 42 yaş bayanım (sağ bacak )10 aydır belimde , dizimin arkasında 1 ayak parmağimda (çekilme ) , baldırimda ağrı oluyor ve titriyor titremelerin şideti hergün farklı bazen olmuyor , akşamları yatarken bacak rahatlaýınca olmuyor genelde ,daha ön...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği anemisi tekrarlayan ateş yapar mı?

    Hocam merhaba bana geçen hafta demir eksikliği anemisi tanısı konuldu ve 2 tüp ferinject adlı ilacı damardan aldım haftaya 2 tane daha alacakmışım. 1 ay kadar uzun bir süredir her gece ateşim yükseliyor ama bedensel olarak pek bir rahatsızlık hissetmiyorum. sizce bu anemi dolayısıyla mı oluyor? rica...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    İlginizetesekkur ederim hocam

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuzhan Babacan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Merhaba hocam bebeğim 10 aylık rutin kontrol için tahlil yaptırdık b 12 si 108 olarak cikti olması gereken değerinin altında bir de nötrofil oranı 40-74 arasi olması gerekirken 14.6 çıktı bu düşüklüğü b 12 den kaynaklanıyor olabilir mi ya da bu oranın düşüklüğü sıkıntılı bi durum mu cevap verirseniz...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuzhan Babacan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan deyeri düşüklüğü

    Selam hocam benim midem ile ilgili sıkıntılarım var endoskopi için anestezi doktoru benden kan tahlili istedi kan tahlilimde şu deyerler düşüş çıktı bunun için ferifer kulanmam uygunmudur hocam rbc 4.34 10^6/ul hgb 13.2 g/dl hct 39.5 % bende gün içinde yorgunluk ve halsizlik çok var. bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahir Cengiz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç dökülmesi

    Merhaba. demir eksikliği ve b12 den dolayı iki ay içerisinde saçlarımda çok fazla dökülme oldu şuan ilaç kullanıyorum ama saçlarım eskiye oranla daha sönük ve eski gürlüğü yok diyebilirim. acaba dökülen saçların yerine yeni saç çıkar mı çıkarsa kaç ayda yenileri oluşur saçlarım için herhangi bir de...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hatice Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir ilaclari

    Hocam merhaba ben demir ilaci olarak oroferon kullanmistim kabizlik yapmisti. gyno ferro sanol kullandim ishal yapti. demir ilaçları illaki kabizlik veyahut ishal yapar mi? bu sekilde yan etki olmamasi icin dikkat etmem gereken bir sey var midir? kansizligim yok ama ferritrin depolarim b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ücret hakkında bilgi

    İyi günler muhammet bey. seans ücretini öğrenebilirmiyim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Psk. Muhammed Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas kasılması

    Öncelikle yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim. kas kasılması derken kramptan bahsediyorum. eeg'si temiz çıktı. kan tahlilinde demir eksikliği çıktı sadece. nöbet geçirme gibi problemi yok. kademeli olarak azalttık bu ilacı doktor kontrolünde. i̇lacın dozunu düşürdüğümüz için olabilir mi bu krampla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akçay Övünç Özön

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Menepoz ve kansizlik

    Hocam merhaba ben 37 yaşındayım yaklaşık 20 yıldan fazla demir eksikliği anemisi ve kolestrol yüksekliğim var.yaklasik 15 gün önce çarpıntı bayilicak gibi olma göğüste ağrı ile kardiolojiye gittim.ekg bir.al kalp ultrasonu normal.tansiyonumu ölçtüler ama orda 13.8 cıktı.kan değerim hemoglamin 7.69...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kısalığı

    22 gün sonra 16 yaşına girecek ve neredeyse 2 yıldır sadece 1 cm uzamış d vitamini ve demir eksikliği vardı ve doktor vitamin eksikliği boyu etkilediğini söyledi artık takviye alıyor ama doktor bu yaştan sonra uzamazsın demiş. sizce gerçekten artık uzamaz mı ? cinsiyeti kız, boyu 159,5 , kilosu 45,6...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Koltuk altı kitle

    Teşekkürler hocam doktor kan fobisi var korktum annem de kanser olunca. peki hocam sadece ultrasonla belli olur mu? bu tür hastalıklar kan tahlillerinde belli olur mu öyle bir hastalık olsa geçen yıl demir eksikliği için verdiğim tahlillerde belli olur muydu?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x