Damar hastalığı

  • hocam merhaba DOPPLER USG İnceleme sonucunda böyle yazıyor : Bilateral alt ekstremite arteriyel sistem içerisinde yer yer intimal düzensizlikler ve milimetrik kalsifik plak formasyonları dikkat çekmektedir. Her iki distal ATA ve distal PTA hafif dereceli darlık bulguları mevcut olup lümen içi akım formları tabidir. Her iki ADP de hafif-orta dereceli darlık bulguları mevcut olup lümen içi akım formu tabiidir. Hocam 2 ay öncede LAD damar %95 tıkalı olduğu için stent takılmıştı bacağından çekilen usg de böyle diyor önemli bir şey midir? hocam 50 yaşında şuana kadar hiç sigara kullanmamış kolesterolü yok şekeri yok kilosu yok ailede kalp damar hastalığı yok sadece ara ara strese bağlı tansiyon yüksekliği oluyordu bu damarlarda daralma yapabilir mi?

  • Doktor Cevabı:

    Yapilan periferik doppler usg nizde onemli bir bulgu izlenmeyip damar tikanikligi degilde damar tikanikliginin baslangici olan lezyonlar mevcut buna gore kan sulandirici ve kolesterol ilaci kullanmaniz yeterli . fakat klinik olarak bacaklarda kramp agri oluyor ve yol yururken istirahat etme isteginiz oliyorsa mr anjiografi ile ileri tetkik yapilabilir saglikli gunler diliyorum

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkür ederim cevabınız için


İzmir Kalp Damar Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Pelvık damar genıslogı

    Iyigunler kasik alti agrilar icin dra gittik pelvik damar genislemesi dendi bunun tedavisi nasil yapilir tehlikeli bir hastalikmi tedavisinde ne tur ilaclar kullanilirkanser merkerleriacıklarmın yuksek çıkması kanseri acıklarmı

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hayati Özkan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • D-dimer ve kronik periferik trombus

    Hocam ben göğüs hastaliklari uzmanına gittim kalp damar cerrahi ile beraber incelediler 10 günlük oxapar ignen bittikten ve toraks bt yi çektirdikten sonra gel takibe alalim demislerdi ancak istedikleri ilacli tomografi islemini d dimer degerim yuksek olmadığı icin (544) islemi yapacak olan doktor c...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Kiriş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ms hepatit b aşısı

    Hocam öncelikle saygılarımı sunarim. ben 1980 doğumluyum . 2 sene önce mr ve emg çektirdim. elde ve ayakta uyuşma ve arasıra kaşıntı nedeniyle . sonuçlarda emg de : her iki üst ekstremite de incelem motor ve duyusal sinir sistemleri ve preferik yanıtlar normal. her iki alt ekstremite de incelenen mo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Handan Selek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • D-dimer ve kronik periferik trombus

    Hocam merhaba ben 23 yaşındayım göğüs ağrısı sikayetiyle doktora gittim ekg akciger filmi her sey normal sadece d-dimer 80-500 arasi olmasi gerekirken 544 çıktı. bacaktan renkli ultrason cekildi sol femoral ven içersinde akıma büyük oranda izin veren kronik dönem periferik trombus materyalleri izlen...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İlker Kiriş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şah damar ağrisi

    Hocam merhaba ben baş ağrısından dolayı haziran 2020 de bilateral karotis ve vertebral sistem renkli doppler us çektirdim. sonucta kisminda ""akım hızları: normal sınırlardadır ""* normal sınırlarda bilateral karotis ve vertebral sistem renkli doppler incelemesi. * vertebrobaziler yetmezlik bulgusu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Beyin damarında yavaş akım

    Hocam merhabalar. benim şöyle bir problemim var vücudumun sağ tarafı sol tarafa göre biraz daha fazla terliyor. nöroloji ye gittim mr da sağ taraftaki damarda yavaş akım var dediler. yaklaşık bir yıldır coumadin 5mg kullanıyorum. göz alan taraması yaptırdım ordada gözün bazı kısımlarına azda olsa za...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ne demek istiyor?

    Hocam uzun yıllardan beri süregelen baş ağrım vardı. daha önce - yaklaşık 10 yıl öncesi - migren demişti doktorum. bu durum bazen konuşmada zorluk yaşatıyor. kelimeleri toparlayamıyorum telaffuz olarak ya da sözcükler hemen aklıma gelmiyor aklıma gelmiyor. odaklanmada sorun yaşıyorum, bazen konuşula...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ bacakta uyuşma ve soğukluk

    Merhaba,annem 9 yıl önce sağ memesinden meme ca oldu.ayrıca geçen sene bel fıtığı ameliyatı ve daha öncesinde boyun fıtığı ameliyatı oldu.son zamanlarda sık sık sağ bacağı buz gibi olurken(ve karıncalanıyor aynı esnada) sol bacağı ise normal sıcaklıkta.tehlikeli bir durum mudur? pandemi döneminde ha...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Akif Sarıyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi kolestetolyuksekligi saygilar son tahlilde hdl40ldl140trig237tkol230 ldlyi trig dusuremiyorum hafyada3yumurta hetgun7,zeytin her sabah dogal hindistan cevizinden bir tatli kasigi iciyorum unutkanliga iyi geliyor bu doz zarari varmi oneriniz yokmu nasil besl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipotansiyon xanax

    Sigaram yok hocam yıllar oldu bırakali.bu durum 1 aydır sürüyor ya hanı 1 ay önce direk kardiyologa gidince kan testi yapmıştı tsh:1.27-demir baglama hemoglobin normaldi sadece demir düşüktü 35 idi.onu önemsemedi doktor ama ben demir ilacı da içtim dolu ama durum düzelmiyor.kalsiyum cok az dusuktu m...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş agrisi

    Hocam 26 yasindayim. baş agrisi ve karincalanma şikayetiyle başvurduğum hastanede çekilen ilacsiz mr ı yorumlar misiniz.simdiden teşekkürler. supraventrikuler beyaz cevher de non spesifik hiperintens sinyal odakları mevcuttur. paranazal sinuslerde periferik mukozal kalinlasmalar izlenmistir. ceva...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bebek vsd pfo lpa ps

    Merhaba hocam 1 aylık erkek bebeğimiz var 1. ay kontrolünde kalbinde üfleme duyulmasıyla çocuk kardiyolojiye yönlendirilik yapılan muayene sonucunda küçük apikal muskuler vsd, pfo , hafif periferik lpa ps sonucu yazıldı. ve ek olarak enfektif endokardit proflaklasisi yazılmış. dr muz endişelenecek b...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Olgu Hallıoğlu Kılınç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Beyin bt sonuc ve gerilim ağrı hk

    Hocam merhabalar, saygilar. anksiyete ve depresif bozukluk hastasıyım, yaklaşık 6-7 aydir şakak, boyun ve göz bölgesine vuran baş ağrısı, kafada doluluk hissi yaşıyorum, sürekli ve şiddetli değil ama 2-3 güne yada 3-4 güne bir oluyor ağrı, noroloji, beyin sinir cerrahisi, kbb gidip tomografiler çeki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Zileli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bt sonucu ve ağrı

    Hocam merhabalar, saygilar. anksiyete ve depresif bozukluk hastasıyım, yaklaşık 6-7 aydir şakak, boyun ve göz bölgesine vuran baş ağrısı yaşıyorum, sürekli ve şiddetli değil ama 2-3 güne yada 3-4 güne bir oluyor ağrı, noroloji, beyin sinir cerrahisi, kbb gidip tomografiler çekindim, hocam anksiyete...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Cem Atabey

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar hastalığı

    Teşekkür ederim cevabınız için

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x