Demir eksikliği ve eşlik eden aşırı kaygı

  • Merhaba Syn. Hekimim koltukaltlarimda tekrarlayan çıban çıkmasından dolayı enfeksiyon hastalıklarından muayene oldum yapılan testlerde serum Demir 19 çıktı hastaneye gittiğimde de o dr yoktu başka bir hekim tahlil sonuçlarıma günde 1 ferrosan almamı söyledi Demir eksikliğim kötü bi oranda mı bende aşırı kaygıda var Demir eksikliğime bağlı mi oluyor çıban ve kaygı? Son olarakta Demir eksikliği icin hangi bölüme ve ne aralıklarla gitmem gerekiyor şimdiden teşekkürler


Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İnsülim direnci hk

    İyi günler, 30 yaşındayım. yapı olarak zayıf biri olmama rağmen 7-8 yıldır açlık şekeri 100-108 arası idi. en son tetkikte şeker: 112 ; insülin: 11,6 insülin direnci: 3,2 ; hba1c: 5,4 diğer tahlillerim normal sınırlarda çıkıyor. bu durumda olan biri için ilerde şeker hastası olmamam i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endokrinoloji doktoruna kilo nedeniyle gittim, idrar sonuçlarımda keton çık...

    Endokrinoloji doktoruna kilo nedeniyle gittim, idrar sonuçlarımda hemoglobin 3+, lökosit 42, keton eser, eritrosit 8, epitel 21 çıktı. tam kan sayımımda mch 31.5, ly# 2.7, mo% 5.9 çıktı. aslında neden kilo veremiyorum diye insülin, demir eksikliği, b12 vs. bakıldı onlarda hiçbir sorun çıkmadı. ta...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid hast

    Tiroid biyopsisi merhaba hocam annemin iki hafta önce yapılan biyopsi sonucunda "tiroid sağ lob da önemi belirsiz atipi" tanısı konuldu ve ameliyat olması gerektiği söylendi. biyopsi yapılırken nodul 6*4 mm büyüklüğünde olduğundan örnek alınması zor olmuştu.bu nedenle sonuç bizim için çok ikna edic...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipofiz bezi

    İyi günler 9 yasinda kızımın kemik yaşı 12 doktorlar beyinde bir kitle olabilir diye mr istediler hipofiz bezi de pars intermedia lekonizasyonunda 4mm lik pars intermedia kisti?mikroadenoma?ait olabilecek kist izlendi kan sonuçları prolaktin-6.8 serbest t4:0.781 tsh:3.334 çıktı çok endişeliyim lü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Merhaba hocam tansiyon için arastirma. yapıyorlardı fakat verilen bir sonuç çıktı pth 156 d vit 8 böbrek ast alt normal kalsiyum normal 9.3 hocam. şimdi d vitaminden kaynaklablir mi hocam ben bir köyde öğretmenlik yapıyorum dr için ilçeye gitmem gerekir o da haftaya kadar dün geceden beri panik...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Hocam sizden özür dilerim k bakmayın şimdi benim d vit bir düşük pht 150idi şimdi çal olcturdim 9.8 çıktı gidip boyun ultrasonu. cektiritom hiperparathomu dislamak için yoksa öyle birşey olsa kalsiyum da mı yüksek olurdu zaten amaç tansiyon neden kaynaklı oldugunu bulmak kafam çok karıştı korku da s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tahlil sonuçları

    Hocam merhaba, annem hafif mesane ağrısı nedeniyle kan ve idrar tahlili verdi. ultrason da çekilecek ancak 2 hafta sonra. sonuç göstermeye de ultrason sonrası gelin dediler. hocam kan değerlerinde referans aralığına göre yüksek ve düşük değerler mevcut. şöyle; wbc. 3,70 (ref. aralığı 4 - 10) rbc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Küçük gösterme sıkıntısı

    20 yaşındayım fakat 15 yaşında gösteriyorum. sakallarım tamamen çıkmadı sadece biraz çene ve favori bölgesinde azıcık var. genital kıllanma var. göbek ve göğüs bölgesinde kıl yok denecek kadar az yeni yeni çıkıyor. sorun kıl olup olmaması değil, 20 yaşında olup 15 göstermek. bunun bir iğnesi var de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Hocam teşekkür ederim d vitamen çok düşük ondan olabilir mi acaba çok endisilendim çünkü d vitamini den olablur mi 2 ay önce idrarda verilen normal calsiyum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil ne olur

    Acil ne olur merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 magnezyum normal potasyum normal ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim hoca...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroidit şüphesi

    Hocam tahlil sonucuma göre tiroid hormon degerlerim referans sınırları içinde ama anti tpo 1103 çıktı ilaç kullanımı gerektiren bir durum var mı sizce

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyun usg sonucum

    Hocam boyun usg sonucum şöyle cilt, cilt altı yağlı planlar tabiidir. kas ve vasküler oluşumların seyri doğaldır. sağ tiroid lobu boyutu 15*7,5 mm, sol tiroid lob boyutu 13*6,5 mm, isthmus 2,5 mm dir. bilateral tiroid lob boyutları tabii, konturları düzenli, parankim ekosu hafif kabalaşmıştır. par...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil ne olur

    Acil ne olur merhabalar hocam benim sorum erken yaşta tansiyon araştırması ve hocam yapılan tahlilde fosfor potasyum iyi d vitsmini 9 ve hocam demir bağ kap ,230 magnezyum normal potasyum normal ve ferittrtin 13 pth yüksekliği 156 neden hocam ne yapmam lazım şimdi bu bir. tümör mu ne yapmaliyim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gece uykuda asiri terleme

    Hocam merhaba, yaklasik 3 haftadir sadece geceleri gogsumun ust kismi, ense ve ensemdeki saclarda asiri terleme oluyor. gece iki kez ustumu degistiriyorum. kardiyolijiye gittim strese bagli yukselen yuksek tansiyonum icin ondan kaynakli olabilir diye, ama kan testlerinde demir eksikligi cikti. bunu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato...

    İyi günler genel kan testi yaptırtığımda anti tpo 30.90 referans değeri(0- 5.61 iuml ) anti tiroglobulin 47.95 referans değeri(0-4.11 iuml) muayene eden doktor panik atağın var diyip antidepresan yazdı, internetten araştırdığımda haşimato diyor. sizce gerçekten panik atağım mı var yoksa mua...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x