Çölyak olabilir mi

  • Iyi günler hocam öncelikle sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ve allah sizden razı olsun.21 yaşımdayım.hocam ben 2 buçuk ay önce dışkıdan sonra kan geldi ve halsizdim endoskopi kolonoskopi yapıldı normal cikti her sey biyopsi alinmadi.zayıf biriyim 48 kiloyum.b12 eksikligim cikti bu arada ve vucudumda agrilar vardi.Gaita yumuşak ve şekilsiz oluyor 3 aydır.emilimin olmadiğini dusunuyorum ishal degilim ama.Çölyaktan süphelendiğim için tekrar gittim hastaneye çölyak testi yapildı negatif cikti sonuclar.Anti endomisyum antikor biri 3.12 diğeri 5.21 doku transglutaminoz IgA 0.78.hocam size sorum şu bu kan testleri kesin sonuç verir mi tekrardan endoskopi yaptırmali miyim sizce.3 aydır gecmedi cunku dıskı problemim

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İbrahim Sakçak

    Merhaba, ben obezite cerrahisi ile ilgileniyorum, kolorektal cerrahi uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurun.

  • Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İbrahim Sakçak

    Merhaba, ben obezite cerrahisi ile ilgileniyorum, kolorektal cerrahi uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurun.


Ankara Genel Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Erken yaşta gelen tansiyon atakları?

    Merhaba hocam. 29 yaşındayım. 180 cm boy 110 kg ım. yani minimum 30 kg fazlam var. tansiyon atakları yaşıyorum. böbrek hormonları,eko,efor ve diğer tahliller temiz çıktı. tansiyon ortalamam 146-86 çıktı hocam. doktor yaşın genç kilo ver düzelir dedi ilaç vermedi. sadece ataklar için dil altı verdi....

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Ali Başçı

    Prof. Dr. Ali Başçı

    Tabii sizi görmeden bir yorum yapmak zor hatta doğru olmaz ama genel bazı kurallardan bahsedeyim. tansiyon ortalamasından çok tansiyonun en fazla kaça kadar çıktığını dikkate almak gerekir. daha gençsiniz hemen ilaca başlama yaklaşımı bilimsel değil. neredeyse metabolik sendrom değilse de belirgin b... Cevabı gör

  • Safra ameliyatı sonrası

    Hocam 10 gün evvel kapalı safra ameliyatı oldum. son bir kaç gündür geceleri bir bardak su içerek geçen bir mide yanması ile uyanıyorum. tıpkı safra ameliyatı olmadan evvel ki bir yanma idi bu. gerçi o zaman sırta da vuran bir ağrı vardı. acaba şuan ve hep gece yaşadığım mide yanması neden olabilir

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Aydın Dalgıç

    Prof. Dr. Aydın Dalgıç

    Geçmiş olsun, ameliyatınız henüz çok yeni, size endoskopik inceleme yapmakta yarar var. bunun için ameliyatınızı yapan hekim ile temas kurmanız iyi olur. saygılar.

  • Sekonder felcin önlenmesi

    Sayın hocam merhaba. daha önceden dedemin durumu ile alakalı size bahsetmiştim ve siz de benden kullandığı ilaçları istemiştiniz. önce kısaca dedemin geçirdiği hastalıktan bahsedeyim. dedem 2010 yılında 72 yaşındayken emboliye bağlı sağ beyinden kaynaklanan bir felç geçirdi. .sol tarafında...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Kudret Türeyen

    Prof. Dr. Kudret Türeyen

    Yaşar bey sanırım daha önce de yazmıştınız ama dedenizin durumu için nöroloji bölümüne başvurmanız doğru olur. geçmiş olsun. prof dr kudret türeyen



  • Kan değerleri

    Kolesterol y 240 mg/dl 0 - 200 trigliserid 148 mg/dl 0 - 150 152 (23.03.17) hdl kolesterol 43 mg/dl 40 - 60 ldl kolesterol y 176 mg/dl 0 - 100 132 (23.03.17)hba1c (iex-hplc) 5.3 % (ngsp) 4 - 6 5 (27.09.17) 5 (23.03.17) hba1c (ifcc (si)) 34 mmol/mol hb (si) 20 - 42 31 (27.09.17) 31 (23.03.17) hemogla...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Buradan tetkik yorumlamiyoruz ve tedavi vermiyoruz.

