Çok önemli hocam.

  • merhaba hocam: bugün kardiyolajiye gittim.EKG NORMAL DEDİLER.Diğer şeylerde Diyastolik çap: 4.6 cm Sistolik Çap: 2.8 cm Ejeksiyon Fraksiyonu : %67 Diyastorik IVS 0.7 CM Arka Duvar kalınlığı 0.7 cm. Çıkan aorta: 3.0 cm Sol atrium: 3.2 cm diğerlerinde N YAZIYOR HOCAM. Bende arada nefes darlığı oluyor kalple alakalımı bilmiyorum.Bu değerler normalmi hocam.yoksa Psikolojik mi.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba kübra hanım, ekokardiyografide bütün bulgular normal çıkmış. ekg de normal çıkmış. kalbiniz normal demek ki. nefes darlığınız kalple ilgili değil. psikolojik olabilir. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam merhaba.Sorumu yanıtladığınız için çok teşekkür ederim..Check-up sonucu boyun ultrasyonunda " her iki lobun eko yapısı normal düzeyde ve eko dağılımı homojen görünümdedir.10x6 mm ebatlarında düzgün sınırlı hafif hipoekoık solid nodül izlenmiştir.tiroid ve çevresinde patolojik boyut ve morfoloji gösteren lenf nodülü görülmemiştir.(iiab önerilir) diye bir rapor çıktı.biyopsi den çok korkuyorum.yaptırmasam olmazmı hocam.aciliyeti varmı.3 ay sonra fln yaptırsam takip edilse büyüyorsa yaptırsam sorun yaratırmı.tüm kan sonuçlarım normal çıktı.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba kübra hanım, ultrasonu yapan doktorun tarifinden kötü çıkma ihtimali zayıf, iyi çıkma ihtimali yüksek bir troid nodülü çıkmış olduğu anlaşılıyor. ama tıpta da yüzde yüz bir şey çıkmaz hiç bir zaman söylenemez. biyopsi yaptırman bu şartlarda daha doğru. yaptırdıktan sonra da belli aralıklarla ultrasonla izlenmesi gerekecek. yaptırmaz isen her şeyi bilip sorumluluğu siz üstlenmiş olacaksınız. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • hocam merhaba;Şimdiye kadar ki cvplarınız için çok teşekkür ediyorum.Bişey daha sormak istiyorum hocam..10x6 mm nodül için biyopsi yaptırıcam salı günü.Diyelim ki temiz çıktı hocam,bu nodül ilaçla küçülür mü .yoksa büyük diye ameliyatmı olmam lazım.benim TSH TH4 Sonuçlarım normal çıktı.kalp çarpıntımın da nodülden olabileceği söylendi bana.kardiyoloji sonuçlarım temiz çıkmıştı.Yani bu nodül iyi huylu olduğu halde büyük diye ameliyat edilmesi gerekirmi.İlaç tedavisi varmı? Çok Tesekkürler hocam...

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba kübra hanım, biyopsi temiz çıkarsa ameliyata gerek yok. tsh, t4 normal olduğu için klap şikayetlerinizin sebebi nodül olamaz psikolojik olma ihtimali yüksek. demli çay, kahve, kola, sigara tüketimi yoksa. nodül ilaçla küçülmez. ultrasonla 6 ayda bir takibinin yapılması gerekir. sayısı artarsa, değişiklikler olursa çok büyürse ameliyat önerilebilir.sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Ayşen hocam merhaba.9x6 mm troidlerimde nodül vardı.biyopsi şüpheli geldi.ve ben 3 gün once troidlerimden ameliyat oldum hocam.iki lobda alındı.Bundan sonra endokrin tarafından mi takip edilmeliyim? Yoksa genel cerrahimi? Hastaneden taburcu olurken 100 mg eutrox hapı verdiler hocam ama daha bu kesin doz degilmis.haftaya gel dediler ama ameliyat olduğum yer de doktorlara ulaşmak çok zor oluyor.Dış merkezlerde tedaviye baslayacagim. llk olarak endokrine mi gitmeliyim hocam.ve bundan sonra hangi bolumde kontrollerimi yaptirmaliyim..Teşekkür ederim..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba kübra hanım, geçmiş olsun. ameliyat sonrası patoloji raporu nasıl? kullandığınız ilaç ömür boyu alınacak, tsh düzeyine göre de dozu ayarlanacak. endokrinolojiye gidin. bazen endokrinologa ulaşmak zor olabilir. dahiliye uzmanı da ilacınızın dozunu ayarlayabilir. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Geçmiş olsun dilekleriniz için Teşekkür ederim Ayşen hocam...patoloji raporu henüz cikmadi.ama ameliyatımı yapacak olan doktor zaten kötü biyopsi %5 ihtimal yanılır dedi.Patolojide direk kötü olarak gelirse baska bi tedaviye gerek varmi hocam yoksa bundan sonraki sureç omur boyu ilac ve takip midir?Sorularımı her daim özveri ile yanıtladığınız için Teşekkür ediyorum hocam. Saygilarimi sunuyorum...

