Çocuklarda karaciğer enzimi yüksekliği

  • Hocam merhabalar kardeşim 13 yaşında 67 kilo ve 1.63 boyunda kilolu olmasından dolayı gittiğimiz aile hekimi tahlil yaptırdı. sonuç olarak karaciğer enzimleri çok yüksek çıktı ALT 224 AST 107 ALKALEN FOSFATAZ 471 KOLESTROL 203 TRİGLİSERİD 222 çıktı doktor oranların çok yüksek olduğunu söyledi ve çocuk doktoruna yönlendirdi. daha öncede yüksek çıkmıştı karaciğer enzimleri. Gastroentoloji uzmanına gitmiştik ama bir problem çıkmamıştı yine aynı problemle karşılaştık acaba problem ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, karaciğer testleri ve kan yağ değerleri kesinlikle normal değil. mutlaka araştırlıp ne olduğunun anlaşılması gerekir. karaciğerde fazla kilolu olmasına bağlı yağlanma sonucu bir iltihap da olabilir ama başka bir neden de var mı diye bakılmalıdır. çocuk gastroenteroloji doktorunuzu değiştirin ve geç kalmayın sağlıklı günler

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciger büyüklüğü

    Çok teşekkür ederim cevabınız için çok sagolun hocam.benim aklımı karıştıran şey yaklaşık iki aydır ataklar yaşıyorum öncesinde sadece bilirubin değerlerinde hafif yükseklik olmuş olması ki bu şekilde şüphe ile safraya bakilmıştı ataklar sonraları basladi.omcesindw tüm değerler normal idi bilirubin...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lab sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. annemin birden fazla rahatsızlığı var. kilo sorunu var. böbreklerle ilgili sıkıntılar var dedi doktor. kolesterol, gizli şeker , yüksek tansiyon vb. çok problem var. şu tahlilleri nasıl yorumlamak lazım acaba? belirgin bişey görüyor musunuz? şimdiden teşekkürler tsh 0.12 glukoz (...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lab sonuç değerlendirme

    Merhaba hocam. annemin birden fazla rahatsızlığı var. kilo sorunu var. böbreklerle ilgili sıkıntılar var dedi doktor. kolesterol, gizli şeker , yüksek tansiyon vb. çok problem var. şu tahlilleri nasıl yorumlamak lazım acaba? belirgin bişey görüyor musunuz? şimdiden teşekkürler tsh 0.12 glukoz (...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ramazan Sarı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Halsizlik hakkinda

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam hikayesi aşırı karışık bir hastayım gitmediğim doktor kalmadi hocam mide bulantısı ve baş dönmesi vardı mide için mide mikrobu ilaçları kullandım tetra baş dönmesi için vertigo ilaçları iyi geldi kustum ve sol karin ağrısı başladı mide mikrobu ilaçları bittikten so...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Rengin Kosif

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Halsizlik yardım edin hocam

    Hocam merhaba kolay gelsin hocam benim şikayetim halsi̇zli̇k karaciğer enzimleri yüksek çıkıyor 100 civarında alt ast bide ezonofil yüksekliği var ama bunun sebepleri bulunamadı gtmedim doktor kalmadı gastronteloji hematoloji dahiliye ultrasonda bişey cikmior özellikle ezonofil yüksekliğindeb sonra...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Taner Gülşen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Geçmeyen ödem siroz mu?

    Merhaba hocam. babamda 1.5 ay kadar bir sorun olmadı. alkolü azar azar alıyordu. son 2 gün çoğaltınca nefes darlığı arttı. yüzünde şişlikler oluştu. bunun üzerine alkolü 10 gün kadar bıraktı son 5 gün sigarayı da bıraktı. şikayetler geçmeyince acile götürdük. hb: 3.9 htc:13 saturasyon: 44 e düşmüş....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer halsizlik kolit

    Hocam merhaba kolay gelsin hikayesi çok karışık bir kişiyim hocam allah rızası için yardım edin şubat ayinda kanlı siyah ishal gecrdim ( karaciğer enzimleri de yükseldi) o sırada aşırı derecede antibiyotik ve mide mikrobu ilaçları kullandım flagy kullandım geçti ( enzimler biraz düzeldi ) karnım...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Selahattin Erdem

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lütfen bakar misiniz hocam

    Hocam karaciğer enzimlerim yüksek iken hepatit b c kas ottonium antikor testleri bakıldı içki hiç kullanmadım kan değerlerim sadece ezonofil yüksek dier demir normal b12 208 değerler normal hemotolijide kan incellettim bişey çıkmadı karaciğer enzimleri yüksek doktorum ezonofil ile karaciğer ala...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Rengin Kosif

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen bakar misiniz hocam napi̇cami̇ şaşirdim

    Hocam merhaba kolay gelsin hikayesi çok karışık bir kişiyim hocam allah rızası için yardım edin şubat ayinda kanlı siyah ishal gecrdim ( karaciğer enzimleri de yükseldi) flagy kullandım geçti ( enzimler biraz düzeldi ) karnımın sol tarafı agriyoirdu endoskopi kolonoskopi yaptırdım endoskopi temiz ko...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lütfen bakar misiniz hocam

    Hocam merhaba kolay gelsin hikayesi çok karışık bir kişiyim hocam allah rızası için yardım edin şubat ayinda kanlı siyah ishal gecrdim ( karaciğer enzimleri de yükseldi) flagy kullandım geçti ( enzimler biraz düzeldi ) karnımın sol tarafı agriyoirdu endoskopi kolonoskopi yaptırdım endoskopi temiz ko...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Rengin Kosif

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Lutfen bakin hocam

    Hocam merhaba kolay gelsin hikayesi çok karışık bir kişiyim hocam allah rızası için yardım edin şubat ayinda kanlı siyah ishal gecrdim ( karaciğer enzimleri de yükseldi) flagy kullandım geçti ( enzimler biraz düzeldi ) karnımın sol tarafı agriyoirdu endoskopi kolonoskopi yaptırdım endoskopi temiz ko...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardim edi̇n hocam

    Hocam merhaba kolay gelsin hikayesi çok karışık bir kişiyim hocam allah rızası için yardım edin şubat ayinda kanlı siyah ishal gecrdim ( karaciğer enzimleri de yükseldi) flagy kullandım geçti ( enzimler biraz düzeldi ) karnımın sol tarafı agriyoirdu endoskopi kolonoskopi yaptırdım endoskopi temi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzimleri

    Merhabalar, oğlum 8 aylık. karaciğer enzimlerinden ast:93 ve alt:135 çıktı. doktorumuz haftaya tekrar kan tahlili istedi. sorunumuz ne olabilir. cmv virüsü için test yaptırmalımıyız. başka neler önerirsiniz.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Wilson hastalıgı

    Sayın reha artan hocam 5 yasındaki oglumu 1 ay önce genel kontrole götürmüstük karaciger enzimleri alt 288 1 hafta sonrasindada alt 416 ast 207 cikti covid 19 igm 1,2 cikti doktor cocugun covidden dolayı enzimlerinin yuksek oldugunu dusunurken cocuk gastroya yonlendirdi doktorumuz baska tahliller is...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Reha Artan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaci̇ger enzimiii

    Hocam merhaba benim 4 aydır alkalen fosfataz değerim yüksek.24 ağustosta dahiliye gittim tum batin ultrasona girdim karacigerde yağlanma dahi hcbsy yok sadece bi böbreğim alınmıştı alındığı yerde lojunda 4 cm kist var.alt ast değerleri normal alp 173(referansaralgi 40.150) ggt 50 (referans 9...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x