Çok merak ediyorum

  • Ra tahlilde çıkmayabilir mi? Merhaba hocam. Crp ccp rf negatif. İdrar testlerim negatif. Ana sınırda granül patern çıktı. Doktorum as için mr istedi o da normal çıktı. Benim 1 aydır eklem ağrım var. Sırtım elimin yüzü ara ara ağrıyor. Ayak yüzü bileğim ve parmaklarım da ani ağrılarla ağrıyor. Ama romotojı doktorum sende as veya ra yok dedi. Ağrılarım devam ediyor. Melox diye bir ilaç kullanıyorum. Sabah tutukluğu yok, şişlik Yok kısıtlı hareket Yok. Peki bu ağrılar neden Hocam? Acaba hastalık ilk zamanlar tahlillerde çıkmayabilir mi ? Doktorum rf-ccp kesin negatif dedi. Ama benim şikayetlerim devam ediyor? Sizce ne olabilir Hocam

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba romatoid artrit için hastaların az bir kısmında tüm testler negatif olabilir. yanı hastalığın tanısı muayene ile koyulur. ancak romatoloji doktoru muayene esnasında roamtoid artrit mi değilmi kesinlikle farkeder. bir başka durum da fibromyaljini oalbilir. o durum da benzer şekilde ağrılara neden olabilir.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam doktorum bana kesinlikle ra değilsin dedi.Ra için Rf negatif ccp negatif olunca kesinlikle yakalardı dedi. Benim eklemlerimde şişlik ya da kızarıklık yok. Sabah tutukluğu da yok. Fibrimiyalji sabah tutukluğu yapar mı? Fibriyomilyaji de değilsin dedi.Ağrılarım bütün vücudumda ani saniyelik ağrılar oluyor. Böyle vurup geçme gibi. Bazen iğne batma hissi. Bazen el eklemlerimde oluyor bazen kaval kemiğimde kaslarımda, bazen üst bacakta, sırtımda oluyor.Çayı karıştırırken el bileğim ağrıyor. Çok fazla kafama takıyorum şu anda ilaç kullanmıyorum. Nedir Hocam bu? Ra için şişlik kızarıklık tutulma lazım diyor doktorum.

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba rf ve anti ccp testinin pozitif olması kural değildir. bu testler negatif olan ve romatoid artritli çok sayıda hastam mevcut. fibromyalji yaygın ağrıya neden olabilir. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.

Gaziantep Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • İki tüpümde kapalı

    Merhaba hocam 28 yaşındayım eşimde 33 yaşında.1 yıldır çocuğumuz olmuyor.hsg rahim filmi çektirdim iki tüpümde kapalı çıktı yapisikmis sanırım.esimin semen testinde bir problem çıkmadı.diger testlerim normal çıktı.laparoskopi yaptırmam gerekiyomus.tup bebek önerdiler.sizin bu konuda düşünceniz nedir...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Filip Taşhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İltihaplı romatizma

    Merhabalar bursa da yaşayan 65 yaşındaki babama ramatoid artirid teşhisi kondu göbekten iğne ve ilaç tedavisi verildi fakat bir iyileşme yok ellerini kullanamıyor dirseklerde ağrı ve şişlik var ilaçlar ağrıyı hafifletiyor sadece istanbula getirip muayene yaptırabilirim ama durum değişirmi diye umut...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ra ve hamilelik

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam tedaviye başlıcam yakın zamanda

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ra ve hamilelik

    Merhaba hocam 28yasnda ra hastasıyım gebelik istegimden ötürü sadece humira ve deltacrtril 5mg kullanıyordum.ancak hastalığım alevlendigi için doktorum anti tnf tedavisiyle enbrel prednol ve metoart iğne tedavisine geçip gebelik isteğini sonlandirmam gerektiğini söyledi.gebelik isteğim halen devam e...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatizma ve lenf nodu

