Covit sonrası geçmeyen boğaz ağrısı

  • Merhabalar, Şubat ayı sonunda covit 19 geçirdim, fakat o dönem covit Türkiye de yok deniyordu ve faranjit tedavisi ile atlattım. Hastalık sonrası antikor teatim pozitif çıkınca covit geçirdiğim anlaşıldı. O dönemde antibiyotik tedavisi uygulandı. Fakat sonrasında temmuz ayına geldik ve hala benim boğazım ağrıyor. Crp ve sedim. değerlerim ve kan değerlerim hep yüksek çıkıyor. Temmuz ayına kadar sürekli kbb doktoruna göründüm ve hep antibitotik kullandım. 4. Kutuyu da bitirdim ve boğaz ağrımda hiçbir değişiklik yok. Artık hayat kalitem oldukça azaldı ve tedavi olamıyorum sorunum çözülemiyor. Bu süreçten sonra ne yapmam gerekir?

  • Doktor Cevabı:

    Doktor veya doktorlara gitmenize rağmen sorunun çözülmemiş olması ortada bir yanlış algilamanin olduğunu bana gösteriyor.bu dönem kaygılı iseniz doktorların hastaliginizi algısıyla sizin sizin şikayetlerinizi alginizin farklılığını açıklayabilir.bu aralar uyku bozukluğu kafaya takma çabuk ofkelenme alınganlık bu anlattiginiz şikayetlere eşlik ediyorsa kaygıyı da hesaba katın.crp yüksekliğinin derecesinden bahsetmemissiniz.en basit bir ağrı hissettiginizde crp yükselir.ama çok ağrıyan birsey grip covid vs crp çok yükselir farenjit az bademcik iltihabında orta derece yükselir.benim son olarak bu kadar bilgi ile tavsiyem saçınızı sabah asla yıkamayın.aksam yıkayın en az 10 dk kurutun yerli rüzgarda durmayın.nasatol burun yıkama kiti ile burun bakımınızı yapın.mumkunse çabuk kuruması için saçınızı kısa kestirin.bundan sonra bogaziniz agridiginda bu dediklerime ek olarak asla antibiyotik kullanmayın.sadece reçete edilen yada evdeki herhangi bir ağrı kesiciyi kullanın..

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    Doktor veya doktorlara gitmenize rağmen sorunun çözülmemiş olması ortada bir yanlış algilamanin olduğunu bana gösteriyor.bu dönem kaygılı iseniz doktorların hastaliginizi algısıyla sizin sizin şikayetlerinizi alginizin farklılığını açıklayabilir.bu aralar uyku bozukluğu kafaya takma çabuk ofkelenme alınganlık bu anlattiginiz şikayetlere eşlik ediyorsa kaygıyı da hesaba katın.crp yüksekliğinin derecesinden bahsetmemissiniz.en basit bir ağrı hissettiginizde crp yükselir.ama çok ağrıyan birsey grip covid vs crp çok yükselir farenjit az bademcik iltihabında orta derece yükselir.benim son olarak bu kadar bilgi ile tavsiyem saçınızı sabah asla yıkamayın.aksam yıkayın en az 10 dk kurutun terli rüzgarda durmayın.nasatol burun yıkama kiti ile burun bakımınızı yapın.mumkunse çabuk kuruması için saçınızı kısa kestirin.bundan sonra bogaziniz agridiginda bu dediklerime ek olarak asla antibiyotik kullanmayın.sadece reçete edilen yada evdeki herhangi bir ağrı kesiciyi kullanın..

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam dediğimiz gibi saç yıkama işini akşamları yapıyorum. Ayrıca saçımda kısa ve tuzlu su ile akşamları gargara ve burun temizliği yapıyorum Crp değeri covit sırasında 25 ti. Şuanda ise 14. Sedimentasyon ise covit sırasında 52 şuanda 29. Sizin dediklerinizle bağlantılı olabilecek tek şeyim gece uyurken anormal kafa ve boyunda terleme oluyor. Bununda etkisi olabilir sanırım. Çok teşekkürle hocam, vakit ayırdığınız için. Size sıra bulamıyorum yoksa geleceğim yanınıza.

  • Hocam 8 Temmuz Çarşamba gününe sıra buldum. Allah izin verirse geleceğim yanınıza.

  • Hocam merhabalar Hocam yarına sıra almıştım size, 2 gündür sizin dediklerinize daha da dikkat ediyorum ve biraz daha rahatım. Sorum şu hocam, bu şekilde devam edip kötüleşme olursa mı geleyim, yoksa siz yine kontrol etmek ister misiniz? Ağrılarım yine oluyor am sıcak birşeyler içince ve ağrı kesici alınca bayağı rahatlatıyor.


