Çözülmeyen ödem

  • ACİL ABDOMEN USG RAPORU Batın yoģun gazlı olduğundan tetkik suboptimaldir. Karaciğer parankimi heterojen kabalaşmış ve konturları lobuledir(Kr karaciğer hastalığı?). Karaciģer homojen parankim ekosunda ve konturları düzenlidir. İntrahepatik safra yolları normal genişliktedir. Ana portal ven ve dalları ile hepatik venler normaldir. Safra kesesi normal boyutta olup duvar kalınlıģı ve ekosu normaldir. Lümen içerisinde milimetrik boyutta birkaç adet taş ekosu izlenmiştir. Koledok normaldir. Dalak 16 cm (SM) boyutta,homojen parankim yapısında olup konturları düzenlidir. Pankreasın izlenen kısımları homojen parankim yapısında olup, konturları düzenlidir. Her iki böbrek parankim ekosu grade 2 artmış olup konturları düzenlidir. Pelvikaliseyal sistemleri normaldir. Taş ekosu izlenmemiştir. Perisplenik, perihepatik ve batın içi alt kadranlarda bağırsak ansları arasında en derin yerinde 8 cm.ye ulaşan sıvı izlenmektedir Mesane boş olup lümende foley kateter balonuna ait görünüm mevcuttur. Merhaba hocam. Babamın USG bulguları bu şekildedir. Vücudunda aşırı bir ödem mevcut. +30 kg artış mevcut. Bu ödem ani gelişti. Kan değerleri: Hb: 8.1 Htc: 27.8 Ptz %: 67 (70-130) Ptz-sn: 14.4 (10-14) Ptz- Inr: 1.22 (0.8-1.2) CRP-Neflometrik: 1.43 (0-0.351) BUN: 35 (5.1-16.8) AST: 40 (5-34) ALT: 24 vit B12: 1513 (160-911) LDH: 713 (125-243) K: 4.4 Na: 141 Fe: 8 (25-156) Demir baģlama: 314 Albümin: 2.7 Fibronojen: 276.71 İDRARDA: Bilirubin: negatif protein::+2 blood: negatif ketone: negatif ürobilinojen: +1 mikroprotein: 82 (1-14) Babam uzun yıllar yüksek miktarda alkol kullandı. Tip 2 Diyabet ve yüksek tansiyon da var. Klinik verileri ile USG ve tahlillerine göre bu tablo karaciğer sirozu mudur? Böbrekle ilgili bir sorun olabilir mi? Sarılık mevcut deģil. Ödem ve eforla nefes darlıği var. Hastaneye yatış çözüm olmadı. Lasix tb: 2×1 Üroliz 300 mg tb: 2×1/2 Folik Asit ve Lercadip 20 mg yazıp taburcu ettiler. Ödem çözülmüyor. Ne önerirsiniz?

  • Doktor Cevabı:

    Alkol öyküsü albumn düşüklüğü, usg bulguları sirozu düşündürebilir. ama mesela siroz hastalarında yüksek olması beklenen globulin yüksekliği var mı bilmiyorum. ayrıca idrarda proteinüri ve kan var (kan belki sondası var olduğu için) bu bulgılar ayrıca bir böbrek hastalığı mı yoksa yine sirozla ilişkili bir durum mu bilemiyorum. doğrusu size bu şekilde yardımcı olmam olanaksız. i̇yi günler

    tarihinde cevapladı.

İzmir Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Protein kaçağı

    Değerli hocam, 25 yasinda bir kızım. çocukluğumda iga testi yüksekliğim varmış, fakat 15 gün yatış ve araştırmadan sonra sebebi bulunamamis. sadece bebekken veremli biriyle temansta bulunmuşum öyle demisler. normal idrarda bir sorun yok ama 24 saatlik idrarda sirasiyla protein kacagim 360,160,430 ge...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Hocam merhaba idrarımda protein saptandığı için doktor bu idrar ve kan testlerini yaptırdı sizce sıkıntı nedir? yaş 22 spor yapmıyorum sigara alkol içmiyorum.biyopsi gerekli midir? sodyum (na) (serum ve vücut sivilarinda,herbi̇ri̇) -- 138 mmol/l 136 - 145 potasyum 4.4 mmol/l -- 3.5 - 5.1...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Proteinüri

    Hocam merhaba 4 ay içerisinde 4 kez 24 saatlik idrar testleri verdim sırayla 318 mg 405 mg 713 mg ve 470 mg protein kaçağı çıktı. 700 olanda yorgun ve uykusuzdum. doktor delix 5 başladı. yaş 23. benim sorum şu. hiç bir belirti ve hastalık yok. bütün kan ve idrar değerlerim normal. gfr 110 kreatenin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • 24 saatlik idrar sonucu ve kan sonuclari

