Crp yuksek

  • Merhba hocam 4,5 yasinda kizim var atesini 3 gundur dusuremiyoruz igne vuruldu serum takildi yine 39 larfa crp 82 baya yuksek ne yapabiliriz

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Crp yüksekliği özellikle enfeksiyona bağlıdır, çok iyi antibiyotik tedavisi uygulanmalı, muhtemelen en 7 veya 10 gün! ancak influenza testi de yapılmalı , eğer pozitif çıkarsa antibiyotik değil antiviral uygulanır ama bu kadar yüksek crp değerleri genellikle antibiyotik gereken enfeksiyonlarda, yani bakteri enfeksiyonlarında olur (bağışıklığı bozuk kişilerde de mantar enfeksiyonlarında)

  • Hocam bogaz enfeksiyonuyla basladi sonra ates simdicok sukur ates dusuyor oksuruge donuyor.cok sık hastalanan bir cocuk bagisikliginin bozuk olup olmadigini anlamamizi saglayan bir test var mi? Ya da bagisikligini duzeltmek yuks3ltmek icin ne yapmam gerekir.Tesekkurler cevabiniz icin.

  • Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Buna çocuğunuzu muayene eden doktor karar verir ama demir ve d vitamini eksikliklerinde bağışıklık düşük olur, öncelikle onlara bakılmalı!


  • İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Acil cvp verirseniz kansizlik

    Söylediğiniz ilaci kullandik çocukta alerji döktü vücudu diye kestik bidaha malatyada tedavi görüyoruz kök hücre nakli için henüz bişey demediler tşk ederim cvp için

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    .

  • B12 eksikliği

    Merhaba hocam 5 aylık bebeğim var 8 kilo 65 cm anne sütü ile besleniyor.bu ayki kontrolünde doktorumuz rutin kan tahlili istedi.b12 si 198 çıktı 5 tane b12 iğnesi verdi kullanıp kullanmamakta karasız kaldım.kullamazsak zekâ gelişimi etkilenebilirmis.sizin de fikrinizi alabilir miyim ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Anne sütüne devam edin! siz de b 12 vitamini içeren mültivitaminler alin! bebeğin b 12 değeri alt sinirda, bazi doktorlar b 12 iğnesi yaptiriyor, veya bir sonra tekrar baktirip yine düşükse o zaman da yaptirabilirsiniz! tabii bu yazdiklarim tamamen sağlikli bebek için ama sizin bebeğinizde bir geli... Cevabı gör

  • Plt yuksekligi

    Merhaba 19.06.2017 dogumlu kizima kontrol amacli kan testi yaptirdim. plt 674 neu 21.8 lym 8.54 lym% 71.03 plt yuksekligi beni rahatsiz etti sonuçlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim iyi çalışmalar

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Şükrü Cin

    Prof. Dr. Şükrü Cin

    Bazı enfeksiyonlarda platelet sayısı artabilir. bir süre sonra kontrol yaptırsanız iyi olur.



  • Mide kanseri hemogram testi

    İyi günler tam kan sayımı testinde mide kanseri çıkar mı? hemogram değerlerim normal diğer tahlillerden demir (serum) biraz düşük (17 yaşındayım)

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Hakan Alagözlü

    Prof. Dr. Hakan Alagözlü

    Anemi yani kansızlığınız varsa nedeni araştırılmalıdır

  • Wbc düşüklüğü

    Değerli hocam, burada paylaştığınız bilgilerden çok şey öğrendim, emekleriniz için minnettarım. altı yıl lupus nedeniyle immune suppressive ilaçlar ve kortizon kullandım. 42 yaşındayım. dört ay önce kan tahlillerimde wbc 1,7 (ref. 4-10); nötrofil 0,7 (ref. 2-4) çıktı. hemoglobin, hematokrit, rbc ref...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın hale kalafat, öncelikle geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. ilk lökosit değerlerinizdeki düşüklük ağırlıklı olarak nötrofillere ait görülmekte. immun supresifler , sistemik lupus eritamatozus ( sle ) hatta b12 eksikliği lökosit düşüklüğüne ( lökopeni) katkıda bulunabilir. sanıyorum ilaçlar... Cevabı gör

  • Kemik iligi biyopsisi hocam rica ediyorum cevaplayin kizim 2 yaşinda

    Tüm hücrelerin yaklasık olarak %25 ini oluşturan lenfosit bölgesinden kapı alınılarak degerlendirilen analizde lenfoid seri hücreleri %37,7 t ,%55,1b ve%3,7 nk lenfositlerin oluşturdugu görülmektedir.tüm hücreler üzerinden bakıldıgında dagılımı ;%25 lenfoid seri,%10 eritroid seri ve %65 myeloid seri...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Bu rapor normal bir çocuğa da ait olabilir, tedavi görmüş lösemili bir çocuğa da! bu yazdiklarinizin ötesinde çocukla ilgili hiçbir bilgim yok!!!



  • Acil cvp verirseniz kansizlik

    Merhaba hocam oğlum 2 ayliktan beri kansizlik sorunumuz var hemoglobini 3 tu ankaraya götürdük akyuvarlarda patlama var dediler bütün genetiklerimiz temiz çıktı su anda malatyada tedavi görüyoruz ordada black diamond anemisi teshisini koydular onceden 15 gunde kani dusuyordu simdi 2 aya kadar yuksel...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Blackfan diamond kesin tedavi ancak kök hücre nakli ile! ferritini düşürmek için de exjade kullanilmasi şart! bu ilaci ancak çocuk hematoloji uzmani kontrolünde kullanabilirsiniz, daha fazla geçikmeyin!

