Demir, d vitamini, wbc neden düşer? beslenmemde dikkat etmem gereken neler var?

  • Merhaba hocam, 5 ay önce covid belirtileri göstermiştim fakat test yaptırana kadar negatif çıktım tüm ailem pozitif iken onlara baktım. Temaslı olduğum halde herhangi bir ilaç da verilmediğinden covid hapları kullanmadım. Sadece ailemdeki kişilere verilen c vitamininden içmiştim. Yaklaşık iki ay önce spora başladım, bu sebeple ciddi bir sorunum olmadığı halde bünyemi sağlıklı tutmak, dayanıklı olmak için kontrol amaçlı kan testi yaptım. AST değerim 50 (referans 5-32). WBC 3,69 (referans 3,91-10,90). Demirim 81 (referans 33-193). B12 vitamin 219 (referans 191-663) çıktı. Aile hekimim WBC düşüklüğün demir ve B vitamini eksikliğine bağlı olabilir, dedi. Demir ve B vitaminleri hapı verdi düzenli olarak bunları içtim. Bu ilaçların bitmesine yakın sabah erken saatte, ayaklarımda güç hissedemedim ve göz kararmasıyla evde bayıldım, ishal+ iştahsızlık da vardı(fazla şekerli şeyler yemiştim o gün içinde). Normalde de ishal olunca da çok ağır geçiririm. İki günden sonra bu şikayetlerim geçti, iç hastalıkları doktoruna durumumu anlattım, Tomografi, covid, kan tahlillerim yapıldı. Tomografi ve covidte sıkıntım çıkmadı. Fakat kan değerlerimde B vitaminim 552, D vitaminim 14, WBC 2,39(referans 3,91-10,90). Demir 35(referans 33-193) çıktı. WBC daha çok düştüğü için doktorum tekrar kan istedi, Periferik test yaparak beyaz kanıma ayrıntılı bakacak. Daha haber gelmedi. Aklımı karıştıran şeyler şunlar: Daha önce demir ile ilgili sıkıntım yoktu önlem amaçlı demir hapını 20 gün içmem sonucu eski değerimden düşmüş alt sınıra yaklaşmış bu neden olabilir? Sporla beraber süt, D vitaminli besinler tüketmeye dikkat ettiğim halde ve stadyum, orman koşusu yaparak güneşi aldığım halde D vitaminim neden düşük. Önceki seneler evden dışarı çıkmıyorken böyle sorunum yoktu. Beyaz kan düşüklüğümün altında spor ve beslenmeme bağlı bir şeyler mi oluyor. ( boyum 1.66 cm, kilom 52) Cevaplarsanız çok sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Wbc düşüklüğünün çok nedeni olabilir. madde eksikliğine bağlı kemik iliğinin iyi calimamasi da etken olabilir. spor da önemlidir. beslenmenin doğrusu yoktur. o duruma uygun beslenme vardır kıyafet gibi. sizin çok iyi incelenmeniz gerekir.

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Wbc düşüklüğünün çok nedeni olabilir. madde eksikliğine bağlı kemik iliğinin iyi calimamasi da etken olabilir. spor da önemlidir. beslenmenin doğrusu yoktur. o duruma uygun beslenme vardır kıyafet gibi. sizin çok iyi incelenmeniz gerekir.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Gaz damlası kullanmak sakıncalı mı?

    Oncelikle cevap verdiginiz icin tesekkur ederim peki ne yapmam gerekiyor hangi alana götürmem gerek

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarı sulu kaka

    Merhabalar hocam kızım 3,5 aylık anne sütüyle besleniyor günde 3-4 defa miktar olarak çok sarı sulu şekilde kaka yapıyor. kakasının kıvamının sulu olması normal mi kakasının yağlı olduğunu bakarak anlayabilir miyiz teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo verme

    Hocam merhaba 26 yasindayim boyum 1.88. uzun süredir kilom 89-93 arasinda seyrediyordu. hic diyet falan uygulamadim. son 3 ayda 5 kilo verdiğimi farkettim. (normal bir insanın yediğinden daha fazla yemek yememe rağmen). genelde günlük yaşantım hareketsiz geçiyor. nasıl kilo verdim anlamıyorum. norma...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeyma Bahar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İnsülin yüksekliği

    Merhaba hocam. tahlil sonuçlarım: glukoz (açlık kan şekeri) 88, hba1c 4.9, trigliserid 78, hdl kolestrol 47, insülin 32.60. yaşım 20, boyum 1.70, kilom 80 yani kilo fazlam var. sınav süreci ve pandemi derken biraz fazla hareketsiz kaldım. kilo verip düzenli spor yapmam, insülinin olması gereken değe...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonkanseri

    Kolonkanseri sorun kanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesine yuruyusune dikka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Aktimur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyulsekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu z...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Gamze Yeter Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Kolonkanseri sorun kanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesine yuruyusune dikk...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Bulut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • 1.67 erkeği̇m 17 yaşindayim boyum uzar mi poli̇sli̇k i̇çi̇n

    Babam 1.70 annem 1.60 hocam ama buna rağmen abim 1.78

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzama zamanı

    Hocam merhabalar iyi çalışmalar.ben 20 yaşında bir erkeğim.babamın boyu 175 cm annem ise 158 cm.abimin boyu 180 cm'yi aşarken ben 174-175 cm'lerde kaldım.boyum çok kısa geliyor ve utanıyorum,kendimi çok kötü hissettiriyor.bu yaşımdan sonra boyumun uzama şansı kaldı mı ? artık hep bu uzunlukta mi kal...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tsk sağlık yönetmeliği

    Hocam öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim. tsk sağlık raporu alıyorum dahiliye 41 a-4 yazdı ama şuanki tahlillerim temiz geçmişte kolesterol ilacı kullanmıştım ondan bu tanıyı yazdı sağlık kuruluna çıkacağım olumsuz verirler mi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karacigerde leke

    Zaten yaptiricam goruntuleme teknigini nedir die sormustum size echo dedikleri mr mi tomogragi mi nedir die sordum kusura bakmayin meskul ettigim icin iyi gunler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kilo almak ıcın

    Tesekkur ederim ne yapmam gerekiyor şimdi hormonlarımdamı baktırmam gerekiyor tam olarak

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeyma Bahar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Randevü almak

    Randevü almak için iletişim bilgisi ve adres bilgisi alabilir miyim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzaması

    Hocam merhaba 16 yaşıma girdim inşaat metresi ile boyum 170 çıkıyo eczanede 176 yani boyumun hangisi doğru tam bilmiyorum annem 160 babam 178 abim 186 dayılarım dedelerim uzun sizce kaç cm daha uzarım kilo 80 spor falan da yapıyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi hocam saygilar esimin tahlilerini yaziyorum degerli ve tecrubeli bir uzman olarak gorusunuzu ogrenmek istiyorum tkol 278 hdl68 ldl200 trig 78 ldlyi dusuremiyoruz seker tansiyon yok beslenme oneriniz yokmu bimden aldigimiz tava yogurdu zararli olabilirmi ayr...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Büke Ceren Kahraman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x