D vitamini hakkında

  • merhaba.22 yaşında erkeğim.vücutta d vitamini eksikliği yok fakat bir süredir besin desteği olarak etkisini görmek adına d vitamini kullanmayı deniyorum.fakat her d vitamini aldığımda doz çok az olsa bile aldıktan 5-6 saat sonra kafadaki tüm saçlar zayıflamaya başlıyor.saçların rengi açılmaya başlıyor ve dökülme normale göre artıyor.bu durum sadece tepe bölgesi bölgesi değil yanlar ve ense bölgesinde de olmaya başlıyor. d vitamini almadığım zaman 1-2 gün içinde tekrar eski haline dönüyor saçlar. doz olarak 1000,400 hatta 200 iuda bile bu durumu yaşıyorum. ayrıca uzun bir süredir çinko besin desteği olarak kullanmıştım.buna bağlı bakır eksikliği oluştuğunu düşünüyorum.acaba d vitamininin bakırı azaltıcı bir etkisi olabilir mi veya bu durum ne ile ilişkili olabilir? teşekkür ederim.


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Patoloji ve diğer

    Hocam merhabalar 22 yaşında erkeğim . 1 ay önce size 7-8 aydır doğru düzgün gaz çıkaramama , kabızlık , şişkinlik , yediklerimin ağzıma gelmesi (acı su şeklinde) gibi şikayetler ile soru sormuştum.(9 ay geçmesine rağmen hala bu şikayetlerim devam ediyor.) sizde hemen genel cerraha veya bir gastroent...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Benim size önerim altta yatan patolojiyi tespit etmek için crs yapılması. biopsiye gerek kalmadan hücrelerin durumu ve aynı zamanda neler yapılması gerektiğini gösterir.

  • Devit-3 ampul kullanımı hk.

    Merhaba , vitamin d3(25-oh) seviyem 25 ng/ml , folik asit(folat) 10,34 ng/ml , vitamin b-12 342,5 pg/ml çikti. 1. ay 1 ampul devit-3 , 2 ay sonra 1 ampul devit-3 kırıp içmem söylendi. ancak ampul kullanımının zararlarından bahsediliyor. bilgi alabilir miyim? teşekkürler, mutlu günler,

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Korkmayın. kullanabilirsiniz ama asıl önemli olan neden düşük olduğunun tespiti ve bunun düzeltilmesidir. beslenmenin kırmızı kitabı siz yediklerinizsiniz okumanızı öneririm.

  • Hipofizbezi

    Merhaba hocam mr sonucuna göre adenohipofiz sag laterinde en geniş sag_sol çapı 6mm kraniokaudal çapı 3.8 mm olarak ölçulen t1 hipo ve t2 hiperintend poskontrast dinamik seri çekimde parankime göre hipontens olarak kalan nodüler lezyon izlenmiştir kesitler giren sdrebral parankimde her iki frontopar...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Endokrinoloji doktoru kontrolü altına girmelisiniz. siz kendiniz bu süreci yönetemezsiniz. hipofizde anatomi ve fonksiyon sizin bildiğiniz gibi çalışmaz. ancak korelasyonları kurarak uzmanı çözebilir. buradan diyeceğim her laf sizi yanlış yönlendirebilir.



  • D vitamini ve yan ağrisi

    Merhaba hocam bundan 1ay önce boyun sırt el parmakları ağrılarıyla doktora gittim d vitamin değerim 15 çıktı. yetersiz gördü iki kutu coledan yazdı günde 8 damla kutuları bitir tekrar bakalım dedi birinci kutu bitmek üzere iki üç gündür sağ tarafımda yanım ağrıyor yani sağ yanım bilemiyo...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Metin Alış

    Uzm. Dr. Metin Alış

    Merhaba enis bey öncelikle yan ağrınızın sebebini araştırmak gerekli. eğer böbrek taşı ise böbrek taşına yatkın kişilerin d vitamini yükleme dozlarında yeni taş oluştuma ihtimali var. günlük d vitamini ihtiyacı ortlama 800 ünite ile 5000 ünite arasında değişir. şişman kişlerde d vitamini ihtiyacı... Cevabı gör

  • Kilo alamıyorum

    İyi günler hocam ben 61 kiloyum çok zayıfım etrafımdakiler çok yiyorsun diyor ancak kilo alamıyorum ne yapmam lazım..

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Metin Alış

    Uzm. Dr. Metin Alış

    Merhaba arif bey ilk önce genel bir muayenenizin yapılması ardından testler uygun olur. endokrinolojik olarak en çok görülen sebep tiroid hormon fazlalığıdır. sağlıkla kalın

  • Hipofizbezi

    Merhaba hipofiz bezi de büyümem buğün hormanlarımda ast 53 normal degerli 0-35 arası benim bu şartlar için doktora gitmem gerekiyor mu birde hepatit gibi bir durum varsa vucüt bağışıklık kazanır mı

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Sağlık önemli bir konu. sizdeki şikayetleri ancak bilgili bir doktora muayene olup temeli anlaşıldıktan sonra semptomatik değil, nedene yönelik etdavi ile çözebilirsiniz. hepattit de varsa sizin bağışıklık sisiteminizde ve hoprmonalrınız etkielyen bir durum olabilir.



