Dalak buyumesi

  • Hocam merhaba, 16 yasinda ki oglum talasemi minor sebebiyle yillik kontrol edilmekte. Fakat son zamanlarda yuzu ve goz aki sararmaya basladigi icin tekrar doktora goturduk. Bilurubinleri yuksek cikti ve dalak buyumesi saptandi. Indirekt bilurubin 1.31 (0.1-0.5),direkt bilurubin 0.56 (0-0.2),total bilurubin 1.87 (0.2-1.2) dalak uzun aksi 145 mm Diger kan degerleri normal aralikta Talasemi minor dalak buyumesi yapar mi ve bilurubinleri yukseltir mi acaba bilgi verirseniz cok sevinirim, tesekkur ederim.

  • Doktor Cevabı:

    Genellikle talasemi minorda dalak büyümesi ve bilirubin yüksekliği olmaz, ayrıca küçük çocukluk yaşlarından sonra kontroller de herkes gibidir!

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkürler Hocam.


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Neu düşüklüğü aşı

    Leyla hocam kuzım 11 aylıkken ateşlenmişti neusu düşmüştü 1 ay içinde kanda 1000 yaymasında 2000 dediler değerine bir kontrol vermediler 1 yaş aşılarını yaptırdım tam 3 ay oldu bu süreçte ve 11 ay hiç hastalanmadı genel durumu iyi olunca tekrar baktırmadım şimdi menenjit aşısı yaptırmak istiyorum bi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dalak buyumesi

    Teşekkürler hocam.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ates yüksek

    Hocam saygılar,daha önceki sorularımı cevapladiniz allah razı olsun,2016 doğumlu oğlumun koltuk altı ateşi hep 36.8 ve 37.1 arası,bu yuksekmi ,genelde 37 ,ne yapmamız gerek,birde ferritin düşük 16 civarı,ferrumu ne kadar verelim günlük,hemoglobin normal

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hemoglobin d heterzigot

    Mrh hocam ben almanyada yaşıyorum size birşey danışmak istiyorum ben normal kan kontrolu yaptırdım ve bana hemoglobin d heterzigot dediler bu hemoglobin d heterzigot nedir tam olarak ve tehlikelimidir bu aralar geceleri cok sırt kemik ağrısı oluyo cevabinızi bekliyorum hocam saygilar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • G6pd ve covid 19

    Leyla hanım merhaba, 13 yaşındaki oğlumda g6pd enzim eksikliği var. covid 19 açısından risk grubunda mıdır ? özellikle okulların açılması ile birlikte, yüzyüze eğitim mi yoksa online eğitim mi tercih etmeliyiz? diğer çocuklara göre , covid 19 açısından daha mı dikkat etmemiz gerekir ? tedavide kul...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otoimmun hemolitik anemi

    Merhaba hocam ben 23 yaşında otoimmun hemolitik anemi hastasiyim ayrıca immun yetmezliği var bunun için ivig kullanıyorum bu hastalığım ilerde evlilikte sorun olur mu? olursa ne gibi sorunları oluyor.cok teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Duran Canatan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ldh yüksekliği

    Mrb hocam 5 yaşındaki kızımın kan tahlili yapıldı ve pediatri doktorumuz kan sonuçunda ldh 416 çıkması ve kansızlık problemi nedeniyle bir hematoloji uzmanının görmesinin iyi olacağını söyledi.kan ilacına başladım bugün ama ldh seviyesinin yüksek çıkması tehlikeli mi yoksa kansızlıktan dolayı mı yü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atp ilaç bulundu mu

    Sevgili hocam..kızima çapa da ilk teşhisi siz koymuştunuz âtp purpura yıllarca gittik geldik..sonra baktık hiç bir gelişme yok kızımın isteğiyle kendi haline bıraktık.. 13 yaşındaydı şimdi 41 .. artık bununla yaşamayı öğrendi.. acaba son gelişen bir ilacı bulan oldumu.. sizi hiç unutmadık iyiki vars...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nötropeni durumunda grip aşısı?

    Hocam merhba oglum 3 yaşında 1yasından beri nötropenisi var takip ediliyor ama herhangi bir enfeksiyon yada olumsuz bir durum yok saglıklı bir sekilde büyüyor bu yıl krese basladı sık sık hasta oluyor bu durumdaki çocuklara grip aşısı önerir misiniz ? degerleri :300/800 arası degişiyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kandaki taşıyıcı

    Merhaba iyi günler ben nikah için kan vermeye gittiğimde eşimin ve benim kanımda hepatit b taşıyıcısı olduğumuzu öğrendik.bu evlilik için bir problem midir?bunun herhangibir tedavisi var mıdır?doğacak olan çocuklarda herhangibir sıkıntı olma ihtimali nedir?ne gibi tedbirler almalıyız.tüp bebek tedav...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Özet

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çarpıntı nefes darlığı göz kararması baş dönmesi

    Hgb▼10.30 g/dl hct ▼34.10 mcv ▼74.80fl mch ▼22.60 pg ferritin▼9.1 ng/ml 25-hidroksi vit. d▼11.14 demir (serum) 42 ug/dl 37 - 145 demir bağlama kapasitesi ▲438 ug/dl. çarpıntı nefes darlığı baş dönmesi hasizlik yorgunluk var neden hepsi düşer tavsiyeniz nedir

    Doktor Cevabı:

    Ömer Hersek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sarılık mı.

    Merhaba 21 yaşındayım göz akımda hafif sarılık nedeni ile sağlık ocağında tahlil yaptırdım total bilirubin *1.39 ref= 0.2-1.2 indirek bilirubin *1.11 ref=0.1-1.0 direkt bilirubin *0.28 ref=0-0.2 hbsag. negatif anti hıv negatif anti hcv negatif anti hbs pozitif önemli bir sorun v...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Ali Kemal Canayak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğerde pıhtı

    Çokkk saolun hocam vaktinizi ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkürler iyi günler ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğerde pıhtı

    Hocam 1 oğlum var 4 aylık 30. haftamda preeklampsi nedeniyle 27-28 haftayla uyumlu oğlum doğdu 3 ay kuvöz de kaldı bu süre içerisinde göbek kateteri kullanıldı doktorumuz karaciğerinde pıhtı olduğunu ve clexan kullanıldığını söyledi şuan taburcu olalı 1 ay oldu tromboz paneli düzenlendi ailede tromb...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezesi

    Sayın hocam öncelikle iyi günler benim 8 yaşında oğlum var boynunda yağ bezesi var .lenf bezesi olarak geçiyor biraz araştırdım.vucudun mikroblara karşı savunma sistemiymiş.hocam 2 yaşından beri var aynı büyüklükte duruyor.geçen gün biraz ağrıdığını söyledi biraz endişelendim.2 yaşında cocuk cerrahı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x