Cushing sendromu ameliyati sonrasi

  • Hocam eşim 1 sene önce kusing sendromu tanısıyla ameliyat oldu ve sol böbrek üstü bezi alındı. Patoloji de bu tanıyı doğruladı. 1 senedir 2 günde 1 yarim 5 mg kortizol hapı alıyor. Yaklaşık 14 kilo verdi bu süreçte ama hala kortizol seviyesi yükselmedi. Iki husus var hocam. 1. Diğer böbrek üstü bezinin çalışmasını beklemekten başka çaremiz yok mu? 2. Bir de son günlerde aşırı kemik ağrıları, mide bulantısı ve kusma şikayetleri arttı, bu süreçte kilo vermesi de hızlandı. Biraz artırdık kortizol alımını çünkü çok perişandı hocam. Göğüste de bi ağrı peyda oldu. Bu ağrı süreçle ilgili midr hocam. Saygilarimla

  • Doktor Cevabı:

    Mutlaka iyi bir muayeneden sonra ilacın dozuda dahil yeni bir ayarlama gerekiyor gibi. endokrinoloji uzmanınız ile görüşün. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kuşink send romu

    Patoloji= klinik bilgi doku alınış yerı: sol surrenalektomi, cushing sendromu doku alınış şekli: eksizyonel biopsi- ameliyat materyali gönderilen: adrenal (sürrenal), rezeksiyon 82 g agırlıgında, etrafında 11×5,4 cm ölçüde yaglı doku bulunan, 32 g agırlıgında, 4,5×2,2 cm ölçüdw adrenal dokusu....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kuşink send romu

    Merhaba hocam ben rizeliyim yeğenim için yazıyorum üç ay önce kuşink sendromundan ameliyat oldu kitle alındı patolojisi bozuk çıktı yurt dışından gelen bi ilaçla tedaviye başlandı bacaklarında çok ağrı oluyor endişe ediyorum bilgi verir seniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erol Bolu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cushing sendromu var diyebilir miyiz ?

    Merhaba hocam, aşırı kilo alımı halsizlik vücutta kırmızı mor çatlaklar ve hipertansiyon tanısı ile endokrinoloji bölümüne başvurdum..yaşım 25. 1 mg dst kortizol testi yapıldı gece 11de 1 mg dst aldım sabah 8de test sonucu 0/18 değer aralığında 7,55 çıktı . dhea sonucu 850 / 6900 değer aralığında 29...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kortizol yüksekliği uyku sorunu

    Doktor bey 6-7 senedir sabahlara kadar uyuyamıyorum, dişlerimi sıkıyorum, dudaklarımı yiyorum, kilo vermekte çok zorlanıyorum, hayattan hiç zevk almıyorum, cinsel isteksizlik var. insülinim 6,49'du ve 19 kilo vererek insülin seviyemi 3,5'e düşürdüm ama hala uyku uyuyamıyorum. uyku apnesi yok. hormon...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizol ve açlık kan şekeri

    Merhaba doktor hanım cushing sendromunun bütün belirtilerini yaşıyorum 28 yaşında bayanım hızlı kilo alma göbek bölgesinde yağlanma yüzde kıllanma vs kan tahlillinde kortizol değerim 6,76 çıktı açlık kan şekerim de 113.1 bu değerler normal midir? uğraşsamda kilo veremiyorum cevabınız için şimd...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizol düşüklüğü nedeni

    Merhaba ergun bey benim kızımın kortizol hormonu 1.07 geldi saat16 gibi kanını vermiştik baş ağrısı şikayeti vardı endişelenmem gereken bir durum varmıdır?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bobrek üstü bezi

    Hocam mrb.30 yasında bekar bir bayanım. hıpotrıod hastasıyım levetıron kullanıyorum. adetimın bıtımınden 3 gun sonra yaptırdıgım tahlıllerım. tsh:3,09 , t3:3,52 ,t4:1,57 ,fsh:5,19 , kortizol:11,35 ,acth:9,67 , 17oh progestron:2,270. böbrek üstü bezinden ve polikistik over acisindan herhangi bir siki...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ayşe Nur İzol Torun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker hastaliğimi

    İyi günler. geçenlerde yorgunluk , halsizlik, unutkanlik gibi şikayetlerle dahiliyeye gittim yapilan tahlil sonuçlarim şöle : açlik şeker :100 açlik insülin : 24 trigliserid: 475 hdl kol: 273 ldl kol: 93 tsh : 2,4 kan hemogrami normal . bu değerlere göre ben şeker hastasimiyim. doktorum bana metofin...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mediha Ayhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acth yüksekliği

    Merhaba ben ani kilo alımı (özellikle yüz, göbek ve sırt bölgesinde), halsizlik, adet düzensizliği, sivilcelenme ve tüylenme şikayetiyle dahiliye bölümüne gittim. acth ve kortizoş değerlerime bakılması için sabah 9da kan verdim. acth değerim 61 çıktı (ref:0-46) kortizol değerim de 17.19 (ref:6.7-23)...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Altıner

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hocam merhabalar

    Hocam merhaba , bende selektif iga eksikligi var cok sık enfeksiyon geciriyorum . 3 gün önce zatürre teşhisi konuldu . yapılan kan tahlilinde crp 141 referans değer (0-5) oldugu icin avelox antibiyotik kullanıyorum . 1 ay önce kan tahlilinde hgb 14.5 iken şuan 12.2 ye düştü . hct ise 34 e düştü . ac...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Zayıflama sorunu

    Selamlar hocam iyi çalışmalar dilerim hocam bende aşırı derecede zayıflama var eşimden ayrıldgım için önce stres aşrı derecede dendi fakat ayrıldım 3 yıl oldu kilo alamıyorum birtürlü troid degerlerim normal çıktı mideme bakıldı gastronoloji tarafından hortumla mikroskopik bulugularda patatolojiden...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide ülseri

    Çok teşekkür ederim hocam allah sizin gibi değerli büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin inş sizin gibi güzel insanlar daima varolur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide ülseri

    Hocam merhabalar 29 yasindayim 15 yasimdan beri midem sikintili gaitada helikobakter cikti uclu tedaviyi iki kez kullandim ama bakteri hala yok olmadi yaklasik on yildir midemin ust kisminda israrli dar oval bir alanda yanici bir his var gogus kafesinin birlestigi yerin 5cm solunda kemigin altinda s...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kortizol hormon yuksekligi

    Hocam merhaba. kortizol düzeyim 18.2, lh düzeyi 1.68 çıktı. korkmam gereken bir durum var mı? test sonuçlarımı 1 hafta sonra götürücem fakat şuan çok endişeliyim. cushing sendromuyla ilgisi olabilir mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Demir yüksekliği

    Çok teşekkür ederim.. ben demir ve vitamin hapı hiç kullanmıyorum. b12 vitaminimde geçen yıl 565 di bu beni tedirgin etmişti bu yıl biraz düşmüş.. b12 yüksekliği de bir sorun mudur?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x