Demir eksikliği anemisi

  • Doktor bey merhaba. Kardeşim erkek 20 yaşında.grip olmuştu öksürük şikayetiyle gitti. Kronik astım denildi ama benim sorunum başka ir konu aynı zamanda Yapılan kan tahlillerinde demir eksikliği anemisi teşhisi kondu ve ilaç verildi. Demir 29 ( referans 59-158), demir bağlama kapasitesi 362 ( referans 112-346), TIBC 391 ( referans 200-300). Folik asit 1.20 (referans 4.6-34.8), ferritin 4.96 (referans 30-400). Test 1 ay sonra başka bir doktora gittiğimizde tekrarlandı, periferik yayma yapıldı. Çok az bir yükseliş olmuş demirde ve hemogram değerlerinde , mutlaka endoskopi kolonoskopi ypılması lazım denildi. Pazartesi yaptırıcaz. İnternetten biraz bakınca , kötü bir sebep vardır diye çok paniğe kapıldık. Bu durumun olası nedenleri nelerdir. Bir de bir doktor ilaç verirken, diğeri ilaç vermeden sebebini bulmak gerek dedi. Biraz aklımız krıştı.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, demir eksikliği erkekte görüldüğü zaman mutlaka bunun sebebine kafa yormak gerekir. bu sebep başta mide barsak sistemi olmak üzere kan kaybı yapan bir durum olabaleceği gibi, örneğin çölyak hastalığı gibi emilimi bozan sebeplerden de kaynaklanabilir. ve.. burada sayamayacağım kadar çok sebebi vardır. ille de kötü huylu olacak diye bir kural yok. çok olasılık vardır. sebebe yönelik incelemeler eksiksiz yapılmalı. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kan tahlili sonuçları

    Merhaba hocam babamın kan değerleri sonucunu yorumlayabilirseniz çok seviniriz. şimdiden teşekkür ederiz. babam 57 yaşında daha öncede b12 eksikliği yüzünden bir anemi geçirmişti. bu aralar yüne kendini yorgun hissetmeye başladı. şuan yazacağım sonuçlar dodex iğnelere başlamadan öncekiler: wbc 3.76,...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Merhaba hocam babamın kan değerleri sonucunu yorumlayabilirseniz çok seviniriz. şimdiden teşekkür ederiz. babam 57 yaşında daha öncede b12 eksikliği yüzünden bir anemi geçirmişti. bu aralar yüne kendini yorgun hissetmeye başladı. şuan yazacağım sonuçlar dodex iğnelere başlamadan öncekiler: wbc 3.76,...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Merhaba hocam babamın kan değerleri sonucunu yorumlayabilirseniz çok sevinirz. şimdiden teşekkür ederiz. babam 57 yaşında daha öncede b12 eksikliği yüzünden bir anemi rahatsızlığı geçirmişti. bu aralar da yine kendini yorgun hissetmeye başladı ben sadece sonuçlarda yazan normalin dışındaki değerleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hasta muayne

    Slm hocam anemi senin yanına getireceğim şu anda nerde görev yapıyorsun ve nasil randevu alabilirim 2011 de papiller troid sa hastasi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Uzunköy

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili sonuçları

    Merhaba hocam babamın kan değerleri sonucunu yorumlayabilirseniz çok sevinirz. şimdiden teşekkür ederiz. babam 57 yaşında daha öncede b12 eksikliği yüzünden bir anemi rahatsızlığı geçirmişti. bu aralar da yine kendini yorgun hissetmeye başladı ben sadece sonuçlarda yazan normalin dışındaki değerleri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin-demir

    Tesekkur ederim, iyi gunler!

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sinüs taşikardi

    Merhabalar kolay gelsin. sinüs taşikardi nedir? sinüs taşikardisi ileride kalp yetmezliğine veya kalp krizine neden olur mu? sinüs taşikardi tedavi gerektirir mi? bu durumun psikolojik veya fizyolojik olduğunu ayırıcı tanı var mıdır? yoğun anksiyete ve stres sahibi birisiyim henüz yaşım 23. sürekli...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemoglobin-demir

    Hocam, tekrar kan tahlili yaptirdim. hemoglobin 14.7 (11.5-16.1), hct 42 (34-47), rbc 5.06 (3.8-5.2), mcv 83(80-100), mch 29.1(25-34), mchc 35(31-37), wbc 6.89 (4.3-11.3), plt 181(150-400), lymph % 29.3(15-50), neut% 63(35-80), mono% 6.4(4.1-12.4), eo% 0.9(0.0 - 6.0), baso% 0.4(0 - 2). yeni tahlild...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Kolonkanseri esim kolon kanseri ameliyatindan sonra 6ay kemo tedavisi gordu ameliyati yspan hoca esime hergun tuvalete gitmrn gerekli diskilama demis degerli bir uzman olarak kanserin tekrarlamamasi icin oneriniz yokmu esim cikmayinca strese giriyor selamlar tekrar durumunda nasil bir tedavi yapila...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Reaktif hipoglisemi mi?

    Reaktif hipoglisemide glikoz değer aralıkları slm doktor bey.sürekli kendimi aç hissetme baş dönmesi şikayeti ile endokrinolojiye gittim.5 yıldır da haşimato hastasıyım.d vitamini düşüklüğü,anemi dendi.akş ve tkş değerlerime bakıldı.akş:96 2 saat sonraki tokluk kan şekeri 96.5 çıktı.1.5 lahmacun ay...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Orak hücre anemisi protein kaçağı.

    Hocam merhaba. ben daha önce size sorular sormuştum. ben orak hücre anemisimiyim. ama çok ağır seyreden bir tablom yok çok şükür. 2 yıldır da protein kaçağı tedavisi görüyorum. biyopsi yapılmadı. kaçak son 1 senedir 300-500 arası değişiyor. kreatin üre potasyum vb. bütün tahliller normal. benim mer...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lokosit yuksekligini

    Sayın hocam benim lokositim 16.9.2018 9.86 idi 16.10.2018 lokosit 11.08 cıktı 19.01 2019 yılında 11.37 cıktı hocam hocam korkulacak bise varmı hocam kan kanseri olabilirmiyim diabet 2 hastasiyim idrar yolo bide yok ben daha önce baktıydım.hocsm bu yukseklik losemi işaret ederim.ssygilar çok evsmyap...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoglobin-ferritin normalken

    Merhaba. 5 yaşındaki oğlumun ferritin düzeyi 76(şurupla yükseldi önceden 15 idi)) olmasına rağmen hgb si son 15 günde 11 e düştü. wbc14.2(yüksek), hgb11(düşük) , rbc 3.9(düşük) ,hct32(sürekli düşük) , mchc36(yüksek), mcv82,6(normal) , plt358(normal) , pct0.37(yüksek) , nöt10(yüksek), mo...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hematalojı anemi

    Hocam hiç yoktu. bizde ilk defa tetkik falan yaptık. sonuçlar yukarıda belirttiğim gibiydi siz ne düşnüyorsunuz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Roman İbrahimov

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tahlil sonucu degerlendirme

    Hocam merhabalar. duruş bozukluğu için fizik tedavi doktoru mr çektirdi . mr da vertebra kemik iligi sinyal intensitelerinde heterojenite gözlenmiştir . klinik lab kolerasyonu önerilir diyor. fizik tedavi doktoru dahiliye bölümüne başvurmami istedi. kan değerlerim mcv ve mch biraz düşük rbc biraz yü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Serdar Şıvgın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör





.
x