  • Demir baglama

    Merhaba hocam bağırsak sorunlarım nedeniyle 13 gün arayla 2 tane kan testi yaptırdım birinde demir bağlama kapasitem 250 13 gün sonrakinde 322 cıktı bu kısa da bu fark normal mi yoksa bir terslik olabilirmi iç kanama bağırsak ta felan ?

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın onur kurt, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. serum demiri ( sd ) ve serum demir bağlama kapasitesi ( sdbk ) mutlaka birlikte istenmesi ve birlikte değerlendirilmesi gereken testlerdir. dahası anlamlı bir yorum için ferritin, retikülosit ve tam kan ( cbc - hemogram ) değerleri bunlara... Cevabı gör

  • Düsük nötrofil

    Hocam merabalar,doktora ara sira yükselen 38-37.5 ama hergun olan ates sikayetiyle gittik.bebegim 6 aylik.tam kan sayimi yapildi degerlerimiz mcv 69.9(referans 74.8-88.3) mch 22.8(referans 24.4-29.5)plt 668(247-580)mpv 8.9(9-10.9)pct 0.06(0.1-0.41)pdw 8.8(10-20) nötrofil 0.67(1.04-7.2) nötrofil yuzd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Önemli birşey yok, ek demir takviyesi almasi gerekiyor, demir eksikliği bulgulari var, bir de nötropeni! şimdi pek çok bebekte oluyor, takip edilmesi gerekir ama çok sik kan almak şart değil!



  • Tan sayimi

    Hocam iyi gunler kizim 3,5 yasinda krese gidiyor hafif oksuruyu var aktifligi normal.genel kontrol icin tam kan sayimi yaptirdim. wbc 12,25 (5,5-15,5) notrofil % 40,3 (35-55) lenfosit % 48 (33-55) monosit % 9.4 (2-7) eosinofil % 2.1 (0.7-5,8) bazofil % 0,2 (0,1-1,5) notrofil 4,94 (1,5-8,5) l...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Trombosit ve monositte kesinlikle korkulacak bir yükseklik yok, viral enfeksiyona bağli yükselmiş olabilir, lösemide değerler böyle olamaz!

  • Demir düşüklüğü

    Sayın hocam merhabalar, ilaç kullanımından sonra tekrar yaptırdığım testlerin kan değerlerim dışında sonuçları iyi... (ilk test sonç; feritin- 5, demir-14, trigliserit -120, d vit-5,47, keratin-0,60, b12-184, açlık glukoz-83, kalsiyum-8,8, hdl kolestrol- 41, 2. test ; demir- 23, ferit...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Prof. Dr. Yüksel Gökel

    Bence ilacı kullanmaya devam etmelisiniz. bir ay sonra hemogram demir ferritin baktırmanız gerekir.

  • Lenfoma olma olasılığı

    Hocam merhaba. hocam ben başka hastanede hemogram kan testi yaptırdım ve hepsi tüm sınırların içindeydi. yeni usg ise jugulodigastrik sağda 20x5 mm solda 20x5 mm patolojik karakterde olmayan lenf nodu izlendi dedi. hocam 21 eylülde ameliyat olcam üniversite hastanesi olduğu için uzun süre verd...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın serkan tunç, yeni ultrasonografide sağ ve sol 20x5 mm'lik lenf bezlerinin " patolojik " karakterde olmadığı açıkça vurgulanmış. bu bakımdan daha rahat olabilirsiniz. saygı ve sevgilerimle



  • Lenfoma olma olasılığı

    Hocam herşeyden önce hiç sıkılmadan ve sabrederek bana ve herkese cevap verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. nasıl size teşekkür ederiz bilemiyorum elimizden size sadece dua etmek geliyor herkes adına konuşuyorum çünkü eminim herkes benimle hem fikirdir. hocam 10 ay öncesine dönecek olur isek be...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Akin Uysal

    Prof. Dr. Akin Uysal

    Sayın serkan tunç, tekrar geçmis olsun dileklerimi sunuyorum. lenf bezlerindeki iltihabi oluşumların son 3 ayda lenfomaya dönüşme olasılığı nereden bakılsa sıfıra yakın. saygı ve sevgilerimle

  • B12 yüksekliği

    Hocam 9 yaşında bir kızım var. çok zayıf ve yeme içme konusunda sıkıntılı olduğu için kan tahlili yaptırıp vitamin başlamayı düşündük. yaptığımız kan tahlilinde b12 vitamini 730 çıktı. bu durum bizi endişelendirince birer hafta arayla iki kan tahlili daha yaptırdık buradaysa önce 970 sonra 1300 çıkt...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    B 12 içeren vitamin vermeyin yeterli, esas sorun b12 nin düşük olmasi!

  • Sağ kol ve bacak sola göre daha kalın

    Merhaba hocam benim 2,5aylık oğlumun sağ kol ve bacağı sola göre çok az daha kalın ve daha uzun.kan idrar tahlilleri kromozom analizleri yapıldı karın içi ultrason, beyin ultrasonu,kalp ekosu vs.herşey normal çıkıyor ama fark devam ediyor.hastalığın tanısı için daha ne yapılabilir tedavisi var mıdır...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Prof. Dr. Leyla Ağaoğlu

    Daha fazla yapilacak birşey yok, çocuk onkoloji tarafindan yakin takipte olacak, 3 ayda bir karin ultrasonu çekilecek!






.
x