Crp yüksekliği

  • Hocam merhabalar. sol kol pazu altında elektriklenme şeklinde ağrılar sebebiyle kalp kontrolleri ( efor testi ve ekg) yaptırmıştım. Herşey normaldi. 2 gün sonra Sol kolda parmaklarıma kadar çok belirgin bir uyuşma oldu, panik atak benzeri durum yaşadım. Korktum ve yine acil kalp doktoruna gittim, kalple ilgili hiçbir sorunun yok dedi. Ertesi gün tüm vücudumda ağrı, halsizlik ve ateş ile doktora gittim. Covid negatif ve kan tahlilimde Crp 41 çıktı. Diğer tüm değerler normal fakat insülin direnci hafif yüksekti. Doktor cipro kullan ve 1 hafta sonra tekrar ölçelim değerleri dedi. Ancak internetten Crp yi araştırdığımda hep kalp krizi, inme ve kanser gibi hastalıkların sonucu olabileceği şeklinde yazılar okudum. Kalp damar hastalığı riskim olsaydı 3 gün önceki testlerde belli olur muydu? Ara ara kalbimde bıçak saplanması gibi ağrılar hissederim zaten ve Crp sonucu da beni iyice korkuttu. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Çok teşekkürler, iyi çalışmalar

  • Doktor Cevabı:

    Hemen aklınıza kalp krizi ve inme gelmesin. bunun arkasında bir enfeksiyon olup olmadığı veya iltihaplı bir romatizmal hastalık olup olmadığının araştırılması gerekiyor. bir nöroloji uzmanının da değerlendirmesinde yarar var. bence iyi bir iç hastalıkları hekimi ile başlayın, o sizi yönlendirecektir. başlangıç noktası için en doğrusu bu.

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkürler hocam.yazmayı unutmuşum, cipro kullan ve 1 hafta sonra tekrar ölçelim diyen doktor dahiliye uzmanı idi. Geçtiğimiz yıllarda baş ağrıları sebebiyle nöroloji uzmanına da görünmüştüm, beyinde bişey çıkmamıştı ama boyun kemiklerimin çok deforme olduğunu, baş ağrılarımın sebebinin de bu olduğunu söylemişti doktor. Çünkü başka bir neden bulunamamıştı. Zaten kol ağrısı ve uyuşmalarımın da nedeni boyun olabilir diye düşünüp yine boyun MR ı çektirdim, sonucu pazartesi alıcam. Dahiliye doktoru iltihaplı romatizmadan bahsetmedi, peki iltihaplı romatizma olsa Crp değeri hep yüksek mi kalır? Yani bir dahaki ölçümde normal değerlere düşmüş ise bunu elemiş olur muyuz? Hocam bir de Boyun kemiklerindeki bir sorunun kol uyuşması, baş ağrısı ilişkisi var mıdır? İyi çalışmalar dilerim

  • Doktor Cevabı:

    Crp hep yüksek kalmayabilir. tüm görüntülemeler çıktıktan sonra bir romatoloji uzmanı sizi görsün. en iyi değerlendirmeyi muayene de ederek o yapacaktır

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kalça ağrısı

    Hocam teşekkür ederim tıp fakültesine göründüm gitmediğim yer kalmadı..mr görüntülerimi ve diğer tetkiklerimi mail yolu ile sizinle paylaştım inceleyebilirseniz çok mutlu olurum çok teşekkür ederim. eğer bana tekrar tavsiyeniz olursa dikkate alacağım.. saygılarımla..

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalça ağrısı

    Hocam merhabalar, benim 3 aydır süren şikayetlerim var. şikayetim ilk olarak kuyruk sokumu ağrısı olarak başladı oturup kalktığım zaman kaktığım anda kuyruk sokumun sızlıyordu. daha sonra ağrı sağ kalçama ve bacağıma yayıldı. şuan kuyruk sokumununun sağ tarafından başlayıp makata kadar inen bir ağrı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr tetkik sonucu

    Hocam merhaba mr boyun mr sonucuma göre nasıl bir tedavi izlenebilir. servi̇kal spi̇nal mrg tetki̇k vertebra korpus yükseklikleri normaldir. i̇ntervertebral disklerde dejenerasyona bağlı t2 ag'lerde intensite kaybı mevcuttur. c5-6 diskinde sol foraminal geniş tabanlı pro...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Zeynep yildiz

    Merhabalar hocam. benim bir sorum vardı. diyetisyene gitmek için dahiliyede kan testi istediler. kan testinde anti tpo 620, anti tg:83 çıktı diğer değerlerim normal tsh yani. kan sonuclarimda ise sadece demir eksikliği çıktı. ben 4 ay önce roaccutane kullanmıştım yüzümdeki sivilcelerden dolayı. bu i...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ferit Taneri

