Çocuklarda diyabet

  • merhaba 6 yaşındaki oğlumda 3 gün karın ağrısı oldu kusmada eklenince dün acile götürdük idrar tahlili yapıldı keton +++glukoz ++++ çıktı doktor çocuğunuzda tip1 diyabet var ve kum döküyor dedi birtek bu tahlil sonucuyla diyabet tanısı konabilirmi teşekkürler...

  • Doktor Cevabı:

    Kusma ardından idrarda keton pozitifliği sözkonusu olabilir. i̇drarda şeker pozitif ise açlık kan şekeri değerine bakılması dogru olur. bu durumda bir çocuk hastalıkları uzmanının değerlendirmesinde yarar var. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Randevu almak istiyorum

    Merhaba erdal beye randevu almak istiyorum daha öncede aradım fakat dönüş yapan olmadı dilay kahraman 537 2448501 desteğiniz için teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Over torsiyon hastası ,tek yumurtalık , 13 yaşında kız

    Merhaba hocam. 13 yaşında kız çocuğunun yaklaşık 2 ay önce sağ yumurtalığı over torsiyon nedeniyle alındı. 15 gün önce de sol yumurtalıkta 4 cm büyüklüğünde kist alındı. kist oluşumuna yatkın bünyesi olduğu söylendi. çikolata kisti olduğu bilgisi verildi, çok hızlı büyüdüğü tekrarlamaya meyilli ol...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker değerleri

    Merhaba hocam oğlum 4yaşında ve zayıf çok sık idrara çıkmaya başladı cocuk doktoruna götürdüm şekerine bakıldı açlık kan şekeri referans aralığı 70-100 sonuç102 hba1c 3.5 - 5.6 sonucumuz 5.93 cocuk doktorumuz endokrinoloji yönlendirdi bu değerlere göre diyabet olma olasılığı varmı şimdiden teşek...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Keskin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Gizli şeker

    Merhabalar oğlum 4yaşında zayıf bir cocuk abur cubur şekere çok düşkün bugün genel kontrolde açlık kan şekeri 102 hba1c değeride 5.93 çıktı doktor gizli şekeri var dedi çocuk endokrinoloji yönlendirdi hocam bu değere göre tıp 1şeker hastası olabilir mi yoksa gizli şeker bu yaşlarda olabilir mi şi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Tip 1 diabet

    Avusturya da yaşıyoruz. tani graz üniv. araştırma enstitüsü çocuk kliiniği bölümünde konuldu erdal bey. şuan minimed 770g insülin pompasini maalesef kullanmaktayız. mümkün görürseniz size bütün değer grafiğini e-mail ile iletebilirim yada uygun görürseniz erdal bey bir görüşme rica edebilir miyim?

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato diyabet

    Peki hocam teşekkür ederim eksik olmayın 21ekimde ultrason çekilecek bize ilac başlatacağını söylemişti çocuk doktoru çocuk endokrin bolumune goturdum bu değerlerle ilac başlanmaz dedi ama oğlum yutkunamiyo saçları cok fazla dökülüyor birde tansiyonu 15/9 cıktı dr tansiyon takibi yapın bir hafta son...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hasimato diyabet

    Evet hocam yeni sonuçlar

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato diyabet

    Hocam çocuklarımın saçları çok azaldı inceldi tüy gibi oldu saçları heryerden dökülüyor 15 ve 16yaşında çocuklarım ayrica her iki oğlum dada ellerinde titreme var çocuk doktoru şevk yazdı tiroid singrofi çektirmemi hipertiroidi olduğunu söyledi ayrica b12eksikligi ve dvitamini eksikliği için iki oğl...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Haşimoto tiroit sac dökülmesi sorunu

    Hocam bugun ozel hastaneye çocuk endokrin bolumune goturdum sintigrafi çektirmeyi istedi iki oğlum içinde bende size danismak istedim cektirmelimiyim tsh 014 t4 1.59 t3 ve antikor testine bakilmadi oğlumda tip1 diyabet insülin kullanıyorum 6yasindan beri sadece tsh düşüklüğüne de ilac ver...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Tip 2 diyabet

    Hocam merhabalar anneme tip 2 diyabet tanısı koydular yaklaşık 10 yıldır ilaç tedavisi görüyor ama pek bir fayda sağlamadı insülin kullandığı halde genelde 350 - 250 civarında sonuç veriyor sizi tavsiye ettiler müsait olduğunuzda size muayene olmak istiyoruz. cevaplarsanız çok severim saygılarımla.

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yaşar Arslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hasimato diyabet

    Hocam iyi günler benim iki oğlum var ikisinde de yoğun sac dökülmesi var tahlil sonuçları bu degerler 16 yaşındaki oğlumun ferritin 73.2 µg/l 18,5 - 306,5 25.08.2021 serbest t4 1.59 ng/dl 0.81 - 1.75 tsh l 0.14 miu/l 0.35 - 5.50 vitamin b12 201 bu da 15 yaşındaki...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Genetik testleri

    Hocam diyabette genetik testi yaptırarak yatkınlığımız var mı yok mu öğrenebilir miyiz çünkü bildiğim kadarıyla anne babada olsa dahi çocukta o genler olmadığında risk anne babasında şeker olmayan insanlar gibi oluyor aileme de yaptırmak istiyorum da yatkınlık durumumuzu görmek istiyorum bir de b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Juvenil diabetes melitus

    Hocam selamalr ,aralık ayı ıtıbarıyle 2 yasına girecek cocugumuz var diabet tanısı kondu.insulın pompası kullanımı uygun mudur ve tedavuı ıcın gelem ıstıyoruz avusturyadayız.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızımda insülin direnci var diyabet olması ihtimali var mı

    Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için , umut serptiniz içime iki üç gündür çok üzgünüz bu durumdan dolayı , bebekliğinden beri de 1 senedir de çok şükür bir kilo kaybı yaşanmadı , kalp rahatsızlığı olduğu için birde değeri böyle yüksek çıkınca çok panik olduk 2 ay hiç şekersiz diyet yapın dedi ç...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızımda insülin direnci var diyabet olması ihtimali var mı

    4 yaşndki kızımda 3 ay önce insülin açlık 11 çıktı dün 11,63 çıktı ve dün yapılan testte glukoz açlık 102 çıktı . 3 ay önce ilk testler yapıldığında dikkat edin 3 ay sonra tekrarlayalım testleri dediler . dün aynı testleri tekrar yaptık düşüş olmadığı için 2 -3 sıkı diyet verildi sonra tekrar bakıla...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x