D vitamini sonucu

  • Merhabalar en son yaptırdığım kan testinde 25 hisroksi vitamin d sonucum 7.7 çıktı nörolojik bir ilaç kullanıyorum rica etsem sonucum hakkında yorum yapabilir misiniz? Teşekkür ederim


Ankara Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Lutfen yardimci olun hocam

    Merhabalar hocam bundan 3gun once gebelik testi yaptim ve 1 saat sonra baktigimda 2. cizgi belirmisti ama silik bir cizgiydi kasik agrisi ve hamilelik supesiyle doktora gittim 0-80 cikti sizce deger gitgide yukselirmi adetime daha var gecmedi lutfen yardimci olun hamilemiyimm... bu arada halen hafif...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Emre ÖZGÜ

    Doç. Dr. Emre ÖZGÜ

    Adet gecikmesi olmadan yapılan testlerde %100 doğruluk elde etmek mümkün değildir. eğer kanda gebelik hormonu değeriniz 0,80 ise gebe olmadığınız anlamına gelir

  • Patoloji raporu

    Merhabalar hocam,rica etsem değerlendirebilir misiniz glukoz (70 - 100) mg/dl 105 0.910.91 kreatinin (0.7 - 1.3)mg/dl 0.81 110110 egfr (ckd-epi) (>60)ml/dk 117 8.1 total protein (6.4 - 8.3) g/dl 7.8 7072 alkalen fosfataz (40 - 150)u/l 78 2120 alt (0 - 55)u/l 16 2056 ast (5 - 34)u/l 21yüksek(y) 1551...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Prof. Dr. Serdar Turhal

    Genel olarak endişe veren bir bulgu yok, geçmiş olsun,

  • Düşükler hakkında

    Sayın murat hoca ay içinde ölçülen progesteron hormonum hep düşük cıkar adetın 21.günü sonuc 2 çıktı (5 gün sonra adet gördum)gebe kalıyorum ama düşük yaşıyorum bununla ilgili tedavi olmam gerekır mı nasıl bir tedavi?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Murat Yayla

    Prof. Dr. Murat Yayla

    Yumurtlama takibi yaptırıp sonrasında progesteron desteği almanız gerekli. bir infertilite kliniği veya kadın doğum uzmanı ile görüşmenizde fayda var.



  • Adet duzen

    Hocam merhaba bende genel adet duzensizlikleri var doktora gittim polikistik over varmis kan tahlillerim lüteinlestiren h:20.47 fsh:9.61 estradiol:45.13 tsh:1.053 progesteron:0.8 total testosteron:0.79 prolaktin:9.86 duphaston 10 mg verdi onuda kullanamadim karaciger enzimlerim yuksek cikti...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Duygu Özkale Okyay

    Op. Dr. Duygu Özkale Okyay

    Merhaba gözde hanım hormon sonuçlarınız okunmuyor. bu şekilde yardımcı olmak biraz zor. önce karaciğer enzimlerinizin neden yüksek olduğunu bulun bu çok daha önemli bir problem. sonraki dönemde ilaç kullanmanız gerekebilir

  • 25 gundur kanama

    Merhaba hocam. ben 25 yasinda ve evliyim. onceden adetlerim duzenliydi. kasim ayinin 27 sinde depo provera ignesi oldum. igneyi olduktan sonra yaklasik uc ay regl olmadim. ilk kez yaptirdigim bu igneyi yan etkileri nedeni ile bir daha kullanmadigim gibi herhangi bir dogum kontrol araci da kullanmiyo...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Doç. Dr. Nermin Köşüş

    Bu iğnenin etkisi uzun sürebilir, bununla ilgili doktora muayene olmanız lazım. ultrason ve bazı hormon testleri yapılacak.

  • Yardimmmm nolur

    Ultrason görüntüsunde pki gözükuyo ama hormon tahlillerm temiz bu değer pko değrimi hocam

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Akin Savci

    Op. Dr. Akin Savci

    Amh testi pko için değil yumurtalık rezervini gösteren bir ölçüdür.bu neden sizden istendiğini bilemiyorum.gerekli bilgiyi size vermeliydi.yeniden doktorunuzdan bilgi talebimiz isabetli olur



  • Sinir sıkışmasına bağlı farklı hastalıklar

    Hocam yaklaşık 3 sene öncesinde bir hayat kadınıyla korunmasız ilişkim oldu. o şüpheli ilişkiden sonra sertlesme sorunu yaşadım daha sonraları varikosel çıktı git gide olay dahada büyüyor her iki elde uyuşma terleme karıncalanma seyirmeler telefonu elime alınca elektriklenme terleme oluyor ağrıdan t...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    Standart kan tahlilleri yanında , cinsel yolla bulaşan hastalıklar açısından da panel bakılmasını öneririm. diğer taraftan anlattıklarınız sanki daha çok hormonal bir bozukluktan kaynaklanıyor gibi. nörolojiye gittiğinizde şikayetlerinizi söylerseniz size zaten kan tahlilleri ayrıntılı yapılır, duru... Cevabı gör

  • Cocuk sahibi olabilme

    Hocam eşim iki hafta arayla sperm testi yaptırdı ikisinde de sperm bulunamadı fsh hormonu 23,23 sadece bu hormonda yükseklik var bu hormon normal seviyeye gelse normal yoldan bı gebelik olabilir mi

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    Prof. Dr. Barış Nuhoğlu

    Hormon yüksekliği sebep değil hastalığın sonucudur. bu nedenle hastayı tam olarak değerlendirmemiz gerekir.