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba kübra hanım, ameliyat sonrası doktorunuzun bir evreleme yapması gerekir. yani tıbbi olarak sizin durumunuzu başka tedavi gerekip gerekmeyeceğini bu evreleme ve patoloji raporu belirler. ömür boyu troid ilacı almanız, 6 ayda 1 ultrason ile takibiniz gerekir. endokrinolog takibi uygun olur. sağlık dileklerimle

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam merhaba tekrardan patoloji sonucum çıktı.0.8 mm papiller. Dağılma yayılım yokmuş.sanirum bu sebeple atom tedavisi uygulamadılar.total troidektomi oldum.ameliyat olali 15 gün oldu.100 lük levotron kullaniyordum tekrar kan verdm hocam.ilaçların dozunu ayarlayacaklarmış.kan sonucum.Tsh : 1.95 T4 :1.21. Triglobilin 0.64 anti triglobilin ^ 0.9 ( değer yazmıyor 0.9 dan küçüktür işareti var hocam) Triglobilin değeri kanser olduğu şüphesi demekmi hocam.?bende ölçülebilir düzeyde olması hala sorun olduğunu mu gösteriyor.cerrahide tam temizlenememismi demek ,ekstra bir tedavi gereklimi hocam..saygılarımla..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba kübra hanım, papiller iyi kanser türü. atom tedavisine de gerek görmemişler. bu da iyi haber. tiroglobülin daha önceki düzeylerle karşılaştırmak için istenir. ölçülebilir düzeyde olması sorun değil. takiplerinizi yaptırmanızı tavsiye ederim. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Venöz yetmezliği

    Hocam iyi günler, bacaklarımda ağrılarım çok oluyordu ulturasyon dopper çekildim venöz yetmezliği yazıyor nedir bu sonuca göre nasıl tedavi uygulanır yardımcı olursanız sevinirim. her iki bacak için aynı rapor yazıyor sağ ve sol sol alt ekstremite derin ve yüzeysel venöz sistemi patenttir. tromb...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Ali Biçer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damar sıkıntısı

    Hocam iyi günler. her nefes alırken baldır ve göbek kısmında tam açıklayamadığım çekilme gibi bir şeyler oluyor. bu yüzden derin nefes alamıyorum. damar kaçırıyor gibi bir şey oluyor. vücudumun herhangi bir yerine dokunduğumda kan duruyormuş da dokununca haraket ediyormuş gibi oluyor. çömelme pozisy...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Süleyman Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kemik zayıflığı

    Ayşen hocam merhabalar , ben 18 yaşındayım . 175 cm boyunda ve 57 kiloyum fakat kemiklerim ,  özellikle de el bileklerim çok ince , bu boy da ve kiloda olan insanların vucutları zayıf göstermezken neden ben zayıf gösteriyorum ? kemiklerim ince olduğu için mi ? kemiklerimin ince olmasının nedeni nedi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Venöz yetmezliği

    Sağ alt ekstremite derin ve yüzeysel venöz sistemi patenttir. trombüs formasyonu saptanmamıştır. sağ alt ekstremitede vena safena magna dolgun görünümde izlenmekte olup uyluk proksimalinde ayakta en geniş yerinde 5.2 mm ölçülmüştür. vena safena magnada inferior epigastrik ven katılım düzeyind...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Süleyman Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Dahiliye karaciğer yağlanma

    Ayşen hocam iyi günler karaciğer boyutu 180 mm olup normalden büyüktür yazmış dahiliye doktoru karaciğerde yağlanma var dedi ne yapmam gerek bu çokmu büyük bi değer yaşım 29 91 doğumluyum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Panik bozukluğu mu kalp mi?