  • Mide agrısı

    Saygilar esim gecmiste kalinbarsak girisinde duvar kalinlasmsi vardi salazoprin tedavisiyle lkalinlasma giderildi 10aydir bu sorunla ugrasiyoruz tum hemogram ve kan degerleri normal karin agrisi cektiginde wbc azami11000ecikiyor kan degerleri hep normal hgb hct degeri iyi sadece diskida gizll kan bu...

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Ankarada bayindir söğütözü hastanesinde gastroenterolog yüksel beyi öneririm. sgk anlaşmalari da var.

  • Çölyak olabilir mi

    Iyi günler hocam öncelikle sorulara cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ve allah sizden razı olsun.21 yaşımdayım.hocam ben 2 buçuk ay önce dışkıdan sonra kan geldi ve halsizdim endoskopi kolonoskopi yapıldı normal cikti her sey biyopsi alinmadi.zayıf biriyim 48 kiloyum.b12 eksikligim cikti bu...

    Doktor Cevabı:
    Doç. Dr. İbrahim Sakçak

    Doç. Dr. İbrahim Sakçak

    Merhaba, ben obezite cerrahisi ile ilgileniyorum, kolorektal cerrahi uzmanı veya gastroenteroloji uzmanına başvurun.



  • Pko ve gebelik istemi

    Düzensiz emrullah bey. ilaçsız olmuyorum.

    Doktor Cevabı:
    Dr. Emrullah Sezer

    Dr. Emrullah Sezer

    Gamze hanım merhaba pkos da hipertansiyon, dislipidemi, glikoz intoleransı, diyabet gibi hastalıklar gelişmektedir. kıllanma (hirsutism) ve adet döngüsü düzensizlikleri de yine pkos ile birlikte görülebilmektedir. mental düzensizliklerin de (depresyon, kaygı bozukluğu, bipolar bozukluk ve tıkanırcas... Cevabı gör

  • Nöroloji hastalığı tedavi

    Kardoloji ne nöroloji doktorlarına gittim. bayılırken ayak parmağın durmadan sekiyor.50 günden fazla psikoloji de yattım bir faydası olmadı hocam genç bir kız olaraktan sizden yardım bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Aydın Dalgıç

    Prof. Dr. Aydın Dalgıç

    Hülya hanım tekrar geçmiş olsun. sizin kalp, nöroloji ve hormonlar yönünden geniş olarak incelenmeniz, boynunuzdaki damarların ayrıntılı olarak görüntülenmesi gerekiyor. eminim oradaki hekim arkadaşlarım bunlara bakmıştır. ama isterseniz sonuçlar ile büyük bir hastanede bir kez daha muayene olun... Cevabı gör

  • Tıp 1 pankreas

    Slm hocam benım kızım 18 yaşinda tip1 şeker oldugunu öğrendik bugun izin arafından amalıyat olup sekerden kurtuldugunu ida eden bı vatandaş var doğrumu amalıyatla sekerdn kurtula bılırmıyız lütfen bızı aydınlatırmırmısnız

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Acar Tuzuner

    Prof. Dr. Acar Tuzuner

    Tip i şeker hastalığı için pankreas nakli yapmaktayız ancak aynı zamanda hastanın diyaliz gerektiren böbrek yetmezliği olaması yada böbrek nakli adayı olması gerekmekte. kızınız bu yüzden pankreas nakli için uygun bir aday muhtemelen değil. saygılarımla



  • Nöroloji hastalığı tedavi

    Merhaba hocam ben 9 yıldır bayılıyorum çok doktora gittim sonuçlarım da birşey görünmedi bana yardımcı olur musunuz cevap bekliyorum sizden hocam

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Aydın Dalgıç

    Prof. Dr. Aydın Dalgıç

    Hülya hanım, geçmiş olsun, bu şikayetinizin birçok nedeni olabilir. öncelikle bir nörolji yada kardiyoloji uzmanına görünmeniz yerinde olur. eğer söz konusu hekimlerin yönlendirmesi ile, genel cerrahi yi ilgilendiren bir durum olursa ben size elimden gelen yardımı yaparım. saygılarımla

  • Kan şekeri

    Hocam merhaba. 33 yasindayim.yıllardır kan şekerim düşüyor 2 saatlik aclikta bile .bu aralar sık olmaya basladı başka şikayetim yok.önemli bir durum mu.hangi durumlarda doktora gorunmeliyim.

