Çocuklarda karaciğer enzimi yüksekliği

  • Hocam merhabalar kardeşim 13 yaşında 67 kilo ve 1.63 boyunda kilolu olmasından dolayı gittiğimiz aile hekimi tahlil yaptırdı. sonuç olarak karaciğer enzimleri çok yüksek çıktı ALT 224 AST 107 ALKALEN FOSFATAZ 471 KOLESTROL 203 TRİGLİSERİD 222 çıktı doktor oranların çok yüksek olduğunu söyledi ve çocuk doktoruna yönlendirdi. daha öncede yüksek çıkmıştı karaciğer enzimleri. Gastroentoloji uzmanına gitmiştik ama bir problem çıkmamıştı yine aynı problemle karşılaştık acaba problem ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba, karaciğer testleri ve kan yağ değerleri kesinlikle normal değil. mutlaka araştırlıp ne olduğunun anlaşılması gerekir. karaciğerde fazla kilolu olmasına bağlı yağlanma sonucu bir iltihap da olabilir ama başka bir neden de var mı diye bakılmalıdır. çocuk gastroenteroloji doktorunuzu değiştirin ve geç kalmayın sağlıklı günler

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Karaciger yaglanmasi

    Hocam mrblar karaciger ultrasonum normal ama enzimlerim yuksek cikti yaglanma var dedi doktorum sorum su aşiri kasiniyorum vucudumun her yeri kasiniyor enzim yuksekligi kasinti yaparmi ve bu kasintidan nasil kurtulabilirim cvbnz icin simdiden tskkurler

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Kırmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzimleri

    Merhaba hocam kolay gelsin. karaciğer enzimlerimin yüksek olduğu söylendi. alt =107 ast=119 ggt=220 alkalen fosfataz =569 değerlerim bu şekilde bu neden olur hangi hastalığa işaret eder hocam. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alt yüksekliği

    Iyi günler yapılan kan tahlilinde ast:37 alt:111 çıktı çok yüksek mi ve neden yükselir araştırılmalı mı ............

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Süleyman Türk

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzimleri

    Merhaba, benim karaciğer enzimlerim sürekli yüksek çıkıyor, alt, ast, alp ve ggt yaklaşık iki katına yakın. bütün testler yapıldı her şey normal çıktı. en son muayenede doktorum biyopsi istemişti ama herkes hasar bıraktığını söylediği için vazgeçtim perhiz uygulamaya başladım ama ona da devam edemed...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide rahatsızlığı ve karaciğer enzimleri

    Merhabalar, benim yaklaşık iki yıldır karaciğer enzimlerim yüksek çıkıyor. ve sürekli kaşıntılarım oluyor çene ve karın bölgemde. testlerimde genel olarak ggt ve alp hep yüksek. alt ve ast sürekli artıp azalıyor. diğer bütün kan testleri yapıldı ama bir problem gözükmedi. usg temiz çıktı. bu ara cid...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Cemil Binarbaşı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Siroz vb hastalıklar

    İyi günler ve çalışmala doktor hanım, karın ağrısı mide bulantısı ve zayıflama ve karaciğer(alt) de yükseklik sebebi ile doktora bir hastaneye başvuru yaptım ve doktor tüm batın bt istedi . damardan ilaç verdiler ve su içirdiler. sonuçta aksesuar dalak ve minik lenf nodu dışında bir şey çıkmad...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterol yüksekliği

    Hocam merhaba eşim 33 yaşında ve karaciğer enzimleri trigiliserid kolesterolü yüksek çıkıyo ilaç kullanmıyor yediklerine dikkat etmeye çalışarak ve az da olsa yürüyüş yaparak düzene sokmaya çalıştık ama olmuyor çok fazla düşmüyor ne yapmamızı önerirsiniz ilaçsız düşüremez miyiz? ceviz suyu denedik...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ahmet Mesut Onat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bayılacak gibi olma

    Doktor bry yaşım 16, kızım.yataktan ya da koltuktan ayağa kalktığımda beynim acıyor gibi oluyor gözüm kararıyor başım dönüyor göğsüm sıkışıyor nefes alamıyorum sanki.tek bir kez de bayılacak gibi olmuştum.çoğunlukla oluyordu arada olmuyor. kabızlık çekiyorum ve popom arada kanıyor.çok düzenli olmasa...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Elyesa Karaca

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciğer enzim değerleri

    Merhaba hocam, oğlum 2 yaşında ve kistik fibrozis ve adrenal yetmezlik hastasıdır.hastalığından dolayı 250ml ursafalk (4 ml ) ve genkort 8/1 günlük olarak kullanmakta, sorum bu ilaçlar karaciğer enzim değerlerine etki yapar mı ? son kan alımında alt:149 , ast : 78 çıktı. ilaçların değerlerde etkisi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Enzim yüksekliği

    Sayın hocam merhaba. 180 cm boyunda 94 kg ağırlığında 38 yaşında bir erkeğim. glikoz tolerans bozukluğu, santral obezite, bacaklarda grade-4 venöz yetmezlik ve karaciğerde hemanjiom dışında bir sağlık sorunum bulunmamakta. benim sorunum devamlı yüksek seyreden karaciğer enzimleri. batın usg...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuray EVRİN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Alp yüksekliği

    Yaşım 19 şeker ve çölyak hastasıyım alp değerim 141 çıktı referans aralığı 30-120 alt ast ve ggt normal çıktı.doktorum yeniden alp ve kalsiyum ile pth tahlillerini istedi.bu sefer alp 152 çıktı.pth ile ca ise normal çıktı.doktorum diğer değerler normal olduğu için bir sorun olmadığını söyledi.sizce...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Atrial fibrilasyona bağlı sekonder felcin önlenmesi

    Sayın hocam merhaba. dedem 81 yaşında 167 cm boyunda ve 92 kg ağırlığında. 2010 yılında damar embolisine bağlı olarak felç geçirdi. beynin sağ lobunda gerçekleşen bu embolik hadiseden sonra dedemin sol tarafında marjinal güç kaybı oldu. bir süre fizyoterapiye gitti ancak anlamlı bir sonuç ala...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mehmet Fethi Alişir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Karaciğer enzimleri yüksek

    Merhabalar esiminin karaciğer değerleri doğumdan sonra yüksek çıkmaya başladı ast 69 alt 145 ggt 13 ldh 259 neden olabilir

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aritmi, ritm sorunu

    Merhaba hocam geçmişten gelen göğüs ve sırt ağrıları mevcut olan bir hastayım. fmf taşıyıcılığı mevcut, ayrıca ana pozitif 1,160.tuhaf şekilde eozinofil yüzdem de ara ara artıyor. bir de kalsiyum yüksekliği sorunum var zaman zaman. bir ara karaciğer enzimlerim yüksekti o normale geldiği an ben de ka...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mehmet Kayrak

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karaciger yaglanmasi

    Hocam merhaba bisey sorucaktim.8.aydan beri karaciger degerimde bi oynama var.son kan testimde ast 32 alt 89 ggt.36 cikti.ama 8 ayda 120 kadar cikmisti ast olan.öburleride 50 lerdeydi.9.ayda 70 indi.ama simdi 89 yükselmis.ama suan 5 haftalik hamileyim.demir ve folio ve magnesyum kullaniyorum.bide tr...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Muammer Kara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x