Damardan demir yuklemesi

  • Hocam 25 yasinda bayanim.BENDE YILLARDIR ANEMI VE DEMIR EKSIKLIGI VAR.AGIZDAN ILAC KULLANAMIYORUM.MIDE AGRISI YAPIYOR.DUN DOKTORA GITTIM.TAHLIL YAPILDI SONUC: B12 158 CIKTI. DEMIR :REFERANS AGIRLIGI (60-180) sonuc: 20. TOTAL DEMIR BAGLAMA REFERANS AGIRLIGI (260-450) sonuc: 470 . UIBC REFERANS AGIRLIGI (155-355 ) **** cikti. IRF REFERANS AGIRLIGI (3.1-13.4) sonuc: 27.5 çıktı HGB : 9.6 cikti FERRITIN REFERANS AGIRLIGI (11-308,6) sonuc 3.9 cikti.DÜN ILK DEFA DAMARDAN DEMIR ILACI VERILDI.SADECE 1 DOZ VERILDI DOKTOR 1 AY SONRA KONTROLE CAGIRDI ONCESINDE ALERJI RISKINE KARSI ILAC VERILDI.HOCAM BU DEGERLERE GORE SU AN ICIN TEK DOZ YETERLI MI DEGERLERIM COK MU DUSUK.HOCAM BUGUN UYANDIKTAN SONRA SIDDETLI MIDE BULANTISI ,GAZ ,KARIN AGRISI, ISHAL, KALP CARPINTISI ,SOL.GOGSUMUN ALT KISMINDA AGRI VAR .ONEMLI BIR DURUM OLABILIR MI DOKTORA GITMEME GEREK VAR MI ?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba damardan kullanılan çeşitli demir ilaçları var. size 1 kez yapılan uygulamanın yeterli olup olmadığını bilmek için ilacı adını bilmek gerekir. . damardan verilen demir vücut ağrılarına yol açabilir. b12 de düşük onun için de kalmadan iğne olsanız iyi olur. et ve hayvansal gıda tüketiminizi artırın. adet kanaması fazla ise kadın doğum uzmanına gidin. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalp krizi korkusu

    Canim hocam ben 18 yaşindayim ai̇lede kalp hastaliği yok erken yaşta kalp kri̇zi̇de yok ama ben kalp kri̇zi̇nden çok korkuyorum beli̇rti̇leri̇ni̇ yaşiyorum 3 hafta önce ekg eko çeki̇ldi̇m ci̇ddi̇ bi̇r şey çikmadi efor kan testi̇ falan vermedi̇m ekg eko yeterli̇ mi̇di̇r hocam ben stresten kalp kri̇zi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aybanu Gökçen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek kan şekeri

    Anladım hocam çok teşekkürler. daha önce 500 600 oluyordu demişim de, biraz baktım eski tahlillere 2 kere 850 civarlarına 3 kere de 780 lere çıkmış şekeri. şekeri yıllardır kontrol altında değil. en son ki 3 aylık şeker ortalaması 14.2 son 5 değerde en düşüğü 12. 9 çıkmış. hocam sodyum potasyum şek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Loeys-dietz

    Hocam merhaba kızım 7 yaşında. yapılan genetik testin sonucunda kızıma loeys-diezt sendromu teşhisi koyuldu. bu hastalıkta yapılması gerekenler, tedavisi vb durumlarda neler yapılabilir.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tahsin Yakut

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Crp yüksekliği

    Hocam merhabalar. sol kol pazu altında elektriklenme şeklinde ağrılar sebebiyle kalp kontrolleri ( efor testi ve ekg) yaptırmıştım. herşey normaldi. 2 gün sonra sol kolda parmaklarıma kadar çok belirgin bir uyuşma oldu, panik atak benzeri durum yaşadım. korktum ve yine acil kalp doktoruna gittim, ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bu testin sonucunu yorumlarmisiniz lutfen

    Kalbimde normalde bi anlık çarpıntı oluyor böyle düzgün ritminde atarken bi terslik oluyo bi kaç saniye sürüp geçiyor. önemsememiştim.is için evrak yaptırırken de ekg istediler yaptırdım.degerlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. yorumlar mısınız lütfen vent rate 90 bpm pr int 144 ms qrs dur 100 m...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ferid Gojayev