  • Uykuya bağli şikayetler

    İyi günler hocam, 30 yaşındayım. ergenlikten sonra yani yıllardan beri var olan bir durumdan bahsetmek istiyorum. bu durumum tüm hayatımı etkiliyor. gece net 8-9 saatlilk uykudan az uyursam günün sonunu çok zor getiriyorum. öğleden sonra gözlerimin altı kararmaya başlıyor. boğazlarımın hassa...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Uyku ile ilgili olarak uyku bozuklukları açısından dğerlenirilmenin uygun olur. geçmiş olsun

  • İnsülin direnci

    Iyi akşamlar.. 32 yaşındayım..kilo vermede zorlanma, çabuk acıkma, yemek sonrası uyku hali gibi şikayetlerim sebebiyle yapılan kan tahlilimde insülin direnci 4.12 çıktı. hba1c ve glukoz normal sınırlarda. dahiliye hekimi matofin 500 kullanmamı söyledi ama ilacın yan etkilerini okuduktan sonra ilaca...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Beslenmenize dikkat eder fiziksel aktivitenizi artırırsanız düzelebilir. geçmiş olsun

  • Tomografi sonucu

    Merhabalar hocam sonucun bu yorumlayabilirseniz sevinirim korkulacak birşey varmı çok teşekkürler.bt, üst abdomen / bulgu: sonuç: tüm abdomen bt incelemesi karaciğer boyutları normaldir. karaciğerde segment 6 ve 7 düzeyinde milimetrik hipodens kistler izlenmiştir. hepatik ve portal venöz yapıları...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    Bu tür görüntüleme yöntemlerine ait sonuçların yorumlanması yanlış sonuçlara yol açabiliyor. o nedenle tetkiki isteyen hekiminizle konuşmanızın daha doğru olacağını düşünüyorum. geçmiş olsun



  • Pth kalsiyum fosfor eksikligi

    Hocam findik bahcesinde 1 ay calisarak asiri yorgunluk sonucunda kendimi halsiz hissettim bayilma halleri kendimi sallaniyor gibi hissetmek..ve gittigim hastanede yapilan kan tahlilimde kalsiyum:8.8 fosfor :2.6 pth:95 vitamin d : 17 cikti.. ne rahatsizligim olabilir ne olur yardim edin ?

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    D vit eksikliği söz konusu olabilir. muhtemelen bağırsaklar ve/veya kan dolaşımı düzensiz oalbilir.crs öneririm.

  • Haşimato ve gluten

    Merhaba haşimato hastasıyım. annem de çölyak ve haşimato hastası olduğu için ve benzer şikayetlerim olduğu için doktor çölyak testi istedi. sonuçlar aşağıdaki gibidir. sonuçlar çölyak ya da gluten intoletansını akla getirir mi? haşimato hastalarının da glutensiz beslenmesi gerektiğini duymuştum. de...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    Hashimoto ve çölyak kardeş gibidir ve ortak etyopatogenez söz konusudur. şimdi olmasa bile çıkma olasılığı yüksektir. bu nednele beslenme planı buna göre düzenlenmeli.

  • Crp sedim ferrittin yuksekligini

    Sayin rammazan hocam benim sedim crp ferrittin yuksek ciktiginda pet ct yapildi.hocam solsurrenal korpuzda1cm altinda hipodens nodul adenom lehine hocam endokllojk gittim benden kretain 1.18cikti urit asit notmal kalsiyom normal magnezyum normal fosfor normal ast alt normal total protein normal glu...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Sedimantasyon ve crp yüksekliği inflamasyon göstergesidir.



  • Bilgi talebi ?

    Hocam merhabalar, kan tahlilimde hematoloji değerlerimin hepsi normal ancak aşağıdaki değerleri yorumlarsanız sevinirim. kalsiyum 10,3, referans aralık 8,4 - 10,2 folat değeri 2 , referans aralık 3,7 - 32 d vit 64 , referans aralık 6,2 - 53 b12 490 , referans aralık 179 - 1162 serum demir 89 ,...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Tetkiklerinizi hangi doktor istedi ise onun yorumlaması ve muayene bulguları ile birlikte değerlendirilmesi gerekir.

  • Şeker hastalığı

    Hocam merhaba 2004 doğumlu kızımın genel kontrolleri için kan tahlillerini yaptırdık açlık kan şekeri 96 çıktı doktor bey endokrin görsün dedi bende evde 1 hafta ölçüm yapabileceğimi söyledim sonuçlara göre tekrar gidicez birer gün arayla ölçüm yaptık sonuçlarımız 93 79 91 94 ama hiç bir şekilde d...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    Sonuçlarınız normal, endokrin kontrole gerek yok.

  • Dheaso4 değerinin yüksek olmasi

    Merhaba benim dheaso4 değerim 546 çıktı.yaşım 37.geçen sene tiroidimi aldırdım.en son rutin tiroid kontrolümde tsh değerim 0,02 çıktı.bunu yükseltmek için iyot hapını tekrar ayarladık.sizce dheaso4 değerim çok yüksek mi?tsh değerimle bir ilgisi var mı?ne yapmalıyım.diğer tüm kan değerlerime bakıl...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    Değeriniz yüksek, araştırılması lazım, tiroid hormon tedavisinin dozunun da ayarlanamsı gerekir. geçmiş olsun






.
x