D vitamini eksikligi hipoekoik nodul nedir ve sedimantasyon yuksekligi

  • Doktor hanım kızım 19 yaşında d vitamini çok düşük çıktı 4,95 coledan damla verildi birde tiroit sol alt Lobda 4,3 mm boyutunda hipoekoik heterojen nodul var dendi en son çekilen ultrasonda daha önceleri kistik nodul çıkardı şimdi nodul bu şekilde çıktı birde sedimantasyon değeri 25 çıktı doktor hanım d vitamini eksikliği kanser belirtisi midir bu sonuçlar önemli bir hastalık belirtisi midir acaba yanlışlık olmuş olabilirmi d vitamini sedimantasyon yüksekliği ve nodul çok kafama takıldı diğer kan tahlilleri normal crp normal t3 t4 TSH normal Aralık'ta sizce çocuğumda ciddi bir rahatsızlıkmi var Antalya'da yaşıyoruz D vitamini bu kadar düşük çıkması normalmi birde coledan damlayi bir barda sütle icecekmis şişenin yarısını diğer yarısını bir hafta sonra bunu iki kez yapacakmisiz iki şişe damla yeterli midir acaba yardımcı olurmusunuz kaygılarım çok bu konularda

  • Doktor Cevabı:

    Çocuğunuzda ciddi bir rtahatsızlık olup olmadığını takdir edersiniz ki muayene etmeden bilmem ya da kestirmem imkansız. d vitamini eksikliğinde en son düşüneceğimiz şey kanserdir. hipokeojen nodülün anlamı ise ultrasonografide ses dalgası yansımasını az olarak elde ettiğimiz nodül demektir-normal tiroide göre daha koyu görünürler. daha ayrıntılı bilgiyi sizi değerlendiren hekimden alabilirsiniz. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Adana Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Adet gecikmesi

    Hocam merhabalar. adet gecikmesi yaşıyorum. not aldığıma göre en son 09.01.2021 ilk adetim, ikinci adetim 10.02.2021 bu süre aralığı gayet normal ama ben 10.02.2021’den sonra adet görmedim. hayatımda çok sinir stres var kaygılarım var. sınavlar ülke gündemi derken adet olamadığımı fark ettim, ve bu...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Doğum kontrol

    Merhaba doktor bey. paylaştığınız bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim. ben 21 yaşındayım ve yaşayacağım cinsel ilişkide ella gibi hormonlarımı bozacak haplar ya da adet görene kadar kaygı bozukluğu yaşamak istemiyorum. bu yüzden sorum doğum kontrol haplarıyla ilgili olacak. yaşadığım yerdeki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin değeri

    Merhaba hocam adet gecikmesi nedeniyle gittiğim doktorun verdiği adet söktürücü sonucunda adet olabildim ve üçüncü gününde bazı kan testleri yapıldı. prolaktin hormonu değerim 46 çıkmış, doktorum dostinex isimli ilacı verdi. sizce bu değer tehlikeli bir değer midir, hipofiz bezinde tümör gibi riskli...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Aysu Nida Dai

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anti tpo yuksek

    Hocam merhaba benim anti tpo değerim 18 ama tsh t4 t3 olan diğer değerlerim normal.hasimato hastalıgı tanısı için tponun yüksek olması yeterli mi yoksa tsh yükselmesi mi gerekiyor?öyleyse ilaç mı kullanmam lazım bu tahlillere göre , ürtiker başladı sorunun bundan olabileceğinden şüpheleniyorum teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Adetten sonra kanama

    Mehaba. erken menapoz nedeniyle 4 aydır cyll prognova kullanıyorum .adetim bittikten 2 gün sonra tekrar kanamam var. geçen hafta muayene olmuştu6m kist falan yok. rahim kalınlığı 6mm.östrojen:

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon bozukluğu

    Merhaba prolaktin hormonun yüksek çıkıyor 50 gündür süren adet dönemi geçiriyorum bekarım. prolaktin hormonunu ve adetim düzene sokmak için ne yapmam gerekiyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadir Güzin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuk sahibi olmak

    10 aydır çocuk sahibi olmak için uğraşıyorum rutin ultrasonda hiç bir problem gözükmedi, hormon değerlerim normal prolaktin sonucum çok az yüksek, amh 1,5 çıktı şimdi çocuk sahibi olamıyorum diye nereden başlamalıyım

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Emin Mutlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yorumlarmısınız doktor bey nolur .

    Doktor bey ben şimdi baktırdım mememe . evet normal kistlerim büyümş . tarhusal yüzünden büyüdü tabi hormon yani ... brads 3 kötü degıl takma dedı doktor hep aynı doktor meme konusunda iyi bir radyoloji doktoru .. ama homon alınca büyüdü . küçülürmü kistler tekrar .zaten ılav bitti 8 günoldu adet ol...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başar Önal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelik ihtimalii

    İlişki sırasın da prezervatif yırtıldı hocam galiba elime aldığım da hava da tuttuğum da bi akıntı yoktu meniye kız arkadaşım vajinasına elini attığın da tıpkı meniye benzer birşey geldi eline bunun kız arkaşımdan gelme ihtimali var mı yoksa ella almalımıyız

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer ilacı hakkında bilgi

    Hocam merhaba tüm karaciğer testleri hepatit hepsi romatizma hormon enzim kas kanser virüs antikor testleri yapıldı endoskopii kolonoskopi olundu ilaçlı mr cekinildi ultrason 10 defa girildi sorun yok karaciğer enzimleri dalgalı seyrediyor ast yükselip iniyor alt yükseliyor biluribin yükselip jnior...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç hakkında bilgi hocam

    Hocam merhaba tüm karaciğer testleri hepatit hepsi romatizma hormon enzim kas kanser virüs antikor testleri yapıldı endoskopii kolonoskopi olundu ilaçlı mr cekinildi ultrason 10 defa girildi sorun yok karaciğer enzimleri dalgalı seyrediyor ast yükselip iniyor alt yükseliyor biluribin yükselip jn...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Erken menopozda dhea tedavisi hakkinda

    Sayın hocam, bir hafta önce reglinin ikinci günü yaptırdığımız sonuçlar şu şekildedir: ( serbest t3: 3,02, serbest t4: 0,8, tsh: 2,17, fsh: 48, lh: 26, estradiol: 16, antimüllerin hormon: 0,13

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Madendağ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil yorumlarmısınız doktor bey nolur .

    Doktorbey ben 41yasındayım adet olamadım stres yasadım ondan sanırım ama vajınal muayene normal . 1,5 ay oldu olmayalı . tarlusan verdı doktor . bitti 12 sınde ilaç . hala olmadım adet olunca test yaptracagım hormon. tarlusan içince göğüslerim şişti acıyor ucu hassaslaştı ozellıkle sağ göğüsüm. sor...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Başar Önal

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hamile kalma ihtimalim var mı

    Hocam iyi günler adetimin 21.günü eşim ile sürtünmeli bir ilişki yaşadık. o penisini biraz vajinamın girişinde gezdirdi çok az içeri soktu ama boşalma falan olmadı bu sürtünmede ve adetin 21.günü hamile kalma ihtimali var mıdır? ella içmeli miyim? teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dostinex kullanıyorum akıntım var

    Merhaba hocam prolaktin hormonum yuksek cıktıgı için doktor dostinexi verdi 3 günde bir yarım alıyorum yeni başladım 7 gündür adetten yıkanmışım ve şuan et suyu gibi kahverengi bir akıntı geliyor orucluyum orucum bozulurmu onuda bilmiyorum en son 5nisanda adet gordum bu akıntı ilaç kullandıgımdanmı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ender Güven

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x