D vitamini eksikliği

  • Hocam merhabalar. 22 yaşındayım. D vit eksikliğim var bunun aşırı belirtilerini yaşıyorum. 4.19 gibi bi değer çıktı. Zihin bulanıklığı kas ağrıları boyun el ayak ağrıları saç dökülmesi bazen mide bulantısı yaşıyorum. B12 eksikliği de vardı 160di ama 1 ay önce 270e çıktı. Demir eksikliği de vardı 9 du oda 25 değerine çıktı. Vücudumda her yerinde seğirmelerde oluyor. Çene altında ağrı da oluyor. Bu vitaminler bu belirtilere sebep olur mu. 1 aydır d vit yumuşak kapsül kullanıyorum ama belirtiler azalmadı. Eğer vitamin yüzünden oluyorsa bu belirtiler ne zaman geçmeli? Kullanmaya başlayınca geçmesi gerekmez miydi? Akciğer röntgeni ve tomografisi çekilmişti bir sorun çıkması. Ultrason ile kadınından da bakıldı orda da bir sorun çıkmadi. Bu belirtilerin sebebi başka ne olabilir. Idrar yolunda enfeksiyonda vardı. Antibiyotik kullandim surup olarak ama bi faydası olmadi gibi hissediyorum cunku karnimin altında hala bazen agri oluyor. Buda etkiler mi sikayetlerimi Yazarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim

  • Doktor Cevabı:

    Aslında bir takım vitaminlerin eksikliği saptanmış ama yakınmalarınızı bu vitamin eksiklikleri ile açıklamak pek mümkün gelmedi bana. ayrıca bu kadar çeşit vitamin eksikliğini açıklayabilir bir sorununuz var mı anladığım kadarıyla bu yönde bir yaklaşım araştırma olmamış. maalesef belli bir hastalık veya hastalıkları adreslemeyen sorunlarınız açısından sizi muayene etmeden görmeden fazla bir yorum yapamayacağım. iyi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Anemi demir eksikligi

    Hayırlı günleriniz olsun.hocam sonçlarımı yorumlar mısınz? hemoglabin: 12.8 (12.3-15.3) eritrosit(rbc): 5.3(4.1-5.1) **** (80-93) ****(28-33) ****(33-36) rdw-cv: 15.0(11.5-14.5) bazofil ****(0.2-1.0) ****(4.4-11.3) nötrofil oranı: 46.7 (40-74) trombosit(plt): 281 (150-400) kansızlık var mı diye bakt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çölyak (dermatis herpetiformis)

    Merhabalar hocam annemin cildindeki kızarıklar için deride biyopsi yaptılar. epikriz: dif incelemesinde iga yer yer pozitif olup igg, igm, c3 ve fibrinojen negatittir çıktı tanı olarak dermatis herpetiformis konuldu çölyak hastalığının deride gözüken türü olduğu söylendi. fakat kan tahlil sonuçların...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotit sendrom

    Hocam minimal change hastalığım var 1 senedir ilaç kıllanmıyorm ve idrar tahlilim de 1gr protein kaçağı çıktı kortizon başlanır mı sizce? hiç bir belirtim yok şişlik halsizlik gayet iyiyim ama tahlil böyle çıktı ve aveskğler nekroz oldum geçen sene kortizon yüzünden sillospirin başlansamolur mu

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tad ve koku alımı mide

    Hocam değişik ir tat ve koku alıyorum yemek yerken daha cok karşıma geliyor bu durum ihtiyacığımı giderdiğimdede karşılaşıyorum bu durumla hatta bugğn kusucal gibi oldum daha da yoğunlaştı bir anda boğazım da faln midem de mi herhangi birşey var acaba

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Midede iltihap

    Merhaba hocam 6 yıl.once kronik gastrit idim 3 aydır midem taş gibi baygınlık oluyor endoskopide ilk ön rapor eritamatöz pangastrik..biyopsi sonucu atrofi yoktur inflamutuvar aktivite şiddetli düzeydedir displazi malign - h.bakteri + hocam bakteri tek artı olması ile bu kadar şiddetli mide ilti...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İntestinal metaplazi