  • Adet ve düzensizlik

    Merhabalar kolay gelsin size bir sorum olucaktı eşimle ilişki sonrası ertesi gün hapı aldım 12 sinde normal adet görüyorum adet bitiminden 5 gün sonra 20 sinde ilişi yasadık ve sabah ertesi gün hapı kullandım sonrasında 2. adet gördüm 27 sinde ayın 12 sınde adet olmadım gecikme mi olmustur

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Ayşe Akbulut

    Op. Dr. Ayşe Akbulut

    Kullandiginiz ertesi gun hapi yuksek miktarda hormon icerdiginden normal adet dongunuzu bozabilir



  • Adet düzensizliği

    Merhaba hocam. yaklaşık 2 ay önce saç dökülmesi sebebi ile cildiyeye gittim. bana kullanmam için aldactone yazdı. 1 ay kullandım. ilacı kullandığım ay önceki adetlerim adetim pek yoğun kanama ile olmadı. adetim bittikten bir gün sonra da lekelenmem oldu. bu ay ise adetimden 4 gün önce lekelenmeler o...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Fatma Sezgin

    Op. Dr. Fatma Sezgin

    Kadın doğum muayenesi olmanız kanda hormon tetkiklerine bakılması gerekir geçmiş olsun

  • Hormon testi

    Hocam merhabalar geçenlerde yaptıgım hormon testi sonuçları fsh8.05,lh3.09,estradiol23.75,prolaktin15.35,tsh1.96 değerlerim nasıl sizce hocam

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Seval Taşdemir

    Op. Dr. Seval Taşdemir

    Testlerde sorun görünmüyor.

  • Doğum kontrol hakkında

    Doktor hanım merhaba. adetimin 2.günü doğum kontrol hapı dienille kullanmaya başladım. hem korunmak hem de tüylerimi azaltması adına hormonlarımdan dolayı. ama çok yan etki görmedim ara kanama bi var bi yok. daha önce diane kullandığımda 1 ay ara kanama olmuştu. acaba hapın yararı olmuyor mu diye dü...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. İrem Güler Özgür

    Op. Dr. İrem Güler Özgür

    Hormon ilaçları 2-3 ayda ancak etki eder buse hanım. hergün düzenli aynı saatte kullanmaya devam edin ilacınızı. yan etki ve ara kanama olmaması daha iyidir. en az 3 ay kullanın memnun kalmazsanız geçersiniz. ilaç değişimlerinde ilk kutuda prezervatif ile korunun.



  • Menepozda gebelik

    Merhaba hocam, 43 yaşındayım. menepoz başlangıcı teşhisi konuldu. düzenli regl olmuyorum. adetin 3. gününde yapılan testlerde: fsh: 4.1, estrodiol: 500, progesteron 0.25 amh 0.023, lh:6.7, prolaktin:14.1 nerdeyse hiç şansım olmamasına rağmen hamile halmak istiyorum. doktorum bunun imkansız oldu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    Hormon sonucunuz menopozla uzaktan yakından bir yakınlığınızın bile olmadığını gösteriyor. ayrıca her ay 10 gün progestan almanız da çok uygun değil. gebelik konusunda sizi bizzat değerlendirmeden yorum yapmam size faydalı olmaz. bilgilenmek için size ****, doktor sitesi, instagr... Cevabı gör

  • Gebelik olabilir mi

    İyi çalışmalar hocam 6 mart reglimin son günüydü, o günde ve 4 nisan da olmak üzere iki kere prezervatifle ve ejakulasyonsuz ilişki yaşadım. sınavlar kilo alma reglin gecikmesi derken iyice stres olduğumu da belirtmeliyim, 28 şubat reglin ilk günüydü ben hala regl olmadım. hamile olabilir miyim, geç...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Sevim Turhan

    Op. Dr. Sevim Turhan

    Gebelik yoktur merak etmeyin, gecikme kist yada hormon dengesizliği nedeniyle olabilir, iyi günler dilerim

  • Yasmin kullanımı

    İyi günler.. 6 aralık tarihinde sezeryan ile doğum yaptım.bebeğimi emzirmiyorum. yasmin doğum kontrol hapını kullanıyorum. ilk ay kutunun bitmesinden önce kanama başlamış kutu bittikten sonrada biraz devam etmişti.. 2. kutunun bitmesine bir hafta kala lekelenme şekilde kanama tekrar başladı fakat ku...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Şule Yıldırım Köpük

    Op. Dr. Şule Yıldırım Köpük

    Merhabalar ilk 3 ay kullanimda duzensizlikler olabilir ve kanama miktari cok azalabilir duzeni bozmadan yeni kutuya baslayin 3 ay sonra yine duzene girmezse hormon kontrolu yaptiriniz gecmis olsun gule gule buyutun bebeginizi






.
x