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Bir dahiliye uzmanina görünmeli, şekerle ilgili testler yaptirmalisiniz (özellikle şeker yükleme testi)

  • Halsizlik yorgunluk

    Hocam merhaba bnde ani gelen halsizlik titreme bitkinlik cokuyor ellerim ayaklarım kesiliyor haftada bir iki kez oluyor bütün enerjim gidiyor sanki elim ayağım tutmuyor gibi oluyorum bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmamı önerirsiniz teşekkürler

    Doktor Cevabı:
    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Uzm. Dr. Fatih Keskin

    Geçmiş olsun. şekeriniz düşüyor olabilir. bir dahiliye uzmanina başvurun. size şeker yüklemesi ve vitaminlerle (özellikle b vitaminleri) ile ilgili bazi testler yapilmali. sağlikli günler dilerim.



  • Ürolojik paradoks

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 93 kg ağırlığında 38 yaşında bekar bir erkeğim. mastürbasyon alışkanlığım yok. cinsel ilişki sıklığım ise yok denecek kadar az. yeni başlangıç tip-2 diyabet, karaciğer yağlanması,hemanjiom ve bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik dışında bir sağlık sorunum bulu...

    Doktor Cevabı:
    Op. Dr. Kemal Topaloğlu

    Op. Dr. Kemal Topaloğlu

    Merhaba. üroloji, genel cerrahi ayrıca gerekirse gastroenteroloji uzmanına görünmeniz gerekiyor. uzaktan olacak bir tedavi değil. geçmiş olsun. dr kemal topaloğlu üroloji uzmanı bakırköy istanbul

  • Emboli önleme ilacı

    Sayın hocam merhaba. rahatsız ettiğim için özür dilerim. dedemin durumu ile alakalı kritik bir mesele söz konusu. önce kısaca dedemin geçirdiği hastalıktan bahsedeyim. dedem 2010 yılında 72 yaşındayken emboliye bağlı sağ beyinden kaynaklanan bir felç geçirdi. .sol tarafında çok ciddi bir gü...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

    Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören

    Merhaba, öncelikle atriyal fibrilsyon son derece önemli ve tehlikeli bir hastalıktır. mutlaka tedavi edilmesi gerekir. warfarin bile olsa çok önemli ilaç etkileşmeleri veritabanlarında yaptığım araştırmalara göre bulunmamaktadır. önemli olan ilaçlarını düzgün kullanıp, warfarin kullanacaksa kanama z... Cevabı gör

  • Biliyer atrezi pataloji sonucu

    Merhaba hocam, oğlum biliyer atrezi sebebiyle 55 günlük iken kasai ameliyatı oldu karaciğer patoloji sonucu şu şekildedir. değerli yorumlarınızı bekliyorum hocam; wedge biyopsi metaryaline ait hazır preparatlar ve hazır parafin bloktan yapılan yeni kesitler incelendi.portal bölgelerde belirgin infla...

    Doktor Cevabı:
    Prof. Dr. Orkan Ergün

    Prof. Dr. Orkan Ergün

    Zeynep hanım, geçmiş olsun. patoloji sonucuna bakılırsa bilier atreziden ziyade bilier atreziyi taklit eden başka bir süreç söz konusu gibi duruyor. kasai ameliyatı ise bilier atrezi için tanımlanmış bir operasyon. yenidoğanın tıkayıcı sarılıkları birbiri ile çok karışabilir, bir kısmı bilier atrezi... Cevabı gör






.
x