    24 saatlik idrar hocam mikroalbumin 9.016 mg gun,kreatin 1294.44 mg gun,protein483 mg gun,kreatin klerense 126.01,danside1016,yassi epitel31.kanda sonuclari:ure16,kreatin 0.71,bun 7,sodyum138,potasyum.4.63 klor.102 totalprotein76.4 albumin42.6 urik asid 5.6 kalsiyum9.67 fosfor3.69 crp15.41 sedimasyo...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefrotik sendromu

    Selamün aleyküm hocam size bir sorum olacaktı biyopsi sonucumda nefrotik sendromu tanısı konuldu benim 24 saatlik idrarda +4 protein 3500 ise kaçak var kortizon ilacı kullanıyorum yanındada bağışıklık düşürücü ilaç verdi 3 aylık kullanacakmışım vücudumda titreme oluyor birde çok sık idrara çıkıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Doğuştan sağböbrek kücük sol böbrek onun görevini üstlendiği için normalden biraz büyük.37 yaşındayım 2019 yilında yapılan 24 saatlik idrar testimde 500mg protein kaçağı tespit edildi herhangibir ilaç tedavisi gerek görülmedi, 2021 şubat ayında 1700 lere çıktı yüksek tansiyon ilacı başlandı fakat ku...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Proteinüri

    Merhaba doktor bey ben 12 yildir proteinüri hastasiyim en son 24 saatlik idrarda protein sonucum 200 idi 7 yildir hersey normal cikiyor.asiri zayif oldugum icin kilo almak icin cevreminde onerisiyle softmax isimli iceriginde keci boynuzu polen vb dogal icerikli bir ürün kullanmak istiyorum ama bu ta...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrekte sızlama ağrı az idrar

    Merhaba. yaklaşık 7 yıldır böbrek tarafımda ağrılar sızlamalar var.ürem 54 kreatinin 1.1/1.2 çıkıyor.sebebi bulunamadı. bir ara idrarda lokosit 70 çıktı ama bakteri üreme olmadı.acaba tekrar mı bakılmalı. i̇drarda azalma var.böbrek şişmesi yapabilir diyor bazı internet siteleri. ultrason mr norm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein kaçağı

    Iyi günler hocam yaşım 36 bende protein kaçağı var spot idrarda 1++, 1+, 2+, 2++, gibi değişik sonuçlar çıkıyor. 24 saatlik idrarda ise 1172 mg çıktı bazen daha az çıkıyor, 2 yıldır bu sorunum var belki daha öncede vardı bilmiyordum. benim sorum şu yaklaşık 13 yıldır idrar sorunum var idrar gecikm...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Protein kaçağı

    Merhaba hocam, benim böbreklerimde protein kaçağı var. diş iltihabından dolayı diş doktoruna gitim, doktor bana sefklav 1000 mg verdi acaba bu ilacı kullanırsam böbreklerime zarar verirmi. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Gebelikte başlayan protein kaçaği

    Merhaba ali bey ben 37 yaşında 5 ay önce doğum yapmış biriyim. hamileligimin 38. haftasinda hafif preeklemsi tanisiyla sezaryen oldum. doğumdan bir ay sonra yapılan idrarda protein spot 29 cikmisti. 3 ay sonra 24 saatlik idrarda protein 268 çıktı. kreatin değerleri normal. bu değerlerin hâlâ bu sev...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Protein yüksekliği

    Değerli hocam, spot idrarda protein 2029,6 , spot idrarda mikroalbümin 1455, fakat 24 saatlik idrarda protein 372, 24 saatlik idrarda milroalbün 211,7. hocam bu değerler çok öu yüksek ne olur yardım edin.. romatizmal hastalıklardan kaynaklı olabilir mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Orak hücre anemisi protein kaçağı

    İyi günler hocam. ben orak hücre anemisiyim 2017 den beri protein kaçağım var. i̇lk zamanlar sürekli 1000 1500 civarı değişiyordu. son 2 senedir sürekli 1000 altında. son 3 kontrolümde sırasıyla 940 560 777 çıktı. kaçak için irda 150 mg kullanıyorum sabah yarım akşam yarım. onun haricinde kullandığı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Böbrek sorunu

    Merhaba hocam, benim böbreklerde protein kaçağı var spot idrar ++, 24 saatlik idrar 843 mg, hocam benim fiziksel bir çok rahatsızlığım var acaba sizce hangi rahatsızlığım bende böbrekte protein kaçağına sebep olabilir. fiziksel raharsızlıklarım, sertleşme sorunu, cinsel isteksizlik, cinsel uyarılma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç devamı ve rapor oranı

    Hocam i̇yi̇ günler. ben 45 yaşinda 178 boy 74 kğ ağirliğindayim.tek böbrekli̇yi̇m doğuştan. di̇ğer böbrekte protei̇n kaçaği mevcut. tahli̇lleri̇m protein atılımı günlük 1,44 -önceki 1,73 g/gün total protein i̇drar 0,99 g/l kreatinin, serum 2,1 önceki 1,57 mg/dl total kolesterol 264 mg/dl...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x