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mr sonuç rapor

    Onur bey merhaba. mr sonuc raporunda bunlar yazıyor. teşhis ve tedavisi nedir. lomber aks normaldir. lomber vertebra korpus yükseklikleri ve medüller sinyal intensiteleri normaldir. faset eklemlerde ve ligamantum flavumlarda belirgin hipertrofi saptanmamıştır. görüntüleme alanına giren ü...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. E. Onur Kulaksızoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol diz mr incelemesi

    **** di̇z mrg i̇ncelemesi̇ karşılaştırma: sayın meslektaşım hastanıza yapılan i̇nceleme tekniği : t1a sagital, t2*a aksiyal, fs pd koronal ve sagital kesitlerin incelenmesinde bulgular: diz eklemini oluşturan kemik yapılar ve artiküler kıkırdak yüzeyler normaldir. medial menisküs posterior hornunda...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Canberk Mirza

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kan değerleri

    İzzet hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim hocam dün boğaz ağrısı halsizlik şikayetiyle acile gidip kan vermiştim...hocam ben bugün yine kan verdim wbc değerim dün 18.68ti bugün 16.92'ye düşmüş...neut 15'ten 12'ye düşmüş...lakin crp değeri dün 15ti bugün 51'e yükselmiş...hocam açıkçası ila...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diz ağrısı

    Sağ di̇z mrg i̇nceleme tekniği : pdw sagital      yağ supresyonlu t2w sagital, koronal          sayın meslektaşım, tibia proksimal metafizer lokalizasyonda kemik iliği ödemi açısından şühpe uyandırıcı sinyalintensite değişikliği izlenmekte olup, hastanın klinik bulguları ile birlikte d...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Murat Atabey

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Diz ağrısı

    Merhaba hocam rica etsem yorumlarmisiniz kötü birseymi skleroderma hastasiyim bu arada sağ di̇z mrg i̇nceleme tekniği : pdw sagital      yağ supresyonlu t2w sagital, koronal          sayın meslektaşım, tibia proksimal metafizer lokalizasyonda kemik iliği ödemi açısından şühpe uyand...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ahmet Özyazgan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sağ kol ağrısı

    Merhaba doktor bey.sağ kol ve omuzda 2 aydır geçmeyen agrı var.emar sonucunda subkorakoid bursada minimal sıvı artışı izlenmektedir. supraspinatus tendonu distal kesim posterior bölümde 7 mm çapında kalsifikasyon izlenmektedir. incelerseniz sevinirim teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geceleri oluşan bacak ve kol ağrıları

    Sayın hocam merhaba. erkeğim 26 yaşındayım. son 2 aydır garip bir sıkıntım var. geceleri saat 10-11den sonra vücudumda, özellikle de bacaklarımda, boynumda ve kollarımda ağrı oluyor. kendimi çok garip hissetmeye başlıyorum. halsizlik vb. gibi bir his değil gerçekten garip bir his. bütün gün gayet en...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Priformis sendromu sakroilak eklem agrilari

    Merhabalar sayın hocam yaklasik 3 yıldır kuyruk sokumu agrisindan oturamiyordum. sağ bacağımı digerinden agir hissediyordum. priformis sendromu varmış ama iki buçuk yıl sonra tedavisini gördüm. aktif spor hayatim bitti. cesitli tedaviler gördüm prof hocalar da dahil olmak üzere. ağrılarimi hissetmem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bedrettin Akova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çene altı lenf nodları

    Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum hocam. size karşı çok açık ve dürüst olacağım. kendime ve sağlığıma hiç dikkat etmeyen biriyim. çok düzensiz bir hayatım var, bazen sabah 6 da bazen gece 3te 4te yatarım. doğal olarak da güne çok geç başlar ve çok sağlıksız beslenirim. son zamanlarda beslen...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çene altında lenf nodları kanser olasılığı

    Sevgili hocam merhabalar. 24 yaşında erkeğim. benim çene altında yaklaşık 4 yıldır şiş olan lenf nodlarım var. aşırı derindeler. i̇lk başta farkettiğimde sol ve sağ çene kemiğimin altında birer tane vardı. zamanla ilk çıkanların yanında yenileri de çıktı. şuan 5-6 tane elime gekiyor. eğer çenemin so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Özlem Er

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çene altı lenf nodları

    Sevgili hocam merhabalar. 24 yaşında erkeğim. benim çene altında yaklaşık 4 yıldır şiş olan lenf nodlarım var. aşırı derindeler. i̇lk başta farkettiğimde sol ve sağ çene kemiğimin altında birer tane vardı. zamanla ilk çıkanların yanında yenileri de çıktı. eğer çenemin solunda bir tane beliriyorsa mu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mustafa Benekli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x