Crohn mu??

  • Merhaba doktor bey,ben 20 yaşında bir kızım.Ben Eylül 2020 ayında diskilarken cam kesiği gibi bir acı yaşamaya başladım fakat beni öyle rahatsız etmiyordu ve o dönemlerde dışkılama alışkanlığım dışkım filan gayet iyiydi karın agrimda asla olmuyordu.Fakat bir kere kabızlık yaşadım ve makattan kan gelince aşırı derecede korktum ertesi gün doktora gittim ışıklı bir şekilde orayı muayene etti ve kronik çatlak olduğunu soyledi.Ben tabi çok korkmaya başladım ve sürekli netten araştırmalar yapmaya basladim.Krem tedavisi vermişti doktor hala daha da kullaniyorum.Fakat ne zaman doktora gittim bu teşhis kondu benim dışkım duzensizlesmeye basladi.Sabah kalktığımda tuvalete cikiyorum ve dışkı ilk çıkan normal geri kalanı ishal değil ama pelte gibi çıkmaya başladı eğer gün içinde tekrar çıkarsam o normal oluyor ama.Fakat bu durum beni iyice rahatsız etmeye başladı netten sürekli okuyorum crohn filan diyo artık karın ağrısı da başladı bende okuduklarimdan sonra.Özellikle yemek yerken ve yemekten sonra kramp şeklinde ağrılar oluyor karnımda.kan tahlili usg yaptırdım hicbisi yok her şey çok iyi doktorum kolonoskopiye gerek yok diyor.Stresten olduğunu crohnu kafamdan silmem gerektiğini soyledi.Ailemde hiç kötü hastalık öyküsü yok.Kilo kaybım yok.Fakat bu sabahları olan aynı dışkıda ilk çıkan normal sonrası pelte gibi olması aşırı kafama takılıyor.Bide bu 3 gündür filan açken ve yemek yediğimde karnıma kramplar girmesi korkutmaya başladı.Bu arada ağrı uykudan da uyandırmıyor.Crohn filandir diye düşünmeye basladim.Panik atak tedavisi goruyorum.Sizce önemli bişi mi cevaplarsanız çok sevinirim.Tesekkurler.

  • Doktor Cevabı:

    Geçmiş olsun anal fissür ve bu süreçte yaşadığınız stresin tetiklediği ibs gibi görünüyor. ancak anladığım kadarıyla bu ifadeler sizi rahatlatmaya yetmiyor. ben sizin gibi hastalara sırf bu kaygıyı gidermek için de olsa kolonoskopi öneriyorum.

    tarihinde cevapladı.
  • Merhaba Muammer Bey,öncelikle cevabınız için tekrardan tesekkurler.Benim size bir sorum daha olucaktı.Dün sabah normal bir dışkılama oldu ve karın ağrım olmadı.Fakat bu sabah yine karın ağrım oldu ve dışkılama yine peltemsi gibi ama tam ishalde değildi karın ağrımda diskilamadan sonra geçti fakat çokta az olsa beyaz mukus gördüm.Bu bahsettiğiniz ibsde ya da anal fissürde oluyor mu?Yoksa gerçekten ciddi bı şey midir ilk defa gördüm mukusu ve çok azdı.

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun şikayetleriniz tipik ibs, inflamatuvar bağırsak hastalığı (crohn vb) düşündürecek bir belirti yok.

    tarihinde cevapladı.
  • Tekrardan merhaba doktor bey,sizin cevabınız üzerinden yemek düzenimi bı tık katilastirinca dün sabah hafif bir kabızlık durumum oldu ve dolayısıyla mevcut catlagim tekrar yeniledi ve baya canım yandı.Benim 1.5 yıldır da sağ alt karın bölgemde noktasal bir ağrı oluyordu fakat şu son 2-3 gündür arttı.Kramp gibi değil de noktasal bir ağrı.Uykudan uyandırmayan beraberinde tuvalet isteğim olmuyor ama gazım oluyor.Dün aile hekimime gittim aile hekimim de dışkılama şeklimin normal olduğundan vs.bahsetti ve bağırsak düzenleyici yazdı bana.Sizce bu sağ alt karnımdaki ağrı önemli midir?Tekrardan vereceğiniz cevap için teşekkürler.🙏🏻 İyi günler.

  • Doktor Cevabı:

    Tekrar geçmiş olsun böyle uzaktan bu şikayetler önemli veya değil yorumu yapmak o kadar kolay değil. daha önce şikayetleriniz ile ilgili yorumumu yazmıştım. bu ağrıda büyük abdest yapmakla azalıyorsa yine ibs ile ilişkili olabilir

    tarihinde cevapladı.

