D vitamini

  • merhabalar 2 aylık bebeğime D3 yerine ACD vitamini kullanıyorum.fakat yaygın olmadığı için kararsız kaldım D3 ün görevini üstleniyordur değil mi?

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, bebeklerin zorunlu olarak almaları gereken vitamin d vitaminidir. acd damla d vitaminini yeterli dozda içediği gibi ilave olarak a ve c vitaminlerinin de içerir. yani fazlası var, azı yok:)) kolay gelsin. dr. gülay karadeniz

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Antioksidan

    Selam hocam.omega 3 kapsüllerinin yanında antioksidan içilmesi gerekli olduğunu biliyorum.d ve k vitaminleride antioksidan.peki,10000 ünite d3 ve 200mcg k2 vitamini içeren damla kullanmak antioksidan açısından yeterli mi?omega 3 yağlarını midede okside olmasını sağlar mı?birde,omega 3 miktarı arttık...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Unutkanlik sorusu

    Depresyonda hocam saygılar 61yasındayım stres anksıyete ıcon ohtıyac halinde buspon kullanıyorum zararı olurmuş ayrıca hayatımı etkılemıyen basit unutkanlık için nootropıl2*1 tebpkan fort günde bir kez dr önerisiyle kullanıyorum tecrübeli bir uzman olarak yaşlılıkta anksıyeye için zararsız yatıştır...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasret Karabulut Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte sorunlar

    Merhaba hocam, 10 haftalık gebeyim. nerdeyse gebeliğinin ilk haftasından beridir ateşim de yükselip yarim saat sonra düşme var. 6 haftalıkken 37.7 yi buldu. ben ateş yüksekliğinin bebeğe bi etkisi olduğunu düşünemedim aniden ateste düşme olduğu için. bu durum tekrarlayınca kadin dogum doktoruna gitt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kas seğirmesi

    Slm hocam öncelikle tşkler 2 aydır kas seğirmesi var d vitamini 9.54 çıktı birde bel fıtığı başlangıç var bunla alakalı olabilirmi yaşım 29 kas seğirmesi kolumda olunca kayboluyor als olsam hareket edince kaybolurmu

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Talamus bölgesinde damar atması

    Hocam selamlar, beynin tek tarafında sağ kulak üstü talamus bölgesinin orda damar atması neden olur acaba? d, b12 ya da magnezyum vitamini eksikliği olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid nodülü / tsh / d vitamini

    Elyesa bey merhabalar.ben 23 yaşında, 160 boyunda 48 kilodayım.tansiyonum 9a 6 civarlarında fakat 1 - 2 haftada bikaç kez tansiyonum 80e 40 civarlarına düşüyor mide bulantısı, göz kararması gibi problemlerle karşılaşıyorum. boğazımdaki yutkunurken takılma hissi nedeniyle dahiliye doktoruna gittim. t...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan ve idrar tahlil sonuçları

    Elyesa bey merhaba, ben 25 yaşındayım, 180 boyunda 96 kilodayım. 12 haziranda verdiğim kan ve idrar tahlili sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. d vitamini 6,05. tsh 3.36 (0,25 - 5,0) gamma glutamil transferaz (ggt) 68 (0 - 55) bilirubin (total,direkt), her biri 1.38 (0,30 - 1,20) aspartat tra...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Segirmeler ve ağrı

    Slm hocam benim vücudumda seğirmeler var ara ara olan ardışık emg yaptım dekrement görülmedi deltoid biceps triceps kaslarına iğne emg yapıldı denevarasyon saptanmadı motor son plak anlamlı ikrement dekrement yanıt elde edilmedi beyin mr ile difüzyon mr temiz kan değerlerim d vit hariç normal son ol...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Melih Vural

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Reglin 2. günü hormon tahlili

    Kutay bey merhabalar, ben 23 yaşındayım, 160 boyunda,48 kilodayım. 9a 6 civarlarında hipotansiyon hastasıyım. 12 haziranda, reglimin 2. günü, tok karna verdiğim hormon test sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. progesteron 1,15. luteinizan hormon ( lh ) 9,86. prolaktin 11,57. tiroid stimulan ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan ve idrar tahlil sonuçları

    Neşet bey merhaba, ben 25 yaşındayım, 180 boyunda 96 kilodayım. 12 haziranda verdiğim kan ve idrar tahlili sonuçlarımı değerlendirmenizi rica ederim. d vitamini 6,05. tsh 3.36 (0,25 - 5,0) gamma glutamil transferaz (ggt) 68 (0 - 55) bilirubin (total,direkt), her biri 1.38 (0,30 - 1,20) aspartat tr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Neşet Köksal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol boşlukta 5

    Evet böbrek üstü bezlerde temiz hocam hepsi temiz sadece size de belirttiğim sorunlar koyu siyah yazılmış bu kemiklerdeki dejeranetif değişikler acaba omurga kemiklerinden bahsediliyor annemi fizik tedavi doktoruna mı götürelim birde size bir şey daha soracağım benim 19 yaşındaki kızım p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatizmal hastalık şüphesi

    Merhaba. ben alt testleri yaptırdım. ena profili sonucu henüz çıkmadı ancak şu anlık d vitamini eksikliği ve anti tpo yüksekliği var. yine de sistemik lupustan söz edebilir miyiz?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyuksekligi

    Kolesterolyuksekligi saygilar oglum31 yasinda yapilan tahlilde ldl230trig195hbac1 5.2 cikti bunun icin oneriniz yokmu kendisikilosu fazla dr onu korkutmus tahlil sonuclarina gore tesekkurler ayrca b12vit 150 d vit 15cikti dr d vit icin normal deyip ilac vermedi b12 icin haftada bir dodek 5jafya boy...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dyt. Özge Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacaklarda ödem

    Hocam iyi günler babam 72 yaşinda,15-20 gündür olan bacaklarında ki ödem için doktora gittik 6 ay önceki tahliller eski dedi yeniden tahlil yaptırdı;hba1c 6,7,akş 129,üre 43,kreatinin 1, ü.asit 8.4,ast 22,alt 19,ggt 33,alp 112,amilaz 77,sodyum 148(136-146)potasyum 4,52,albumin 4.4,t.protein 7.2,fosf...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. H. Hakan Keküllüoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bel fıtığı

    19 yaşında 4-5 senedir bel fıtığım olduğunu öğrendim. çocukluğum berbat geçti, gençliğimde berbat geçiyor. mr sonuçlarımı inceleyen doktor ameliyat gerekmediğini söyledi ama tahammül edilmeyecek acılar uyuşmalar var. abarttığımı düşünmüyorum mr raporumda sorunlu olan kısımları yazıyorum. sizce amel...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Yavuz Geçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x