Değerlendirme yapar mısınız

  • Merhaba benim TSH değeim 4.54 yüksek bir değer mi acaba? Levotiron isimli bir ilaç verdiler. Ömür boyu kullanmam gerektiğini belirttiler. Fikrinizi bu konuda almak istiyorum. siz ne önerirsiniz acaba bana

  • Doktor Cevabı:

    Verdiğiniz bilgiler eksik, sonucunuzun normal referans aralıkları, her labaratuarda farklı olabilir, ilacın dozu da yazılmamış. zaten hastayı tam olarak değerlendirmeden ilaç önermek ya da dozu ile oynamak doğru değil.

    tarihinde cevapladı.

Malatya Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Subklinik hipotiroidi saç dökülmesi ve cilt kuruluğu

    Hocam merhaba, 21 yaşındayım behçet hastalığım var.son 2 aydır yüzümde kuruluk var. beyaz beyaz dökülüyor. nemlendirici krem sürünce kızarıyor ve yanıyor. aynı zamanda bazen sıcakta vücudum kaşınmaya başlıyor ve 2 dk sonra duruyor. saçlarımda diffüz incelme mevcut. bütün saç bölgem seyrekleşti. 2 yı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Troidit hakkinda

    Merhabalar ben kan testi yaptirdim kan degerlerim tsh 1.51 , fsh 7.90 , serbest t4 0.93 , lh 5.72 , anti tpo anti 29.8 anti tpo anti degerim cok yuksek gozukuyor. bu ne demektir. acil bi durum soz konusu olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dermoid kist

    22 yaşındayım. 2017 de sol yumurtalığımda bir dermoid kist tespit edildi sağ yumurtalıkta ise polikistik overim mevcut . yapılan düzenli kontrollerde dermoid kistin ağustos ayında son kontrolle göre yaklaşık 1 cm büyüdüğünü ve ameliyat kararı alındı . ekim ayında ameliyatın başarılı bir şekilde gerç...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Dermoid kist

    22 yaşındayım. 2017 de sol yumurtalığımda bir dermoid kist tespit edildi sağ yumurtalıkta ise polikistik overim mevcut . yapılan düzenli kontrollerde dermoid kistin ağustos ayında son kontrolle göre yaklaşık 1 cm büyüdüğünü ve ameliyat kararı alındı . ekim ayında ameliyatın başarılı bir şekilde gerç...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Suphi Toprak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Konsantrasyon ve hafıza sorunu

    Hocam iyi günler yaşım 19. 1 ay önce kan tahlili yaptırmıştım tsh aralığı 0,34-5,60 aralığında olması gerekirken benim ki 10.50 çıktı ultrason çekildi ve nodül yok dendi doktorum sende hipotroidi var dedi ve doktorum bana euthyrox 50 mg ilaç verdi. bende ki belirtiler ise özellikle hafıza ve odakla...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Bender

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroid için gaps,eliminasyon diyeti ve kg fazlalığı

    Merhabalar; ben 12 yıldır hipotiroidi hastasıyım.23 yaşındayım.75-50 mg ilaç kullanıyorum.gaps,eliminasyon gibi diyetlerden biri bu kronik rahatsızlığım için çözüm olabilir mi? hipotiroid kaynaklı kilo fazlalığım da var.(boyum 161 cm, kilo 65) nerdeyse tamamı göbek bölgesinde.karbonhidrat,rafine ş...

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Şeydanur Özpınar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotiroidi

    Hocam merhaba; ben 23 yaşındayım,12 yıldır hipotiroid nedeniyle 50 mg’lık euthrox kullanıyorum.mersk ettiğim durum,11 yaşındayken direk 50 mg ile ilaca başladım.tahminen tsh değerim kaça yükselmiş olabilir ki böyle başlattı doktor?küçük olduğum için hatırlayamıyorum o zamanları.hatırladığım sadece...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipotiroidi

    Merhaba doktor bey oğlum şu an 5 buçuk yaşında. doğuştan anal atrezili ve hipotiroidili olarak doğmuştu. euthyrox 25mg ı günde 1buçuk olarak kullanıyordu. 1 aydır ilacını kullanmıyor. dün tsh testi yaptırdığımızda sonuçları şu şekilde çıkmış: t4: 0,98 tsh: 7,95 ferritin: 13 sizin yorumunuzu ç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüp bebek tedavisi

    Sayın hocam merhaba 26 yasınd 8.yıllık evliyim polikistik over sendromu insılün direnci, hipotroid gibi rahatsızlıklarım var kilo sorunum da vardı fakat diyetle sporla kilolarımı veriyorum hocam geçmişte başarısız bir tüp bebek denemem oldu şimdi tekrardan başladık usg incelemede hocamız adet olmadı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ayşecan Enmutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Haşimato ve aralıklı oruç

    Merhaba hocam bir konuda görüşünüzü almak istiyorum. haşimato hastasıyım ve euthyrox kullanıyorum 7 yıldır. haftada 3 gün 100-4 gün 150 mcg dozunda. obezim ve hem hipotiroidiye hem de kilo verimine olumlu etkisi olduğu söylendiği için 18/6 aralıklı oruç diyetine başlamak istiyorum. gluten tüketimini...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Glifor insülin

    Hocam merhabalar yaklaşık 10 gün önce cushing sendromu şüphesiyle kortizol testi yapıldı kortizolum normal çıktı hemogram testimde bir sıkıntı çıkmadı alt değerim 145 tsh değerim 7.38 insülin değerim 125 çıktı. hipotiroididen dolayı aşırı bi kilo alımım oldu obezite hastası oldum. glifor başlandı gl...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte tiroid

    Hocam hayırlı günler diliyorum. benim hipotiroidim vardı. bunun için bir ay önce klasik hipotiroidi ilacı başladık[ isim yazamıyormuşum] . ilacı kullanmaya başladıktan 3 hafta sonra gebe olduğumu öğrendim tekrar değerlerime baktırmaya gittiğimde tam tersi bir durumla karşılaştım. tsh 1.8 e düşmüş am...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikligi

    Hipotiroidiye bağlı ağır demir eksikligim var tshım >180 di hastanese yatmıyoeum ama serum ile tedavi olabilitmiyim ilaçlar cok ağir gelio

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç kullanımı

    Hipotiroid tedavisi görüyordum günde 50lik euthyrox kullanmıştım. 3 haftadır ilacımı almıyorum. t3; 2.55 t4; 1.00. tsh; 12.88 aile hekimim değerlerin normal ilacı kullanmama gerek yok dedi. devam edeyim mi ilacıma. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karında nabız hissi

    Hocam merhaba. ben 20 yaşındayım, hasimato tiroidi sebebiyle ilaç ve d vitamini takviyesi kullanıyorum. bunlar dışında düzenli olarak kullandığım bir ürün yok. son birkaç aydır fark ettiğim bir durum var ancak daha önceden de var mıydı emin değilim. sırtüstü uzandığımda göbek deliğimin hemen üzerind...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x