Crp değeri....

  • Mrb doktor bey..mide ve bağırsak sorunlarım ve halsizlik nedeniyle dahiliye doktoruna gittim akabinde burun akıntısı gözlerde akıntı geniz akıntısı yaşadım.. sonrasında ateşim oldu ama çok yüksek degil...1 haftadır sürüyor.nefes darlığı yaşıyorum akciğer grafisi normal cıktı....27 aralıkta crp 8...28 aralıkta crp 4..29 aralıkta crp 12 ve 31 aralıkta crp 10 cıktı 28 aralıkta klamox 1000mg verdi doktor kullanmaya basladim...crp dışında tüm kan tahlillerim normal...4 yıldır fibromiyalji rahatsızlığım var.. aralıklarla crp testi ve hemogram yapılırdı bana ölçülemeyecek kadar düşük çıkardı.. şimdi neden yüksek acaba antibiyotik kullanmama rağmen çok düşmedi...korktum açıkçası.. internette kalp hastalıklarında ve kanserde crp yükselir yazıyor.. geçen mayis ayında da ıshal oldugumda crp 6.5 çıkmıştı.. daha önceleri hiç yükselmemiş bu değerin mayıs ayında ve şimdi yükselmesi beni korkutuyor..beni aydinlatirsaniz mutlu olurum..crp nın normal aralığı 0-5 yaziyor

  • Doktor Cevabı:

    Hafif bir rnfrksiyon tarif ediyorsunuz. bu crp yi bir miktar yükseltebilir. bundan dolayı endişe etmenize gerek yok. iyileşince herşey yavaş yavaş normale dönecektir.iyi yıllar

    tarihinde cevapladı.
  • Teşekkür ederim doktor bey..sizede iyi yıllar...


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sabah yorgun kalkmak

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53 albumin 49 ggt 42 kreatinin 0.93 ure 29 total bilirubin 0.79 direk bilirubin 0.29 total protein 82 bun 16 ldl 126. 32 yasindayim boy 1.69 kilom 82.karaciger ultrasyonunda yaglanma cikti.ursovef diye bir ilac v...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tümör mi psikolojik mi

    Hocam merhabalar benim uzun zamandır karıncalanma ve uyuşma problemim var ellerimde gece uyandıran bir uyuşma oluyordu nörolojiye gittim emg çekildi b12 eksikliği kansızlık dendi hocam anksiyete hastası olduğum için sürekli kötü hastalıpa yakalandığımı düşünüyorum mr çekmedi diye hiç rahat değilim t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sabah yorgun kalkmak

    Merhabalar doktor bey 32 yaşında bir erkeğim.benim 3 aydır göğüs ağrım künt bir ağrı değil sağa sola öne doğru kendimi gerince ağrı oluyor.sersemlik hissi,dengesizlik,saç dökülmesi,kaslarda sabah başlayıp akşama doğru azalan kas güçsüzlüğü mevcut.boğazımın sağ tarafında hemen hemen her gün olan 3 sn...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Eklem agrıları

    Merhaba hocam 1 senedir doktor doktor geziyorum 43 yasındayım eskıden beri eklem agrılarım var ama 1 sene öncesi diz kapaklarım soguktan morarıyordu ısındıgında rengini alıyordu diz kapagım ayak bileklerim sürkli agrıyor ama hava kapattıgında o agrı dahada artıyor bütün degerlerim normal hiç bişi bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aripa 5mg ilac

    Hocam dopamin d2 d3 d4'un 1 ve 5 den farkı nedir acaba?ayrıca histamin vücutta doğal olarak sentezlenebilirmi? ben aripanın bana yaptıgı etkilerden çok rahatsızım.bağirsaklarim kitlendi 4 kilo aldım.kas ağrılarım olmaya başladı.bu etkiler 1 ay gecmesine rağmen halâ düzelmedi.d2 d3 ve d4 uzerinden et...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Samter ve fibromiyalji

