Demir düşüklüğü

  • Hocam iyi günler Ben tiroit kanseri ve hastasiyim 3 aydır kan vermemiştim.11 aydır da kalbimde nedensiz tekleme ve hızlı çarpıntılardan concor yarim kullanıyordum.panik içinde nervuim veya xanax verdiler sanahta levetrion.Hocam 6 gündür ani dışkılama isteği bulantı istahsizlik aşırı terleme sınır el ayaklar vücutta sürekli karıncalanma aşırı uyuşukluk ve bitkinlik nefes ağır alma zor alma kusma atakları bulanti kafamda yanma ateş basması kulaklarda cinlama ve soğuk nemli cilt çarpıntı tansiyon dusuklugu bazende yukselme ve terleme şikayetlerini çekiyorum.Aileme dememe rağmen götürmediler ve dün artık çok kötü oldum ve termessos hastanesine götürdüler kardiyolojiye.Kan testleri istedi Doktor şöyle cıktı Hocam ; kalsiyum :8.4(alt sınır 8.6) -****(üst sınır 2.5) HBA1C :6.3 (referans 4-6) Demir ****(50-170) glukoz 97 demir **** yüksek.TSH :1.92..hemogram normalmiş Hocam alta yakın yani..Ve bu sonuçlarla kardiyolog şikayetlerin bunlarla alakalı değil dedi concoru dideral ile değiştirdi gönderdi beni.😐.Hocam demirim düşük degilmi baya diğer şeylerdedir sapma var.Hemoglabin normal diye nasıl demiri ciddiye almıyorlar Hocam.Oysa ben demirim düşünce genelde rahatsızlanıyorum bu kadar olmasada.Sizce Hemoglobin normal olsa bile Demirin böyle dusuklugu bendeki şikayetleri yapmaz mı acaba hayır tansiyonumda çok düştü yine 5 gündür ve Hocam ben evdekilerden kan ve kalsiyum almaya başladım doğrumu yapıyorum size danışmak istedim..cok sagolun şimdiden mutlu günler

  • Doktor Cevabı:

    Demir eksikliğinin tedavisi için sağlık ocağı doktorunuza baş vurabilirsiniz. bir de d vitamini eksikliğiniz de olabilir, bu açıdan da hekiminize bilgi verin. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.

Adana Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tsh farklılığı

    Sayın hocam 36 yaşında gebelik isteyen bir bayanım.troid değerim tsh yüksek çıkıyor t3,t4 normal aralıklarda ama tsh 6 başka bir laboratuarda 5 başka bir yerde 4.50 en sonunda endokrin bölümüne gittim 2.90 çıktı.hamile kalmam için kadın doğum doktorum 2.50 görelim dedi neden kaynaklı acaba bu farklı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin yüksekliği nedeni

    Merhaba hocam ben 23 yaşındayım evliyim her iki gögüsümden de süte benzer bir sıvı geliyor adetlerimin arası 40 gün sürüyor ve adet olduğumda da 2 gün sürüyor kadın doğum bölümü ne gittim tahlillerim yapıldı ve fsh : 9.67 estradiol (e2) (serum/plazma) : 38 lüteinizan hormon : 15.6 prolaktin : 4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Hocam ben 02/11/2004 doğumluyum 16 yaşına yeni girdim 175cm boyum var annem 174cm babam 185cm,5 tane amcam var hepsi 190cm üstü bir tanesi 210cm ama ben niye böyleyim bende 185cm olmak istiyorum olabilir mi ve bende hormonal eksiklik gibi bir şey olabilir mi bu arada kilom 69kg.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam cerrahi bir durum varmı

    E04.2 toksinolmayan tiorid sag 39x40x65 sol lob 21x22x61 tanı. mng biobsim çok güzel cerrahi gerek varmı hocam ben bu nodül 8 10 yaş vardı aynı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid papiller karsinom

    Doktor hanım patoloji sonucunu paylaşıyorum yardımcı olur musunuz ? durum nedir ne yapılmalı ? şimdiden teşekkür ederim cinsiyet: kadın yaş: 34 gonderilen doku:tiroid biyopsi işlemi alinma bicimi:i iia klinik oyku:tiroid bezi sağ lobundaki yaklaşık 14x12 mm boyutundaki olan milimetrik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipofizer yetmezlik