    Hocam annemin çektirdiği endeskopide; kronik inflamasyon ++ aktivasyon ++ atrofi izlenmedi intestinal metaplazi + h.pylori ++ mide atrium polip, endeskopik polipektomi yazıyor. mide mikrobu için antibiyotik tedavisi gördü. sonrak...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mch düşüklüğü

    Merhaba hocam ben kan tahlili yaptırdım bugün bütün değerlerim normal fakat mch değerim düşük 23.2 olarak çıktı. sorun nedir acaba? astsubay sağlık yönetmeliğin de bana engel çıkartır mı durum?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaz tutma davranış

    Hocam benim sürekli aşırı gaz çıkarma şikayet im var özellikle geceleri çok fazla oluyor. ama ben vardiyalı çalıştığım zaman gece nöbetçi olduğumda toplum içinde olduğum için utancımdan gazımı o gece tutuyorum daha önce muayene oldum her şeye bakıldı bişi bulunamadı tahlillerim temiz çıktı size soru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Crp yüksekliği.

    Merhaba hocam glukoz 202.8 üre:36 alt 8.4 ast 7.5 **** potasyum 4.63**** crp :90.6 değerlendirirseniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Şeker hastalığı

    Merhaba hocam; 25 yaşında oğlum var rahatsızlandı şekerden şüphe edildi testker yapıldı fakat doktorlar kesin şeker hastalığı bilgisi vermemektedirler. yaşı hem küçük olduğundan hemde genetik olarak test edildiğinden sonuç çıkmadı. oğlumun bır madde mı kullandı( alkol vb) bu ortaya çıktı boyle ma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karıncalanma

    Hocam merhabalar üç gündür el ve ayaklarimda karıncalanma oluyor anı başladı sürekli karincalanma var acil servise gittim kan tahlili yaptı ph 7.32,. pco2 55, po2 29 hematokrit 34 hocam ciddi bir şey mi oksijen seviyesi çok mu düşük buna neden nedir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ağrisi acıkınca mide kazinmasi

    Hocam merhaba uzun süreden beri mide üstü ağrısı vardı ama rahatsız etmiyodu yemeklerle alakası yoktu sorun çıkarmıyordu en son bı kez kahve içtim ac karnına ondan sonra midem hiç düzelmedi midem ağrısı arttı yemeklerden sonra mide ağrısı çekmeye başladım dahiliye gittim ultrasonda bakarak tetra ya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çok acillll

    Hocam merhaba uzun zamandır öksürük vs olmadan kanlı tükürüyorum, sabahları uyanınca boğazımda kuruluk vs oluyordu, alerjik rinitimde var ama ilaç kullanıyorum, bir etkisi olmuyor bu sabahta çok şiddetli mide kramplarıyla uyandım saatlerce süren kramp sancılar yaşadım mide ilacı içip biraz rahatlamı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bıçak saplanması hissi

    Hocam kolay gelsin 22 yaşındayım bir süredir sağ sol kaburgalarimda üst alt ön arka farketmeksizin bıçak saplanir gibi agri oluyo yani surda var diyemem cunku yer degistirerek oluyo ve geciyo.  bu çok eskiden beri arada olur geçerdi kas veya üşütme derdik ama bu son zamanlarda baya arttı akciğer tom...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Psodotümör serebri

    Değerli hocam merhabalar, yaklaşık 5 aydır psodotümör serebri hastalığı ile uğraşıyorum.başlangıçta görme kaybı %8 idi sag gözde,sonra %35 e kadar çıktı.ankarada 1,5 ay önce optik sinir kılıfı ameliyatı oldum .5 aydır diazomid kullanıyorum.hormon testleri ve romatizma testleri yaptırdım.ccp değe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x