D vitamini kullanımı

  • Merhaba Hocam. Kolay gelsin. 2 yaşında bir kızım var. Halen emzirmekteyim. Yapılan kontrollerim sırasında 25 Hidroksi Vitamin D3 seviyem 13,42 çıktı. 2 Ampul D vitamini (Haftada 1 olmak üzere) ve haftalık 20 damla Coledan damla yazıldı. Tedavi süresi 6 Ay denildi. Yalnız eczaneye gittiğimde bana soruldu 20 damla Coledan ı nasıl kullanıcaksın diye. Ben günlük 20 damla olarak algıladım. Önce ampulu içtim. Coledan a sonraki haftada başladım. Coledan ı günlük 20 şer damla 1 gün atlayarak 2 kez kullandım. Daha önce ulaşamamıştım tekrar doktoru aradım haftada 20 damla kullanmam gerektiğini öğrendim.Durumumu sormayı unuttum hocam. 2 Haftada kullanmam gereken Coledan ı 1 Haftada kullandım. Şu an emmekte kızım da çocuk doktorunun verdiği bir şurup kullanıyor 200 IU D vitamini içeriyor. Bende ya da bebeğimde bir birikme-zarar oluşur mu? Diğer 2. ampulu kullanmamam ya da tedaviyi kesmem-ara vermem gerekir mi?


Gaziantep Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yenidogan bebek

    Hocam merhaba 15 günlük bebeğim var uykusunda sürekli inler gibi sesler çıkartıyor nefesi kesilir gibi oluyor sonra nefes almaya devam ediyor bu durum yenidoğanda normalmidir teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuklarda boy gelişimi

    Iyi günler hocam.benim kardeşim 15 yaşında, (erkek) boyu 1.64 bu boy normal mi? ayrıca uzaması için neler yapmalı teşekkürler şimdiden.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İki tüpümde kapalı

    Merhaba hocam 28 yaşındayım eşimde 33 yaşında.1 yıldır çocuğumuz olmuyor.hsg rahim filmi çektirdim iki tüpümde kapalı çıktı yapisikmis sanırım.esimin semen testinde bir problem çıkmadı.diger testlerim normal çıktı.laparoskopi yaptırmam gerekiyomus.tup bebek önerdiler.sizin bu konuda düşünceniz nedir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Coookk acil

    Hocam merhaba, 3 aylık oğlumun dhea si çok yüksek çıktı normali 0-270 iken oğlumun ki 370 civarı nedeni nedir acaba, çok telaslandim lütfen yardımcı olun

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boy uzamasi

    Hocam sağlık ocağında boyum 1.76 çıkıyor cıplak ayak evde metre ile ölçümlese aynı şekil çıkıyor spor salonunda ölçtüğümde 1.79 çıktım hangisi doğru bide metre boyu yanlışımı ölçer öyleyse scaladamı yanlış anlamadım teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzamasıboy

    Merhaba hocam biraz saçma olucak evde boyumu ölçtüğümde 1.75.76 arası çıktım sağlık ocagındada aynı şekil çıkıyorum ama spor salonunda 1.78.79 arası çıktım sizce hangisi doğru ayriyetten metre veya mezura hatalı ölçermi teşekkürler.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kontrole gerek var mı

    Hocam tsh değeri 3,25ten 7,335e yükselmiş. neden olabilir? t4 normal ama tsh yükselince endişelendik ne yapmalıyız ?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tüpler tıkanabilir mi?

    Merhabalar hocam 5 yıldır evliyim 1 kızım var 2. çocuk istiyoruz bir yıldır uğraşmamıza rağmen çocuğumuz olmuyor bende bütün hormonal değerler normal çıkıyor eşimde aynı şekilde sperm testi gayet iyi doktorlar ikimizde de bir sorun olmadığınu söylediler..bir tek hsg çektirmedim benim merak ettiğim t...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Şerife Dikayak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Devam sutu reddi

    Hocam merhaba 6 aylik bebegim var anne sutu yetersiz oldugu icin dogumdan itibaren devam sutuyle 3 aylik olana kadar sorunsuz devam ettik biberon yardimiyla fakat 3 aydan sonra kesinlikle biberonu kabul etmedi bu zamana kadar siringa ve kasik ile beslendi anne sutu yaninda. 5 bucuk aylik oldugunda e...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kontrole gerek var mı

    Hocam merhaba. biz kontrol baktırdık bugün ve değerlerimiz şu şekilde geldi. tsh=7,335 ref: 1-5,60 t3=4.70 ref:2.04-4.40 t4=1,40 ref:100-200 ne yapmalıyız hocam 😔

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tup bebek

    Merhaba filip bey, 42 yasindayim dış gebelik nedeniyle tuplerim alındı, öncesinde normal gebelik ve dogumum var, tekrar çocuk istediğimiz için bir süredir tup bebek tedavisi görüyorum. ancak gittiğim bazı merkezler iğne bazıları ise yumurta rezervim az olduğundan iğne az folikulde etkili olmaz ve ka...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum uzamıyor

    Merhaba hocam 18 yaşındayım boyum 174 daha fazla uzar mı geçenlerde sol elimin filmini çektirdim size göndersem yorumlayabilir misiniz?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • İlaç kullanmam gerekiyor

    Hocam merhaba 4 aylık oglum var emziriyorum ama vücudumda çok kıllanmadan dolayı doktora gittim aldactone 100 mg kullanmamı söyledi cocuk doktoruyla birlikte beslenmesini düzenleyebilirsiniz dedi ne yapmam gerekiyor.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geniz akıntısı

    Hocam merhaba 2 yaşında oğlum var cumartesi hapşuruk ve burun akıntısı başladı burnunu sürekli seeum ve enjektör yardımı ile açmaya çalışıyorum. dün de kulağını tuttuğu için acile götürdüm 38 ve üsti ateş olmadığı için ( en yüksek 37.7) covid 19 açısından değerlendirilmedi. ama arada öyle kriz şekli...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tup bebek

    Merhaba 42 yaşındayım, dış gebelik nedeniyle tuplerim alındı, çocuğum var tekrar istiyorum tup bebek tedavisi görüyorum ancak yumurta rezervi az, bu nedenle bazı merkezler klomen oneriyor

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Semih Zeki Uludağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x