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kanser atlattım ama korkuyorum

    Hocam benim sağ yuzuk parmağımda bi kac gündür ağrı vardi özellikle geceleri ağrıyordu ama bileğimde çıkan morluktan sonra ağrı gitti korkuyorum kanser tedavisinde gördüm damar tikanikligimi var lütfen psikolojim bozuldu esimlede sorun yaşıyoruz bu sebepten bana yardım edin ilaçlı temografiyede gird...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Süleyman Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp ağrısı

    İyi günler uzun zamandır kalbimde bir ağrı var ara ara oluyor ama düzenli olarak hergun oluyor ayrıca nabzim da hızlı atıyor uzun vadede bir hastalık belirtisi olabilir mi kaç kez kardiyolaga da başvurdum bir şey çıkmadi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp krizi korkusu

    Hocam kulunu kurbaniniz oli̇m cevaplayi̇n yasim 18 ai̇lede erken yaşta kalp kri̇zi̇ yok beni̇m sol kol ve göğüs ağrim var geçen hafta ekg ve eko çekti̇rdi̇m bi̇r sey cikmadi ama ağrilarim devam edi̇yor kalp kri̇zi̇ geçi̇rmekten korkuyorum hocam si̇zce kalp kri̇zi̇ geçi̇rme ri̇ski̇m var mi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Zekeriya Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Rahim damarında darlık hipoplastik sol kalp oluşumuna neden olurmu

    Hocam birsey sorabilirmiyim size. daha önce yazmıştım aklıma uzun zamandır birsey takılıyor benim 22. hafta detaylı ultrasonumda bebeğimin sol kalbin oluşmadığı tespit edildi hipoplastik sol kalp tanısı konulmuştu. o esnada sol rahim damarında darlık olduğu söylenilmişti bebeğimi 3.300 doğurdum f...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Fırat Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Damar sertliği

    Merhaba doktor hanım benim 2 yıldır trgliserit değerlerim 600 500 400 bazen 700 ü gördü diyetle düşünebiliyorum fakat en son yükselmede boyum ve başımdaki göğsümdeki damarlarda sertlik ağrı tutulum hissediyorum damar sertliğinden mi acaba eğer öyle ise tedavisi var mı

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aybanu Gökçen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Hocam merhaba, geçen hafta check-up amaçlı kan tahlili verdim. fakat tahlilden yaklaşık 4 saat önce cinsel ilişkiye girmiştim bu kan tahlilini etkilemiş olabilir mi? teşekkürler, saygılar.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ultrasonda çıkan değerler

    Merhaba hocam, gebeliğimin 19. haftası bitiyor bugün. pıhtılaşma yatkınlığım ve buna bağlı kalp durması sonucu bir gebelik kaybım var. birkaç gündür şiddetli kasılmalar yaşadım ve endişelenerek (takiplerimi yapan doktorum başka şehirde olduğu için) bulunduğum yerde devlet hastanesine gittim. doktor...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Bahar Konuralp Atakul

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yürürken nefes almakta zorlanma

    Hocam iyi günler annem e 2011 yılında meme ca tanısı konuldu..2018 yılında akciğer e metastaz oldu biyopsi yapıldı kemoterapi aldı en son aldığı kemoterapiden fayda görmeyince ca ve cea15-3 yükselmeye başlayınca onkoloji doktorumuz tümör karakterini değiştirmiş olabilir tekrar akciğerden biyopsi yap...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken doğum riski

    Hocam merhabalar direk randevu alamadım.aşka bir ilden gelicem. haftaya müsait olursanız gelmek istiyorum. benim ikiz gebeliğin var ve 22. haftamdayım. bebeğimin birinde kalp damarından biri soldan gitmesi gerekirken sağdan geçiyormuş. servitikal uzunluğum 27 mm. di george sendromu olabilir dediler...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kaan Pakay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Varis problemi

    Eşimin varıs problemi var bu konuda yönlendirme yapabili misiniz?iyi calismalar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Oğuz Karahan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x