Deltacortril kullanımı

  • hocam iyi geceler 3 yaşındaki oğlumun hsp hastaşığı sonrası deltacortrıl tablet 4 sabah 4 akşam olmak üzere 8 tablet kullandık tam 45 gün kullandk sonra tahlillerde normal idrar testi eser 15 devam ediyor 24 saatlik idrar hesaplamasında 38 ml çıktı hocamız 45 gün sonrasında 3 sabah ve 3 akşam olmak üzere 6 tablete düşürdü ve gün aşırı bir gün kullanıyoruz bir gün kullanmıyrz siz nasıl değerlendiriyonuz hocmm şimddn teşekkür ederm iyi gecelerr.

  • yanlış anlamissiniz hocam peki 24 saatlik idrarda ne kadar protein olmalıdır

  • Doktor Cevabı:

    İdrarla normalden fazla protein atılımı durumuna, proteinüri denilir. proteinüri 24 saatlik idrarda (bir günlük idrarda) 150 mg'dan fazla protein atılımıdır. çocuğun metrakaresi başına, 1 saatlik idrarda 4 mg'dan fazla protein atılımı; 2 yaşın altındaki çocuklarda protein/kreatinin oranının 0.5 mg/mg üzerinde olması, 2 yaş üzerindeki çocuklarda ise 0.2 mg/mg üzerinde olması durumları proteinüri olarak tanımlanır.

    tarihinde cevapladı.

İzmir Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalsiyum yüksekliği

    Hocam merhaba, size yakın zamanda kalsiyum yüksekliği için yazmıştım. soru içeriğini yanlışlıkla sildiğim için tekrar yazıyorum. kalsiyum yüksekliği için tekrar doktora başvurdum ve bir çok test yapıldı. durum bu : kalsiyum 11,2(yine aynı) fosfor 3.8 albümin 45 magnezyum 2,2 globulin 39 total protei...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bobrek tasi protein

    Hocam böbrek taşı kontrolumde tasim 1ken 3 olmuş. sağ böbrek orta pol kalisiyel sistemde 4mmlik 3 taş görünmektedir. böbrek boyutları normaldir keratinin 1.11, egfr 89. (3 ay önce kreatinin 0.98 ve egfr 105ve genelde hep boyle cikardi) i̇drar tahlilim bu defa kötü geldi. eritrosit 126, lökosit 1,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Merhaba hocam.10 ay önce askeriye için sağlık muayenesinde idrarda protein çıktı. aralıklarla 24 saatlik idrar biriktirdim 315,405,456,730 mg protein kaçağı çıkıyor. spot idrarda eritrosit 5-180 aralığında çıkıyor. yaş 24 erkek. egfr 111 üre kreatinin normal düzeylerde. sabah ikinci ve üçüncü idrari...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bobrek yetmezliği hakkında

    Hocam,evre 2 kronik böbrek yetmezligi olan hastalar ilaç veya gıda takviyeli magnezyum desteği alabilirmi? nefrologlar bu hastalarda nasıl bir yol izleye bilir.babamın nefroloğu emekli oldu.tahlilleri idrarda protein kaçağı yok.egfr.59 kreatin1.35 potosyum 4.9 sodyum 139 ure(bun) 13 kalsiyum 10.1 gl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Merhaba hocam benim kandaki bütün değerlerim normal şekerim tansiyonum vs her şey normal ultrasonda normal ama 24 saatlik idrarda 550 mg protein çıktı doktor enapril 5mg verdi sizce bu ilacın bir faydası olur mu tansiyonum yokken bu ilacı kullanmam bende yan etki yapar mı 21 yaşında 50 kiloyum prote...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ara kanama ve idrarda kan ve protein

    Merhaba. ara lekelenmelerim olduğu için kadın doğumda genel muayene oldum ve smear testi alındı. test sonucum ve muayenede her şey temiz çıktı. ultrason ile bakmadılar. neyse sonrasında doktor benden hiçbir test istemeyince ben sağlık ocağına kan ve idrar tahlili verdim. hormonlarla alakalı bir şey...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Sabur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tansiyon yüksekliği

    Hocam merhaba yaklaşık iki aydır istisnasız hergün başım ağrıyor. tansiyonumu ölçtüğümde genelde 12/8 13/8 /14/9 civarında çıkıyor. baş ağrım ve tansiyonum için sırasıyla dahiliye kardiyoloji nöroloji ve nefrolojiye gittim.beyin mr efor ve idrarda protein bakıldı. i̇drarda protein hafif yüksekti a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek yetmezliği mi sorun

    Saygıdeğer profesör doktor ali başçı bey size ve ailenize sağlıklı ömürler dilerim. sayın hocam ben 32 yaşında ikiz annesiyim 2018 yılında 28 haftalık hamileyken erken doğum riski nedeniyle adalat crono günde 7 voltaren progesteron magnezyum sülfat saatte 3 gr a kadar ckti bu ilaçları alırken ağr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Orak hücre anemisi protein kaçağı

    İyi günler hocam. ben size daha öncede tahlil sonuçlarımı atıp danışmıştım. ben orak hücre anemi hastasıyım. ek olarak 2017 de protein kaçağı teşhisi konuldu. i̇lk zamanlar kaçak 1.000 - 2000 arası değişiyordu. en yüksek 2600 e çıktı kaçak. son 2 senedir de 500 - 1000 arası değişiyor kaçak. son 3 ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gelisme geriligi ve ekojen barsak

    Merhabalar.daha once de sorum oldu size. 26 haftalik dogum yapmak zorunda kaldim damarlar da centiklenme, suyun azligi ve idrarda protein kacagi bulunmasi sebebiyle. gebeligin basindan beri hep bir gerilik vardi ve 20.haftadan sonra bebek hic gelismedi. sorum su ki olasi bir gebelikte ayni sorunlari...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Bahar Konuralp Atakul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eser mi̇ktarda protei̇n

    İyi günler hocam 23 yaşında erkeğim zaman zaman fazla idrara çıkma ve köpüklü idrar şikayeti ile doktora gittim yapılan idrar testimde protei̇n:eser dansi̇te:1.031 çıktı diğer idrar değerlerim ise normal. kan testimde ise kan üre azotu(bun):12 üre:24.9 kreati̇ni̇n:0.98 çıktı herhangi bir kronik raha...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Idrarda protein +1

    Hocam selamlar ben 22 yaşında behçet hastasıyım. bugün rutin tetkikler istendi ve idrarda protein +1 olarak görüldü. diğer bütün değerler normal. endişelenmeli miyim? sizce bunun nedeni kullandığım ilaçlar mıdır? kan sulandırıcı iğne ve azathioprine kullanıyorum.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İdrarda eser mi̇ktarda protei̇n

    Çok teşekkür ederim hocam saygılarımla

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İdrarda eser mi̇ktarda protei̇n

    İyi günler hocam 23 yaşında erkeğim zaman zaman fazla idrara çıkma şikayeti ile doktora gittim yapılan idrar testimde protei̇n:eser dansi̇te:1.031 çıktı diğer idrar değerlerim ise normal kan testimde ise bun:12 üre:24.9 kreati̇ni̇n:0.98 çıktı herhangi bir kronik rahatsızlığım yok sonuçl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Hocam merhaba öncelikle bir kaç değer atıp yorumlamanizi istiyorum makalenizi de okudum sizce bir nefrit söz konusu mu? 24 saatlik idrar:545 mg protein, 24 saatlik idrar kreatinin 1640, egfr 117 eritrosit 170 üre ve kreatinin değerleri normal. doktor bir de c3-c4 ve iga kan testi yaptırdı onlarda...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x