D vitamini düzeyi kaç olması gerekiyor?

  • Merhaba hocam.3-4 aylık bebeğin D vitamini miktarı için kan düzeyine mi bakılıyor? ve kaç düzeyin de olması gerekiyor. yardımcı olabilirmisiniz

  • Doktor Cevabı:

    Bebeklerde d vitamini düzeyine bakılmasına gerek yoktur. bebekler ilk bir yaşta d vitaminini yeterince alamadığı için günlük 400-800 iu d vitaminini dışarıdan ilaç olarak takviye etmek gereklidir. doktorunuz bir hastalık düşünüyorsa bunun için tetkik isteyebilir, ancak bu durumda sadece d vitamini değil kemik gelişimini etkileyen diğer tetkiklerini de birlikte istemek uygun olur.

    tarihinde cevapladı.

Kıbrıs Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Ani halsizlik şeker düşüklüğü

    Merhaba hocam son 5 gecedir gece 2 3 gibi aniden bir uyku bastırması meydana geliyor be şeker düşmesi gibi hissediyorum dil altıma kesme şeker atıyorum hemen hocam.normalde sabah 6ya kadar dayanabilen biriyim. aniden halsizlik geliyor ayağa kalktığımda bacaklarım titriyor tutmuyor gibi başım tuhaf...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Saç uzamaması

    Hocam 19 yaşında bir kadınım. saçlarım en fazla omuz hizasına kadar uzuyor sonra sabit kalıyor demir eksikliğim yok sebebi ne olabilir? uzaması için ne yapılabilir?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gaitada eritrosit ve ishal

    Merhabalar hocam, 50 yaşındayım. kan tahlillerimde demir eksikliği söz konusu demir ilacı kullandım. yaklaşık 1 aydır ishal sorunu yaşıyorum ara ara düzeliyor sonra tekrar başlıyor son 1-2 seferdir de çok az kan gördüm kan görmem sonrası doktora gittim gaita testimde 2-3 eritrosit nadir lökosit görü...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ekstrasistol

    Doktor bey iyi günler. size bir soru sormak istiyorum. 7 yaşından beri kalp teklemesi yaşıyorum. durup tekrar atıyor. çabuk yorulan biriyim. hareketsizim. annemle yatınca hep kalbini hissediyorum derdi. doktora götürmüştü, çocuklarda olur dedi ekg çekti bir şey yok dedi. lâkin kan testlerimde hep de...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Şan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerji/ ani halsizlik

    Merhaba hocam son 3gecedir gece 2 gibi aniden bir uyku bastırması meydana geliyor aniden halsizlik geliyor ayağa kalktığımda bacaklarım titriyor tutmuyor gibi başım tuhaf oluyor komaya girer gibi uyuyorum öğleye doğru 11de uyanıyorum. son 1haftadır aynı saatlerde uyuyordum fakat 3gecedır tuhaf bi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Magozitt kullanimii

    Merhaba hocam bende demir eksikliği ve b12 vardı doktor ferrozinc ve benexsol yazdı sonra akşamlarida yatmadan magozit iç dedi bunu niçin vermiş olabilir magnezyumu merak ettim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Enerjik değilim

    Merhaba hocam 19 yaşındayım ama bu aralar hiç halim yok sıcaktan mıdır bilmiyorum hiç bir şey yapasım gelmiyor elim kolum zor kalkıyor ve sadece yatıyorum bu neyi gösterir? ne yapmam gerekir? hiç kendimi enerjik hissetmiyorum bu yaşta olmama rağmen.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikligi önemli bir hastalik belirtisimi

    Öncelikle vermiş oldugunuz bilgi icin teşekkür ederim hocam benim yillardir süren kronok ishalim ve 1.5 senedir demir eksikligi ferritin degerin 11 12 13 normalin altinda kolonoskopi oldum endoskopi herangi bi bulguya rastlanmadi ama tedavi oluyorum en son damardan kan ilaci verdiler 435 cikti de...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Sinan Demircioğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Erkek hocam ;)

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Demir eksikliği

    Peki hocam nedeni bulunamayan demir eksikligimin kaynağı helicobacter pylori olma ihtimali yüksek midir sizce demir hapları kullanıyorum yükseliyor ve ferritin seviyemde yükseliyor ilaç tedavisi bitince tekrar başa dönüyorum

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuk hematolojisi

    Hocam bide ben bir çok özel devlet. hastanesine gittm. genelde hep. plt. drğerine bakıldı. sonuçlarda lym%= 70.9. yüksek. gösteriyo gra% =22.8. düşük. hct. = 30.5. düşük mcv. = 69.1düşük mch. = 23.4. düşük plt. = 43. düşük hgb. = 10.5. düşük...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir eksikliği

    Merhabalar bende 3 yıldır nedeni bulunamayan demir eksikliği var daha önceleri endoskopi yaparken midemde helicobacter pylori bakterisinin olduğunu öğrendim ve bunun demir eksikliğine neden olabileceğini gördüm sizce nasıl bi tedavi uygulayabilirim teşekkürler...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Anemi demir eksikliği

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akdeniz anemisi

    Hocam merhaba sağlık raporu için hastaneye gittim rbc : 3.7 (3.8-5.0) **** (11.7-15.5) mchc :32.7 (33-36) **** (11-15) demir :38 (50-170) transferin satürasyonu :10 (15-50) total demir bağlama kapasitesi :378 (250-450) **** (10-291) hocam bana ya demir eksikliği anemisi ya akdeniz anemisi taşıyıcısı...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Carpintilar

    Merhaba hocam yaklaşık 7 8 aydır dinlenirken bir anda başlayan 150-160 arasi atan çarpıntı sorunum var. bazen ayda bir bazen 15 günde bir oluyor. ilk olduğunda düşük tansiyon göz kararması ve bu ani başlayan çarpıntı ile acillik oldum. ekg de sinüs taşikardi çıktı. holterdede aynı sekilde. eko da da...

    Doktor Cevabı:

    Yard. Doç. Dr. Ali Özeren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x