    Hipofiz adenomu ameliyatından sonra hipofiz bezi yetersizligi için kortizol ilacı kullanıyorum ( hidro kortizon 25 mg ). hangi hastalıklarda ne kadar artırmam lazım. eğer kovit19 olursak ne yapmalıyım.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yeni doğan çocukta sürrenal hematom sapladı

    Merhaba hocam selam ve saygılarımla gebelik döneminde gebelik şekeri çıktı insülin kullanıyordu eşim 36 haftalık doğum yaptı erkek çocuk 3.850kg dünyaya geldi zor doğum olmuştu hemen yeni doğum ünütesine aldılar oksijen vediler 1 gün süt vermediler ve 2 gün yoğum bakımda süt vermeye başladık...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum uzar mı?

    Merhabalar 16.5 yaşındayım boyum 1.71 babam 170 annem 155. abilerim 1.76. 18 19 yaşına kadar uzama olacağını öğrendim. boyum 6 7 cm daha uzar mı? ergenliğe 14 15 yaşlarında girdim kilom 86 biraz engel olacağını düşünüyorum kilomun ancak dengeli besleniyor ve alkol/sigaradan uzak duruyorum spor da ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kısalığı

    Merhabalar hocam , ben 20 yaşında 148 149 boyunda bir kızım anne boyu 153 baba boyu 170 endokrin doktorlarina gittim sadece kan testi yapıldı ve hormon iğnesi verilmedi , boyumu uzatabilmem için herhangi bir ilaç kullanabilir miyim işe yarayabilir mi 22 yaşa kadar, l arginin veya farklı türde ilaçla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D vitamini

    Merhaba doktor hanım kan tahlilimde d vitamini 10 çıktı . bunun için doktorum iki adet devit-3 ampul verdi ve 20 gün arayla içmem gerektiğini söyledi. bu değer çok mu düşük . sıklıkla bacak ve kol ağrılarım oluyor sebebi d vitamini eksikliği olabilir mi ? bu arada yaşım 24 . şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizol yukseklıgı

    Merhana hocam 8 yaş 2 aylık oğlum genel tahlil amaclı yapılan testte kortizol seviyesi 215 cıktı coxuk doktorumuz endrokoloji ye yonlendirdi. kilo 44 boy 1.41 bebeklıgınden beri yasitlarindan uzun ve gurbuz bir cocuk. klinik muyane de sadece genetik bolge de hafif ve syrek tuylenme göruldu. lh 0.789...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kısalığı uzaması

    Hocam ben 16 yaşındayım boyum 1.53 doktora gittim bana calamax ve ampul verdiler boyumun uzaması için ben araştırdığımda hiç uzatır diye birşey duymadım boy uzatır mı acaba hocam😊

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dhea-s hormon yüksekliği

    Merhaba 21 yaşındayım uzun süredir adet düzensizliğim var. kadın doğuma gittiğimde tarlusal vb adet düzenleyici haplar verildi onları bıraktığım zaman tekrar düzensiz oluyordu. en son gittiğimde adetimin 3.günüydü.dhea-s adlı hormona baktılar ve 768,3 çıktı. aynı zamanda saç dökülmesi,fazla kilo ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid tsh serum yüksekliği

    Merhaba hocam. benim 23 aylik erkek çocuğum var. yaklaşik 1,5 yil kadar kabizlik şikayetimiz var yapilan tahlillerde son üç sonucunda 1. tahlil sonucu tsh 7,12 cikti. (referans araliği 0,7-5,97).sonrasinda çocuk endokrinolojisine gittik. 2.tahlil sonucu tsh 10,51 cikti. (referans araliği 0,7-5,97)....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy kisaligi

    Meraba hocam oglum 4 yasinda boyu 92 cm kilosu 12 yasitlarina gore cok geride sonuclarinda hicbirsey cikmadi sadece yetersiz beslenme denildi ne yapmam lazim bana yardimci olur musunuz lutfen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x