Cocuk sahibi olabilme

  • Eşim azosperm ilk tahlil sonuçları sperm hücresi görülmedi Doppler ultrason çekildi sol epiditim başında 4 mm kist saptandı fsh 23 (1-15) testesteron Total 376(300_1000) lh 10 prolaktin 16 E2 27. Genetik testi yapıldı sry ve azf mutasyon tarama raporu sonucu normal. Karyotip analiz sonucu 46 XY. 3 ay l arcinin kullandı tekrar test yapıldı başka bı hastanede Semen testinde sperm hücresi bulunamadı hormon testi sonucu fsh 33(1-18) testesteron Total 5.43(2-8 frekans aralığı) sizce düzelme veya gerileme var mı?

  • Doktor Cevabı:

    Sperm açısından soruyorsanız ilerleme yok görünüyor. tedavi öncesi ve sonrası azospermi olarak değerlendirilmiş. ilerleme veya gerileme cevabını net söyleyleyem. ben bu tarz hastalarda ilerleme varlığı açısından sperm numunesine kendim bakıp karar vermeye çalışıyorum gerekirse daha detaylı testler yapıyoruz. geçmiş olsun

    tarihinde cevapladı.
  • Doktor Cevabı:

    2. sorunuzun cevabı yanlış tuşa basma sebebiyle eksik kaldı, sizinle ilgili net cevabı takipteki hekiminiz detaylı bllgi verecektir diye düşünüyorum

    tarihinde cevapladı.

Hatay Ürolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Sertleşme sorunu

    Merhaba hocam sertleşme sorunu yaşıyorum penil renkli doppler geciktirdim doppler de yapılan iyne ile ereksiyon olmadım 2tane toz yapılmasına ramen

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Hamdi Özkara

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ani varikosel ve kasık şişliği

    Merhabalar. benim şikayetim biraz farklı başladı ve hangi doktora gittiysem tam bir sonuç alamadım.32 gün önce bir anda sol testise ağrı girdi ve günden güne bu ağrı arttı bu ağrılar dayanamayacak ve geceleri uykudan uyanacak kadar siddetlilerdi. ağrının başladığı 5.gününde ağrı sol kasığıma ilerled...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sertleşme sorunu

    Hocam iyi akşamlar diliyorum bu zor dönemde hepinize minnet borçlu olduğumuzu belirtmek isterim 40 yasındayım bende uzun yıllardır erken boşalma var 1 dakıka sürüyo en fazla ve son zamanlarda sertleşme sorunu var ne yapmam gerekir yardımcı olurmusnuz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Penis boyu

    Merhaba penis uzunlugum 14 cm cevreside 11.5 - 12 cm arasi ve bana cok yetersiz geliyor cinsel iliski icin yeterli mi ve partnerime bi haz yasatabilir miyim

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Peyroni rahatsızlığı

    Hocam 2012 de penisimden rahatsızlandım dr gittim potaba 500mg 3×1 şeklinde en az 3yıl kullandım, ereksiyon şeklinde penis dibinde plaka var,boyu kısaldı 3/1 de düştü 8-9 cm oldu öneriniz nedir. şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cinsel üroloji

    Hocam öncelikle teşekkür ederim.bir sorum daha var.şimdi mesela benim böyle yumurtalıklarda ya da peniste ıslaklık hissediyorum böyle acaba sperm mi diye evham yapıyorum

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Test-test-test

    Merhaba hocam yorumlayabilirseniz sevinirim ,gebeliğe engel bir durum var mıdır. volüme :5-------görünüm:homojen viskozite:normal

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • İroloji bölümü

    Merhaba cialis 5 mg tedavi amaçlı kaç kutu içmeliyim sgk karşılıyormu erken boşalma sertleşme problemi oluyor çok değil ama

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Peyronie hastalığı

    İyi günler hocam,ben peyronie hastasıyım ,hastalığın sürecinden bu yana bayağı bir eğrilik oldu ,2 haftadırda sol kasığımın oradan başlayıp ayağımın aşagısına kadar nerdeyse inen ağrılarım başladı..ben acaba hangi süreçteyim ve nasıl bir tedavi yada cerrahi işlem yaptırmalıyım..ankara’da oturuyorum....

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Varikosel ?

    Merhaba hocam, yaşım 24, kasık fıtığı için ultrason çekilirken varikosel şüphesi ile araştımaya başladım. skrotal renkli doppler ultrason sonucu: sağ testis 47*28*25mm sol testis 45*28*21 plektus pampiniformise ait venlerin çapı sağda 2 mm olup üst sınırdadır, solda 3 mm olup geniştir. (sol variko...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Arman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardımınız bekliyorum

    Hocam hayırlı günler. ben 30 yaşında 2 yıldır evliyim. günlük 1-1.5 saat spor yaparım. kalple ilgili de sorunum yok ki yakınlarda efor testi de yaptırdım, temiz dedi doktorum. sormak istediğim: ereksiyon problemim yok ama uzun süre ilişkiye girmeyip de birleşme esnasında erken boşalma yaşıyorum. açı...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ömer Faruk Karataş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuğum olur mu?

    Merhaba hocam, cevabınız için teşekkür ederim. ilk sorumda sığmadığı için 8 ay önce yaptırdığım test sonucumu yazamadım. aşağıya 8 ay önce yaptırdığım testin sonuçlarını yazıyorum. bu sonuca göre üroloji uzmanı actibiyol adlı takviyeyi kullanmamı istedi, 3 ay boyunca kullandım sabah akşam. sonuc...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Arman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Sperm test

    Teşekkürler hocam sağolun

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Arman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Skrotel doppler

    Merhaba 37 yaşındayım esimin ust uste dusuk yapmasi nedeniyle ( 1saglikli cocugumuz var) esimin testleri normal cikti. benimse sperm testinde 36 milyon sperm ve %2morfoloji ve hareketlilikte sorun olmasi sonucu yapilan skrotal doppler sonucunda ; "her iki testis ve epididimim boyutu ekojenitesi ve v...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Arman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Spermiyogram

    Merhaba, 3 yıl önce yaptırdığım 2 tane spermiyogram testi yetersiz numune yüzünden sonuçlanmadı 1,5 yol önce çift taraflı varikosel ameliyatı oldum.ameliyattan önce sperm sy 18mlyn %70 hareketsiz,ameliyat sonrası 126mlyn %65 hareketsiz bu son testin sonra yapılan 2 testte yetersiz numune diye yapılm...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Arman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x