    Selam hocam bende 28 yaşından beri şuan 32 yaşınadyım, ortalama 1.5 ay devamlı süren sonra kendiliğinden geçip 4 ay normale dönen bir çarpıntı nefes darlığı göğüste baskı hissi var. oturduğum yerdende nabız 70 kende olabiliyor. ayağa kalktığımda ve efor sarfettiğimdede olabiliyor. bugune kadar 48 de...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Sinan Coşkun Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akciğer embolisi

    Hocam merhaba. 43 yaşındayım. hayatımda hiç sigara ve alkol kullanmadım. göğüs ağrısı, nefes darlığı ve çarpıntı şikayeti ile göğüs hastalıkları uzmanına muayene oldum. iki yönlü akciğer grafiği, ilaçlı nefes testi ve kan tahlillerim iyi çıktı. doktor bey, emboli olabilir dedi ve pulmoner bt anjiyog...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Demet Karnak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Pots hastalığı

    Hocam iyi günler benim postural ortostatik tasikardi sendromum var yatarken nabzim 60 civarlarında ayaga kalkinca 130-140 lara cıkıyo doktorum ritim holter taktı sadece aralıklı sinüs tasikardisi yazıyordu bazal ritim sinüs min 40 max 150 eko sonucum temiz çıktı kan tahlillerim troid vs. temiz çı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rahşan Turan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çok önemli hocam.

    Hocam merhaba tekrardan patoloji sonucum çıktı.0.8 mm papiller. dağılma yayılım yokmuş.sanirum bu sebeple atom tedavisi uygulamadılar.total troidektomi oldum.ameliyat olali 15 gün oldu.100 lük levotron kullaniyordum tekrar kan verdm hocam.ilaçların dozunu ayarlayacaklarmış.kan sonucum.tsh : 1.95 t4...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Varis sorunu

    Merhaba kolay gelsin. annem 61 yasında 2 kez varis ameliyatı oldu son ameliyatı 2018 yılı ekim ayında idi. ama şu an varisleri tekrar yeniledi şu an ayak bileği şişmesi ve morarması haricinde bir şikayeti yok. malum pandemiden dolayı doktora gidemiyoruz ne yapmamız gerektiği konusunda kararsız ve ça...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erkan İriz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aktif kronik gastrit

    Hocam merhaba iyi günler. daha önce kızım yazmıştı size. 52 yaşında bayanım. sık idrara çıkma, midemin üstünde şişkinlik/rahatsızlık hissi olduğu için doktora gittim. 7 ay önce endoskopi yapıldı ve biyopsi alımdı sonuç şöyle: mide antrum, biyopsi: aktif kronik gastrit, inflamasyon: ++, aktivasyon: +...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta damar şişliği

    Hocam bu gün ultrason çekildi rapor şöyle: sağ ve sol ana, yüzeyel, derin femoral venler, büyük safen ven, popliteal vende kompresyona ve augmentasyona cevap vardır. akım dalga formları solunumla faziktir. valsalva ile reflü akım izlenmedi. trombus ya da darlık izlenmedi. rapor böyle hocam muaye...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Süleyman Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ritim bozukluğu

    Çok saolun hocam 😊

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ritim bozukluğu

    Merhaba hocam geçen sene ekim ayinda cok stresli bir günümde aniden fenalastim ve acile gittim 165 carpintiyla ama ekg holterde ve ekoda sorun çıkmamıştı sinus taşikardi çıktı. sonra 6 ay devam etti bu cok stresliysem aniden 150-160 atiyordu oturduğum yerde bazen iç titremesi ve bogazda atma hisleri...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Rıza Aktaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Anne , kalp rahatsızlığı

    Hocam selam, eşim ve annemin doktoru aytun hoca idi. kendisi hastaneden ayrılmış. takip olarak sizden yardım isteyecektim. covid nedeni ile 7 aydır evden çıkmıyor. kontrollerini de aksattı tabi ki. dosyasına bakarak gelip gelmemesi durumundaki aciliyeti bilgi vermeniz mümkün mü?

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Birol Yamak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x