Sakarya Kulak Burun Boğaz uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kulak agrisi

    Hocam kbb uzmanı iltihap var demis ama bu ates yapmaz demis .kulak iltihabı ates yapmaz mı cevaplarsanız memnun olurum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ameliyat günü

    Hocam şu son bir ay içinde 4 kutu antibiyotik bir koruyucu iğne kullandım ama artık dayanilacak durumda degil ,artı birde eagle sendromu var 3 gün demeden majezik bitiyor yediğim yemekler bademciklerime doluyor ağrı koku çıkarmaya çalışırken kanama oluyor ve artık ilaclarda çare degil idare etmiyo...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mehmet Aşık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol bademcik şişmesi

    Aso değerim 200 üzerinde 310 çıktı geri kalan tüm tahliller uygun değerde sizce bu enfeksiyon devam ettiği belirtisimi

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Derya GİRGİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ateşli hastalık

    Hocam merhaba 11 aylık kızım var kilosu 9800 gr boyu 73 cm.gelişimi çok iyi bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadık yalnız 3 gün önce gece emzirmeye kaldırdığımda ateşli olduğunu farkettim sabah doktoruna götürdük boğazı kulağı ciğerleri her şeyi temiz dedi,6.hastalık olabilir 3 gün ateşini takip edin de...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ergun Çetinkaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boğaz sorunu

    Selam hocam şikayetim 5 aydir var fakat tam olarak nedir bilmiyorum nereye gittim ise hepsi ayri ayrı birşey söylediler boğazım ağrıyor nasıl bir ağrıdır bilmiyorum ama sürekli var 5 aydir sürekli var bu ağrı nefes darlığı yapıyor astim nöbetleri bazende göğsüm çok felaket ağrıyor hocam daralıyorum...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil ne olur

    Merhaba ben dün bogazda kizarilla acile gittm dr şef. antibiyotik verdi ve minoset verdi ama test yapmado atesim hiç olmadı sadece halsizlik var gidip test yaptırmalı miyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boyunda şişlik

    Merhaba,annem 53 yaşında.boyununda şans eseri elimize gelen bir kitle oldu.bu sebeple kbb uzmanına müracaat ettik.ultrosonu çekildi.ultrasondan önce enfeksiyona bağlı şişlik olabileceği düşünüldüğünden antibiyotikle tedavisi verildi.ultrasonda antibiyotik bittiğinde çekildi.antibiyotik öncesi çekile...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Erdal Gül

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hiv konusunu kapatabilir miyim ?

    Kadri hocam merhabalar iyi bayramlar. aşağıdaki gibi bir sorum olacak sizlere. şüpheli ilişkimden 22 sonra bir büyük şehir devlet hastanesinde elisa hiv ab/ag testi yaptırdım. sonucum negatif geldi fakat daha sonra konu içime sinmedi ve özel bir laboratuvarda 53. günümde hiv combi (p24 + igg) testi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadri Demirel

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lenf bezleri

    Merhabalar, birkaç aydır aralıklı olarak sol taraf boğazım acıyordu aft varmış gibi. ağrı sol kulağıma ve lenf bezime de vurabiliyordu zaman zaman. doktora gittiğimde aft ve bademcikle ilgili bi problem göremedi. enfeksiyondan şüphelenip tam kan sayımı yaptık wbc değerim 5.31 çıktı (referans aralığı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Derya GİRGİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Coronavirus hakkında

    İyi günler, iyi bayramlar hocam, size durumumla ilgili olarak danışmak istiyorum izin verirseniz. coronavirus'e yakalanıp yenen birine tekrar bu virüs bulaşabilir mi, sürekli bağışıklıktan söz edebilir miyiz? diğer bir sorumda coronavirus'un vücuda etkileri kalıcı mıdır, yani organlara kalıcı has...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yutkunurken ağrı boğazda

    Focal tiriodit hocam mrb. boğaz ağrısıyla gittim ultrason çekildim..sonuç.. tiroid sol lob boyutu hafif artmıştır tiroid parankim ekojenitesi özellikle orta zonda daha belirgin olarak azalmış olup heterojen görünümdedir. fokal tiroidit klinik ve lab bulgular eşliğinde değerlendirme si takibi öneril...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Alper Özdilek

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wbc değeri yüksek

    Merhaba 2 aydır geçmeyen boğazda yanma şikayetiyle doktora gittim boğazda herhangi birşey bulamadı. ağrı kulağıma ve lenf bezime de vuruyordu. tam kan sayımı yaptı ve wbc değerim 5.31 çıktı 3.5-5.2 referans verilmiş bu yükseklik beni korkuttu, hafif bir enfeksiyon diyip antibiyotik başladı 1 haftalı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kulak altı lenf bezi

    Hakan bey merhaba, ben 26 yaşında bir bayanım. yaklaşık 3 aydır aralıklı olarak boğaz ağrım vardı sızlama şeklinde tek taraflı ve kulağıma vuruyordu. kulağımın altı lenf bezim de dışarıdan belli olmuyordu ama hassaslaşmıştı tam ağrı değil. doktora gittiğimde antibiyotik yazdı, tam kan sayımına bakıp...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hakan Cıncık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sol bademcik şişmesi

    Hocam kan tahlili istedi doktorum herşeyin bakılacak dendi bişey varsa çıkar bu tahlilerde dedi sadece aso biraz yüksektı geri herşey çok iyi dedi %90 kronik bademcik iltihabı dedi bişey olsa bu tahlilde çıkmalımıydı sizin bilginize güveniyorum..

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Derya GİRGİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alerjik rinit

    Hocam merhaba,19 yaşındayım. son 2 yıldır alerjik rinit teşhisi kondu. ailemde 3 kişiye daha. bu sorun hepimizde yeni bir eve taşındıktan sonra başladı ev aşırı toz alıyor. öncelikle bu etki etmiş olabilir mi? asıl sorum ise ben çok fazla semptom hissetmiyorum rahatsız olduğum şey yıl içinde dönem d...

    Doktor Cevabı:

    Dr. Öğr. Üyesi Tahir Akdeniz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x