Çok zor durumdayız

  • Sayın hocam merhaba. 38 yaşında, 164 cm boyunda 53 kilodaki akrabamın tiroid usg sonucunda üç adet boyları 1 cm'den küçük solid nodül tespit edildi. Ancak kan tahlilinde bütün tiroid hormonları, TSH, T3 ve T4 normal seviyede çıktı.Rutin biyokimya ve hemogram da normal. Sadece kolesterol seviyesinde ılımlı bir yükseklik söz konusu. Sadece Anti TPO seviyesi olması gerekenden çok yüksek çıktı. Farklı ve özel bir klinikte renkli doppler usg ile tiroid usg işlemi tekrar edildi. Burada ise daha önceden görüntülenen tiroid usg sonuçlarının aksine söz konusu nodüler odakların kristalize odaklar olduğu, pek önem taşımadığı ancak gene de düzenli aralıklar ile kontrole gelinmesi tavsiye edildi. Şimdi bu durumda ne yapılması icap ediyor? Bu sorunun nedeni nedir ve bundan sonra nasıl bir strateji izlenmelidir ? Değerli vaktinizi ayırıp bu tabloyu yorumlarsanız çok memnun olurum. İyi çalışmalar. Saygılar.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, geçmiş olsun. siz ötiroid hashimoto görünüyorsunuz. endişe edecek bir şey yok, nodüller gerçek nodül değil. tiroid hormonları normal. normal hayatınıza devam edin. senede bir tsh yaptırın. yükselirse ilaç başlanır

    tarihinde cevapladı.

Ankara Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Tiroid nodülü

    Merhaba hocam bende hipertiroidi var bunun yaninda mikrokalfikasyon ve vasküler akimi olan yaklasik 1cmlik iki nodul var.biyopsi yapildi ilk biyopsi şüpheli çıktı prepatlari araştırma hastanesine götürüp tekrar bakildi ordada temiz çıktı.sonraki ultrasonda tekrar biyopsi onerildi tekrar yaptirdim bu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prolaktin ve tiroit

    Merhabalar 22 yaşında bekarım tiroit bezimin hepsi1. 5yıl önce alındı patoloji sonucunda timus bezi kistinin yemek borusu ve tiroitte kist oluşturmasıydı.tiroit bezimde hiçbir rahatsızlığım yoktu hormonlarım gayet güzeldi tekrarlamaması için alındı(timik kist) bugün kan verdiğimde tsh 0.01 geldi dok...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid şişlik

    Hocam merhaba ben boynumda ele gelen sislik icin doktora gittim ve gittiğim dr önemli birşey yok 1 sene sonra kontrole gel dedi. sonuclar şu şekilde sizde yorumlarsanız çok sevinirim ft3 3.83 ft4 1.00 fsh 0,9347 istmus kalınlık 5,6 mm ölçülmüş olup normal sınırlardadır. tiroid glandı (ml x ap x cc)...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tiroid ultrasyon

    Merhaba hocam ultrasyon sonucumu triod gland boyutları saglob 25mm sollob 22mm isthmus 12mm boyutlarında ölçülmüştür. her iki lobda istmusta parankimi tamamı yakın dolduran en belirgin yerde sağ lob isthmus bileşke düzeyinde 28×20mm olarak ölçülen iç-içe geçmiş konglomere görünümlü izoekojen heteroj...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 vitamini

    Çok teşekkür ederim evet haşimato var demir eksiksiliği için iğne d vitamini için damla verildi b12 çok yüksek olunca endişelendim cevabınız için tekrar teşekkür ederim içim rahatladı b12 demir düşük olduğu için yükselmiştir dendi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tiroid şişlik

    Hocam merhaba ben boynumda ele gelen sislik icin doktora gittim ve gittiğim dr önemli birşey yok 1 sene sonra kontrole gel dedi. sonuclar şu şekilde sizde yorumlarsanız çok sevinirim ft3 3.83 ft4 1.00 fsh 0,9347 istmus kalınlık 5,6 mm ölçülmüş olup normal sınırlardadır. tiroid glandı (ml...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Serbest t4

    Merhaba hocam hayırlı akşamlar tahlil de serbest t4 sonucu 1.16 çıktı aile hekimi endokrin bölümüne git dedi cevap için şimdiden teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • B12 vitamini

    Merhaba hocam ben tiroid hastasıyım halsizlik yorgunluk şikayetiyle tahlil yapıldı hemoglobin 10.6 hematokrit 33.2. mcv 69.6 mch 22.2 rdc.cv 15.7 eritrosit 4.77 vitamin b12 1988 vitamin d 24.99 b12 çok yüksek bana bi zararı olurmu düşürmek için ne yapmalıyım teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Subakut tiroid

    Merhaba hocam, 2 yıl önce subakut tiroid geçirdim.tedavi bittiğinde tsh: 5,99 referans değeri(0,40-4,67) anti-tpo: <10,00 referans (0,00-35,00), serbest t4 11,78 referans değeri(11,50- 2,70) klinik bulgu: çalışıyor.ilaç verilmedi. sağlık ocağında ,yeni yaptırdığım tahlilde, tsh:5.76 referans değe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Graves hastalığı

    Hocam merhabalar bana 20.07.2020 tsh 0,39 ardından 04.08.2020 tarihinde t4 1.71 tsh 0.012. 07.08.2020 tarihinde t4 2.49 tsh 0.01 çıktı hormonların fazla çalıştığını boğazımda ki şişlik için nodül olabileceğini ultrason istedi ultrason sonucu sağ lob 25 mm sol lob 23 mm isthmus 8,5 mm. her iki lob p...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • T3 sorunsalı

    Hocam, cevabınız için teşekkür ederim. daha önceki soruma binaen, testi düzen lab da yaptırdım ve şöyle bir ibare var: test tekrarlanarak teyit edilmiştir. test 31.10.2019 tarihi itibariyle üretici tarafından biotin interferansının azaltıldığı bildirilen elecsys tsh kiti ile çalışılmaya başlanmıştır...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anormal tiroid fonksiyon değerleri

    Merhaba doktor hanım, ben yıllardır hipotiroidi hastasıyım. su anda 75 mg levotiron kullanıyorum. son zamanlarda saç dökülmesi sebebiyle yaptırdığım tiroid fonksiyon testlerimde bir gariplik çıktı. t3 0.79 ng/ml (0.80-2.00); t4 8.09 µg/dl (5.10 14.10); s-tsh 0.28 µiu/ml (0.30- 4.00) tsh böyle düşükk...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertroidi

    Merhaba 2 hafta önce bana hipertroidi teşhisi kondu.ilaç tedavisine başlandı.3 hafta sonra kontrole gideceğim.gideceğim güne yakın ilaçlarımı almaya devam etmelimiyim? kan testleri açısından.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dheas testi

    Merhabalar. dheas testi yaptırdım ancak yaptırdığımda adet dönemimin 3. günüydü. bu durum sonuçları olumsuz etkiler mi?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimato troidi

    Ayse hanım merhaba ben 3 senedir haşimato troidim anti tpo degerim yuksek yalnız tsh 3 4 normal devlet hastaneleri bu durumda ilaç baslayamadıklarını soyluyorlar pandemi surecinde de hastaneye gidemiyorum takiplerim yapılmıyor nodul de oldugu ıcın ultrasonla takip veriyorlar surekli size sorum şudur...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x