Çok yüksek trıglıserid

  • sayın hocam ben 43 yaşında 168 cm boy 92 kilo 16 yıldır hiperlipidemi hastası beraberinde hipertansiyon ve son iki yıldırda şeker hastasıyım son yıllarda iki kezde pankreatit geçirdim trıglıserid için lipofen tansiyon için co divan seker içinde glıkopaj kullanıyorum enson 16 agustos 2011 de pankreatit atagı teşhisi ile etlik ihtisas hastanesinde 1 ay yattım hastanede antibiyotik tedavisi ile trıglıderid için heparın aldım trıgliserid 160 a kadar düştü fakat taburcu olurken 7 gün sonraydı 500 e çıkmıştı ve hastaneden çıktıktan 15 gün sonra yıne 2100 civarına geldi şimdi 25 aralıga kadar takip edilecek sonrasında yıne heparın uygulacak düşmezse trıglısred degerini sonuclarımda 8249 bile oldugunu gördüm tedavilrimden etkileyici sonuclar alamıyorum halk tabebetligi ilaçları ile ilgilenmeye de basladım sizinde tavsiyelerinizi almak isterim yardımcı olur beni dikkate alırsanız çok mutlu olurum heyecanla cevabınızı bekliyecegim şimdiden teşekkürler saygılar....

  • Doktor Cevabı:

    Tekrarlayan pankreatit ataklarınızın nedeni çok yüksek seviyelere ulaşan trigliserit düzeylerinizdir. genetik bazı trigliserit metabolizması bozukluklarında sizdeki gibi diyet ve ilaç tedavileri yetersiz kalabilir. eğer değerler tekrar çok yükselirse plasmaferezis denenebilir.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İzetretinoin değerlerim yüksek

    Ekim ayında 300mg kasım ayında 1200mg aralık ayında 1200mg bu ayda ilk hafta 280mg aldım. 3 gündür ilaç kullanmıyorum. hdl kasım 43,5 aralık 39,6 ocak 31,8 vldl kasım 43 aralık 46 ocak 71 ast kasım 27 aralık 26 ocak 27 alt kasım 23 aralık 20 ocak 24 trigliserid kasım 219 aralık 2...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İzetretinoin değerlerim yüksek

    Merhaba hocam, 2020 temmuz ayında size gelmiş muayene olmuştum. şikayetim için bana izetretinoin tedavisi önerdiniz. farklı ilde yaşadığım için orada başladım tedaviye. aile hekimim gözetiminde 4. aydayım tedavide. kan değerlerim son 2 aydır yüksek çıkmakta (kolesterol, tiroid, trigliserid) ayrıca ç...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Damla Demir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hormon testleri sonuçlarım

    Merhaba hocam iyi günler dilerim ben 21 yaşındayım vücudumda tüylenme, az adet görme, kilo verememe, ve son aylarda kilo alımı şikayeti ile test yapıldı sonuçlarımı yorumlayabilirmisiniz acaba? prolaktin 20.3 estaridiol 37 lh 10.5 fsh 7.4 parathormon 4.5 dhea-so4 215 trigliserid 175 shbg 18.1 tsh 4....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nilgün Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kafada şişlik

    Tekrardan merhaba hocam 14 12 2020 tarihinde dr a gittim beyin mr i çekildi herhangi birsey çıkmadı kan tahlili falan alindi neu#7. 4 sedimentasyon 31 glukoz 117 alt 66 kolestrol 222 trigliserid 313 yüksek çikti digerleri normal sonuclar dr bisey yok dedi ilaç yazdi gönderdi ama yine ara ara findi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Ali Zırh

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Trigliserid yüksekliği

    Hocam merhaba zoretanin tedavisi görüyorum. 5. aya girdim ilk ay 30 diger 3 ay 40 ve bu ay da 30 mg kullaniyorum günde. 5. ay tahlillerimde trigliserid im yüksek çıktı 300 e yakin dedi doktor. bu ay dozu düşürdü. acaba trigliseridi düşürmek icin ne yapmam lazim?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Şerafettin Saraçoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yüksek tiroid

