Demir alım miktarı

  • Merhaba, ben 177 boy ve 55 kiloyum.kilo almak için çabalıyorum ve son 1 haftadır bebek bisküvisine başladım günde 1 paket yedim.bir haftada 2 kilo aldım.birazda aldığım kalori miktarlarını artırdım.benim sorum bebek bisküvisinde 100gr 'da 8.2 mg demir olduğu yazıyo.paket 190 grlık.yani bir paketten yaklaşık 15 mg demir alıyorum.bir yetişkinin günlük demir ihtiyacınında yaklaşık 10 mg olduğunu okumuştum.1 paketin zararı olurmu. yoksa yarıyamı düşürmeliyim.hedefim 70 kilo olmak.ona ulaşıncaya kadar 1 paket yesem zarar verir mi.ayrıca demir eksikliği akdeniz anemisi taşıyıcılığı var.35 yaşındayım.teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Sadece tek taraflı beslenerek kilo almak pek sağlıklı bir yöntem değildir. bu konuda bir diyetisyenden yardım almak daha uygun olur. ayrıca vücut ihtiyacı kadar demir emmektedir.

    tarihinde cevapladı.

Samsun Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tek gen hastalığı

    Merhaba kutay bey. cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım(minör) eşim(intermedya)de öyle.biz genetik danışmanlık alıp 2 kez tüp bebek tedavisi denedik, başarısız olduk.yumurta sayısı ve ilk günlerde gelişimlerinde bir sıkıntı olmuyor. sorun embriyonun 1. denemede...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan sonucu normal mi

    Adı sonuç 4226102 nolu ahb referans birim aralığı/karar önceki sonuçları sınırı lökosit y 13.77 k/mm3 3.5 - 10 lym 3.76 k/mm3 0.5 - 5 eritrosit y 5.54 m/mm3 3.5 - 5.5 hemoglobin d 11.3 g/dl 11.5 - 16 hematokrit 36.7 % 35 - 55 mcv d 66.3 fl 70 - 100 mch d 20.5 pg 25 - 35 mchc d 30.9 g/dl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ferrittin düşüklüğü

    Hocam ferritinimde 3 ne kadar süre daha ilaca devam etmeliyim ilaca ilave olarak ne yapabilirim ..teşekkür ederim .saygılar hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yıldız İpek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dalak büyümesi

    Benim dalak boyutum 15,5 cm ve akdeniz anemisi taşıyıcısıyım buna bağlı olabilir mi ilaçlı tomoğrafi çektirdim bişey çıkmadı sebeb akdeniz anemisi olabilir mi bilgi verirseniz sevinirim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yıldız İpek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir normal, ferritin düşük

    Merhaba hocam. tüm kan değerlerim, tüm usg, tüm vitamin değerlerim normal çıktı, crp ve hassas crp normal çıktı, pap smear testi normal çıktı.demir değerim ve demir bağlama kapasitemde gayet iyi çıktı fakat bir tek ferritinim 10 çıktı yerlerde yani. birde tokluk kan şekerin 68 çıktı. her ay düzenli...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hemogram sonucu

    Hemogram değerleri wbc 7.75 rdw 16.7 rbc 6.59 plt 255 pdw 13.3 pct 0.24 neut% 45.4 neut# 3.52 mpv 9.6 mono# 0.64 mon% 8.3 mcv 63.4 mchc 32.1 mch 20.3 lym% 45 lym# 3.49 hgb 13.4 hct 41.8 eos% 1 eos# 0.08 bas% 0.3 bas# 0.02 bu arada talasemi minör olduğumu söyledi doktor bey yapılan talasemi testi son...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Salih Zeki Turgay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anemi demir eksikliği

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Sayın hocam yaşım 48 boy 1,65 kilom 67 ..1,5 ay önce acil servise gittiğimde yapılan kan testimde hgb 13.3 g/dl çıktı referans aralıgı (13.5 - 17.5) bu sonuçla aile hekimi gittiğimde kansızlık oldugunu söyleyip ferrum fort mg verdi ay kullandım .daha sonra tekrar dr gittiğimde kan değerim yüksel...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan hastalıkları çeşitleri

    Merhaba sayın hocam. soru değil belki ama sizden bir ricam olacaktı. tıbbi laboratuvar bölümünde okuyorum. hematoloji dersimiz var, hocamız hematoloji konularından birini seçip infografik hazırlamamızı istedi. basit bir şey yapmak istemiyorum o yüzden sizden hematoloji ile ilgili birkaç konu önerisi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anemi ve tiroid

    Merhabalar hocam 32 yaşında erkek bir hastayım. 1,5 ay kadar önce gece terlemesi, ateş, diş ve çene ağrısı şikayetiyle dişçiye gittim. iki kez antibiyotik kullanmama rağmen ateş ve gece terlemesi şikayetlerim geçmedi. kan testi yaptırdım tsh değerim 0.01 ve anemi çıktı. demir kapasitem 44 demi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi mi

    Merhaba hocam eşim hamile doktorumuz bi kan testi istedi ve sonucunda bi dahiliye ye görünmemizi istedi sonuçlar şu şekilde hb a 95.8 hb a2 3.1 hb f 1.1 cevabınız için şimdiden teşekkeürler cvbınız için.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Çiğdem Aksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talasemi akdeniz anemisi

    Merhaba oğlum 11 yaşında talesemı testı yapturdık sonucları şöyle hba2: 2,7 hbf :0,4 hba :86,6 yorumlarmisniz tesekkurler efendim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kansızlık nasıl çözülür

    Hocam merhaba kansızlık sorunum fazlasıyla var ve akdeniz anemisi taşıyıcısıyım üstelik annem babamda şeker hastasıydı.benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor sizce doğal yöntemlerle aşılabilinirmi.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Çiğdem Aksu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan değerleri

    Hocam merhabalar 4 aylık 6.700 gr ağırlığında bebeğimde iştahsızlık kilo alamama var bende talasemi taşıyıcısıyım baba sağlam. bebeğime 40 gündür vegaferon kullanıyorduk ancak aşağıda yazacağım tahlillerde hgb bir türlü yükselmedi ve hematoloji drumuz ferrum 1*2ccve çinko başladı dvit damla ve dodex...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Aziz Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Iştahsızlık

    Hocam 4 aylık bir bebeğim var 3850 gram doğdu ilk 2ay kilo alımımız iyiydi son iki aydır çok çok az kilo alıyoruz bu ay 100gr almışız şu an 6630gr.emmek istemiyor memeye gelince bas bas bağırıyor ancak uyuduğunda biraz emzirebiliyorum o zaman da uykusu dağılıyor.vegaferon damladan 10damla kullanıyor...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Aziz Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x