    Merhaba hocam 2 yıl önce seronegatif romatait artrit teşhisi koyuldu kısa süre kortizonlu ilaç kullandım daha sonra diğer ilaçlardan kullandım ve bıraktım. sağ yüzük parmağımda şişlik meydana geldi 5 yıl önce başlayan ağrı zamanla şişti ve çok ağrılı bir hal aldı. bulunduğum il de romotoloji olmadığ...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Hocam merhaba ,annem romatoid artrit hastası çapa da senelerdir gidiyor sadece ilaç veriyorlar başka bir tedavi uygulanmadı hatta yan etksi kanser olan ilacı da kullanıyor 3 ayda bir kan göz iç hastalıklarına kontrole de gidiyor ama eller kalça fena halde çok ızdırabı var kadının giderici bir yöntem...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lupus tedavisi

    2007 den beri bağ dokusu rahatsızlığım var. ağrılarım çoğalınca mr çekildim. radişokarpal, tüm interkarpal ve 1. metakarpofalengial eklemlerde yaygın efüzyon izlenen olguda karpal kemiklerde kemik iliği ödemi ile birlikte marjinal zonlarda erozyonlar saptanmıştır. bulguların romatolojik patoloji ve...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatizma olabilir mi

    Ayağım ağrıyor üstüne basamıyorum dizlerim küçüklüğümden beri ağrıyor mr da sinüs tarsiyaya bakan yüzde milimetrik kistik dejeneratif değişiklik saptanmıştır. sedamantasyon 4 mm lym 34.2% mon 12.1% mchc 32.3 rbc 4.35 m/ul plt 264 eos 0.14 k rdw/sd 39.8 fl rdw-cv 13.9 rf kantitatif 2.0 crp kantitati...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Bahadır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem 15yıllık romatoid artrit hastası şimdiye kmerhabaadar birçok iğne kullandı en son olarak humira kullanıyor ocak ayından bu yana . eczaneden raporlu olarak direkt iğneleri alıyor covid dolayısıyla. hocam annem tahlil yaptırdı / crp 31.9 çıktı referans aralığı0-5/ sedimentasyon 3...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Senem Tekeoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lutfen bilginldrmenizi bekliorm

    Kusura bakmayin hocam tskr edrm 🙈 e nabizdan aldgm buydu bundan ötesini bilmiyorum kreatinin sonuç 0.55 romatoid faktör (rf) (nefelometrik) kurum adı sonuç

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam annem tahlil yaptırdı / crp 31.9 çıktı referans aralığı0-5/ sedimentasyon 37 çıktı referans aralığı 0-20 / birtakım vitamin eksiklikleri söz konusu hocam b12 d vit. gibi. kolesterol 262 ref. aralığı 50-200 . annemin el parmaklarından bazıları baya davul gibi şiş...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatoid artrit ilaçları kilo yapar mı?

    Merhaba hocam. 24 yaşında romatoid artrit hastasıyım. şu an metoart con iğne, folbiol, salazopryn ve plaquenil kullanmaktayım. ancak bu ilaçları kullanmaya başladığımdan beri kilo artışı ve kilo vermemde durma söz konusu oldu. diyet ve spor yapsam da kilo verememekteyim. acaba ilaçların kilo artışı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Tolga Enver Yücetürk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Romatoid artrit

    Merhaba hocam annem romatoid artrit hastası şuan himura iğne kullanıyor. en son ocakta doktora çıkmıştı raporla birlikte doktor bu iğneyi verdi hocam ocaktan beri kullanıyor covid dolayısı ile doktorada gidemiyor zaten iğneleri raporla veriyorlar eczaneden; biliyorsunuzdur. ocak ayından beri...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İlaç sorusu

    Hocam ben 30 yıldır romatoid artrit hastasıyım deltacortril içiyorum sabah ve akşam öğlende de aseket icebilirmiyim ilacın dozu yetmiyor ağrılarım çok

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen bilginldrmenizi bekliorm

    Sa hocam 29 ysndym hastaneye bu aralar gidemedim sizden ricam tahlilil sonuç nun anlami nedr merak ediorm kreatinin kurum adı sonuç 0.55 sonuç birimi mg/dl referans değeri 0,6 - 1,2 romatoid faktör (rf) (nefelometrik) kurum adı sonuç

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Bünyamin Kısacık

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x