    Merhaba hocam. 3 yıldır tiroid hastasıyım. değerlerim yüksek. hamileliğimde başlamıştı. düzenli kontrole gidiyorum. yalnız eylül ayında tsh: 1.448 t4: 1.10 t3: 2.56 değerler çıktı. bir önceki kontrolümde yani 9 aralık 2019da da tsh: 1.96 idi. doktorum 100 mg dan devam ettiriyor bu değerlere göre. y...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tligliserid

    Hocam mrb benim eşimin tligliserid değerleri 1200lerde çıkıyor lipantyl ilacı kullandı ama düzenli değil sonuç çok fazla degismiyor kiloluda değil eşim solgarin lecitin 1360 ilacı var bu ilacı kullanmak istiyoruz önerirsiniz acaba teşekkürler simdiden 😊

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayaklarda sorunlar

    Merhaba sayın doktorum benim 40 gündür geçmeyen ayaklarda titreme titreşim hissi oturduğumyerde sallanma deprem oluyormuş hissi gibi yakınmalarım var.nörolojiye gittim tomografi çekildi birşey çıkmadı.kbb a gittim herşey temiz çıktı.psikiyatriye gittim ilaç verdi etki etmedi.lityum kullanıyorum li...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlili

    Hocam merhaba. kan tahlilinde değerlerim şöyle çıktı; rdw 11.3 düşük, bas% 1.2 yüksek, bas# 0.12 yüksek. ldl 133 yüksek, trigliserid 152 yüksek. hocam sizce normal mi yoksa bir sorun mu var. sonuçlarda görünce sormak istedim. biraz takıntım var. teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer sorunları

    Merhaba. nisan ayından beri vücudumu çok dinliyorum. sorunlarım ani bi gece ishali ve titreme ile başladı. bunun devamındaki süreçte ishal kabız geçişleri, sık geğirme, karında şişlik hissiyatı oluştu. devamında özellikle geceleri ortaya çıkan ve ağırlıkla bacakta seyreden ağrısız kas seğirmeleri ya...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer sorunları

    Merhaba. nisan ayından beri vücudumu çok dinliyorum. sorunlarım ani bi gece ishali ve titreme ile başladı. bunun devamındaki süreçte ishal kabız geçişleri, sık geğirme, karında şişlik hissiyatı oluştu. devamında özellikle geceleri ortaya çıkan ve ağırlıkla bacakta seyreden ağrısız kas seğirmeleri ya...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Halil Genç

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim yükseliği hiv testi

    Merhaba, alt:132 ast:47 glukoz:110 kolestrol:104 trigliserid:249 rbc:5,88 hgb:17,1 insülin:33,27 kan tahlil sonucumda bunlar yüksek çıktı.dilimde beyazlık vardı uzun süredir şimdi biraz azaldı ama dilimin arka kısmında 4,5 tane kabarcık var karaciğer değerlerimin de yüksek olduğundan araştırma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Osman Şener

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Trigliserid

    Selamun aleykum .hocam,bazı takviyelerde orta zincirli trigliserid yağı var .bu zararlı mı

    Doktor Cevabı:

    Dyt. Zümra Fındıkçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta sersemlik ve dengesizlik hali kas güçsüzlüğü

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sersemlik hali kas güçsüzlüğü ve saç diplerime ateş basmasi

    Alt 135 (0-41) ast 56 (0-40) anti hcv negatif hbsag negatif tsh 1.81 (0.270-4.20) total kolestrol 207 (0-200) trigliserid 220 (0-200) alp 53(40-130) albumin 49(34-48) ggt 42(7-60) kreatinin 0.93(0.5-1.4) ure 29(10-50) total bilirubin 0.79(0-1.2) direk bilirubin 0.29(0-0.6) total protein 82(64-83) bu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sibel Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x