    Merhaba hocam. bana fibromiyalji teşhisi kondu. düzenli kullandığım ilaç yoktu. alerjik astımım ilaç alerjimde var. son birkaç haftadır aşırı ağrım ve halsizliğim var. bedenimde ağrımayan yerim yok. ilçede yaşıyorum fizik tedavi doktoruna gittim. lyrica verdi. 75mg sabah akşam alıyorum. ağrılarım...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. İrfan Koca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Baş dönmesi sersemlik hissi

    Iyi akşamlar hocam 1 yıldır ra hastasıyım 20 gündür baş dönmesine benzeyen sersemlik hissi ve aşırı halsizlik var kbb nöroloji ve romotoloji ye muayene oldum emar ve tahlil ler de birşey çıkmadı yardımlarınız için teşekkür ederim şimdiden

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sedef romatizması

    Hocam merhaba size daha önce sedef romatizması hakkında soru sormuştum tekrar doktorla görüşmemi söylemiştiniz.tekrar gittiğimde doktor crp ve sedim değerlerime baktı ve düştüğünü endolun işe yaradığını ayak bileklerimde şişliğin ve ağrıların fibromiyaljiden kaynaklandığını söyledi ve cipralex reçet...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kronik kas ağrısı

    Hocam merhabalar 10 günden fazladır geçmeyen kaburgalarımda ama vücudun tüm bölümünü gezen(sırt, omuz, böbrek bölümü gibi...) kramp ağrılarım var nefes alıp verdikçe bıçak gibi batıyor nefes almamı zorlaştırıyor ateş te yapıyor dün acile gittim tomografi çektiler bişey yok gibi dendi bunun yanı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • As covid 19 humira

    Allan razı olsun 5 aydır bu sorunun cevabını araştırıyorum hocam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • As covid 19 humira

    Hocam as hastasiyim humira kullanıyordum en son 4 ay önce vuruldum şuan çok iyi ağrı sabah tutulumu falan yok spor yapabiliyorum cok rahat humira bagisiklik baskilayici ilac oldugu icin 4 ayda vücudumda kalmismidir covid yakalasam ağır gecirirmiyim tesekkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şiddetli eklem ağrıları

    Hocam, omuz eklemleri ile başlayan ağrılarım 1 yılın sonunda el bilekleri ve el-ayak parmaklarımdaki eklemlerime kadar ulaştı. bazen diz kapağımda da oluyor. her sabah uyandığımda bu alanlarda şiddetli eklem ağrılarım oluyor. 8 aydır çene eklemimde ağrı var ve her sabah uyandığımda bir şey çıt ediyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Eklem agrilarim var

    Hayirli geceler izzet bey benim uzun zamandirli kemik agrilarim var doktor doktor geziyorum en sonunda damar cerrahi doktoru beni fizik tedaviye yonlendirdi sabah dayak yemis gibi kalkiyorum ve sag dizim cok agriyor katlayamiyorum katlaninca acilirken cok agriyor ve gece bile agrilarim oluyor bilekl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar şişmesi

    Hocam merhaba. iki haftalığına kasiyer olarak çalıştım ve boynumdan ayağıma kadar sol tarafta ağrılarım oluştu. ftr uzmanına göründüm ve boyun bel fıtığı olabileceği söylendi fakat özellikle sol kolumda en ufak harekette kol damarlarım şişiyor bazen de karıncalanma uyuşma yapıyor sinir sıkışması ola...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ankilozan spondilit

    Hocam merabalar, 2 aydır geçmeyen ağrılarımdan dolayı ramotoloji ye gittim ankilozanspondiloit araştırıldı yapılan tekkikler crp,sedim normal gen testi negatif ve en son ilaçlı sakroilak mr çekildi sakroillitle ilgili bir bulgu bulunamadı.ancak benim agrım genelde sırtımda tam omurilik üstünde şidde...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Metin Işık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x