Bursa Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kabızlık geğirme

    Hocam merhabalar benim bit yıl önce başlayan ishal miğde bulantısı baş dönmesi yıl içinde daha çok kabız olarak seyretti çok doktora gittim kolonoskopi dışında her seye bakıldı geitada gizli kan negatif çıktığı için 32 yaşında olduğum için doktor kolonoskopiye gerek yok dedi ilaçlar yazdı fakat bend...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı guruldama

    Ok teşekkür ederim hocam ilaç tavsiyenizi dikkate alıcam.hocam benim danışmak istediğim bir kaç şey daha var kafamı kurcalayan müsade ederseniz.benim geçen sene saç dökülmesiyle dermotoloğa başvurduğumda mcv 77.6 referans aralığı 80-97, vitamin d3(25-oh)14.9 referans aralığı 25-80, b12 ise 186 refer...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makattan kan

    Merhaba akşam büyük abdestten sonra makattan yoğun kan geldi. pıhtı da vardı. acile gittim tansiyonumu ölçtüler. düşük değil şu an beklemene gerek yok daha sonra polikinliğe gel dedi. eğer iç kanama geçiriyor olsaydım acil müdahale mi ederdi? iç kanamada makattan kan gelir mi? basur vs. varsa onun...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karın ağrısı guruldama

    Hocam meraba iyi çalışmalar sorum sınırı aştığı için bazı yerlerden kısaltmam gerekti işin aslı yazdığım selamı da silmiştim kusura bakmayın bu yüzden.ve ilginiz cevabınız için ayriyeten size minnettarım.hocam benim şikayetim şubattan bu yana ilk karında anlık kramp elle masaj yapınca düzelen sonra...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Makat kanaması

    Hocam merhabalar , günaydın. babam ile ilgili bir sorum olacak. kendisi 63 yaşında. böbrek üstü bezinde iyi huylu adenomu mevcut. 1 yıl önce ilaçsız batın tomografisi çekilmişti. batında periçekal alanda kısa aksı 5mm geçmeyen lenf nodları izlenmektedir yazıyordu anca önemli değil demişlerdi. babamı...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Muhammed Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı guruldama

    Hocam yaş 27 e.benim mide bağırsak sorunların var.3 4 sene önce de olmuştu.o zamanlar çeşitli kan(hbg biyo eliza sedim hormon testleri,batın usg, ilaçlı tüm batın bt yapıldı hepsi normal.onun dışında endos.ve kolonoskopi de yapıldı kolonoskopi normal endoskopi;mide antrum karpus hiperemik ödemli.hoc...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sağ alt karın ağrısı

    Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim. crohn hastalığı başka belirtiler verir miydi?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolonoskopi karın ağrısı

    Hocam size yazmistim bana yazdığınız soruyu cevapliyorum size yazıyorum merhaba karın ağrısı sebebiyle kolonoskopi yaptrdim aç tok farktemeksizin ağrılar var uzun süreden beri 4 5 aydan beri devamlı yemekten sonra daha çok oluyor uykudan uyandırmıyor içinde sindrilmemis gıdalar var bazen aniden...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nonspesifik aktif kolit

    Hocam merhaba karın ağrısı sebebiyle kolonoskopi yaptrdim aç tok farktemeksizin ağrılar var uzun süreden beri yemekten sonra daha çok oluyor uykudan uyandırmıyor içinde sindrilmemis gıdalar var gbi bazen aniden dışkılama geliyor ama tam ishal sayılmaz ishal gbi ama deil püre gbi sonuçlar şöyle s...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sağ alt karın ağrısı

    20 yaşındayım. değişiklik yok sadece bazı zamanlar yumuşak bazı zamanlar normal dışkılıyorum hep böyleydi. ağrı bazı günler var bazı günler yok. yemekle ve uykuyla ilişkisiz uyandırmıyor. büyük abdeste çıkmakla değişmiyor sadece karnımın gurultuları biraz azalıyor.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İrritabl bowel sendrome

    Muammer hocam merhabalar. boğaz reflüsü için şu an en güncel tedavi şekli ve kullanılan ilaçlar nelerdir rica etsem yazabilir misiniz hocam. cevabınız için şimdiden tşk ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sağ alt karın ağrısı

    Merhaba, benim 2019 dan bu yana sağ kasık ağrım mevcut. yerini tam olarak tarif edemiyorum ancak her doktora gidişimde apandisitten şüphelendiler ve 2 3 defa tomografiye girmişimdir. kan tahlilleri de yapıldı her şey temiz dendi. 2019 dan bu yana girmedim. 1 ay önce gaitada gizli kan testi yapılmışt...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Pankreas hakkında

    Hocam merhaba 23 yaşında 1.70 boyunda 70 kilo erkeğim hocam göbek bölgesi ağrılarım mevcut pankreas ile alakalı olma ihtimali nedir siyah kanlı ishal gecrdim flagy kullandım sanırım bagirsak enfeksiyonu gecrdim mide bulantılarım da mevcut nidazol ilaç kullanımına bağlı siyah dışkılamam var hocam so...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın ağrısı

    Hocam merhaba yaşım 23 göbek bölgesi ağrısı şikayeti nedeniyle endoskopii kolonoskopi yaptrdim endoskopii kolonoskopi de sorun gözükmedi kolonoskopi de sadece sigmoid kolonda yerel yerel peteşiel alanlar izlendi denildi endoskopii bulguları normal denildi parça alınmış ne ülser ne gastrit ne başka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzun süreli bağırsak rahatsızlığı

    İyi günler doktor bey, benim 10 aydır devam eden dışkılama düzensizliğim var ilk olarak ishal olarak başladı,gaita açık renkliydi ve sindirilmemiş besin parçaları vardı özellikle sebze türevi yiyecekler ve sol ve sağ alt karın bölgemde ağrılar başladı sürekli gazım var ve daha sonra midemde yanma,yu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x