Ck değeri...

  • hocam mrb 11,5 aylık erkek bebeğimizi kontrol muayene yaptırdık.epey bir geniş muayene oldu.78 cm 9 kilo.kafa çapı 48 cm bıngıldak kapanmak üzere.doktor hanım tiroit testlerinin de gayet normal olduğunu söyledi. ALP 227 KALSİYUM 10,1 FOSFOR 6,5 çıktı.lakin CK değeri 248 çıktı.hastane değeri max 190. doktorumuza sorduğumda bu değerin binler ikibinler gibi çok yüksek çıkmasının sorun olduğunu ancak bu değerden nörolojik olarak endişe edecek birşey olmadığını söyledi. bebeğin motor gelişimi normal,başını tutma dönme yuvarlanma sürünme hep zamanında oldu.desteksiz oturması oturup yatar pozisyona geçmesi yatıkken toplanıp oturma pozisyonu alması gayet iyi.koltuk kenarlarında ayakta duruyor.kendi kendine koltuklarda balkon demirlerinde tutunarak 15 gündür ayağa kalkmaya başladı.4 ayak emeklemeye başlaması da 15 gün oldu ve iyi.çok hareketli ve merak duygusu fazla bir bebek.her yere gidip görüp elleyip incelemek istiyor.destekle adım attırıyoruz destekle sıralama çalışması yaptırıyoruz.ama yürüyemedi hala ona üzülüyoruz.nörolojik durumu bu şekilde doktorumuz da iyi dedi.geçen hafta soğuk algınlığı vardı o da etkilemiştir dedi.zaten Lym% değeri 53; Neu% değeri 39 çıktı. bu iki değerler yüksek olursa viral bir soğuk algınlığı geçirdiğini ck değeri doğal olarak yükselir dedi.wbc de 11,3 lym 5,9 çıktı.hafif kırgınlığını atarsa doğal olarak ck de düşecektir dedi. kas yıkımı ile ilgili bir değermiş.korkulacak endişe edecek bir durum var mı hocam bu CK değeri için çocuğa durup durup eziyet vermek de istemiyoruz ilk bebek tecrübesizlik korkuyoruz da açıkçası.bu durumda ck değerini tekrar tekrar ölçtürüp kontrol etmek gerekir mi? yorumlarınız önemli çok teşekkür ediyoruz aile olarak...

  • Doktor Cevabı:

    Oğlunuzun bir sorunu olduğunu düşünmüyorum.endişe edilen test hangi gereksinimle alınmış onu anlayamadım.oglunuzun gelişimi normal.iyi günbler dilerim

    tarihinde cevapladı.
  • hocam yaşını doldurmasına az kalınca çevremizdeki herkes neden yürümedi hala falan filan diye bir sürü şey söylediler.eşimle öğretmeniz çok cahil insanlar değiliz ama mesele çocuk olunca bizi de tedirgin ettiler.bende doktor hanımdan ayrıntılı bir test ve muayene istedim.ck testinin kaslarla ilgili olduğunu biliyordum onu da ben istedim doktorumuz gerek yok bebeğiniz normal 15.16.aya kadar yürümesi sürebilir normaldir dedi ama ben üsteleyince o da o testi de yapalım dedi:)sonuç da o şekilde çıktı.şuan 12,5 aylık oldu 20 gündür koltuk kenarlarında mobilyalarda ayağa kalkıp sıralıyor.dediğim gibi yürümemiş olması ve çevrenin sözleri bizi gerçekten üzüyor.ck değerini tekrar araştırmaya gerek var mı acaba? çocuğa gereksiz eziyet vermeyip sabırla bir süre daha bekleyelim mi? çok teşekkürler hocam.saygılar..

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Als şüphesi

    Sayın melih hocam merhabalar emg ile alakalı kuşku duyduğum bir süreci size danışmak ve yüksek müsaadenizle bir soru sormak istiyorum. 6 ay önce ve 1 hafta önce emg çektirdim. ilk emgde sinir ileti ve ardına bacak ve kol kaslarına iğne batırılıp bakıldı. tríceps kasında doktor önce bir sorun var dem...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Melih Vural

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kas ağrıları ve seğirme

    Hocam öncelikle size teşekür ederim kas ağrıları yorgunluk seyirme ve titreme için ilçalı mr çektim size zahmet olmazsa yorumluyabilirmisiniz hocam bide detaylı kanda temiz çıktı ck değeri ise 122 iğneli iğnesiz emg temiz çıktı hocam agrılardan dolayı hayatımı mahfetti üm spinal mrg incelemede:turbo...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akut dispne ve aşırı ödem

    Merhaba hocam. babamda 1 hafta önce ani bir ödem artışı oldu. karın kısmında ve bacaklarda aşırı şişlik ve sertlik mevcut. mevcut kilosundan 20 kg kadar fazla ağırlığı var. kendisi kronik alkol kullanıcısı. son olarak birkaç gün önce alkolü bırakınca ani bir dispne gelişti. alkol kullanırken nefes d...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kas ağrısı

    Hocam merhaba ben yaklaşık üç haftadır omuzum üst kısmında sağ bazende sol göğüs altında ağrılar yaşıyorum bazen bu ağrılar öyle vuruyor ki nefes almakta zorluk çekiyorum acile gittim kas spazmı dediler kas gevşetici kullandım fakat geçmedi. tekrardan hastaneye gittim kan testi ve akciğer grafisi çe...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İrfan UÇGUN

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ast degeri

    Hocam merhabalar,daha önce sormuştum dortbucuk yaşında oğlumun ast yüksekliği hakkında,sizde çocuk gastrolojiye gitmem konusunda fikir vermstnz,hocam gittik tahliller yapıldı,usg yapıldı şükür normal,en son ast değeri 45 çıktı,alt normal,keratin kinaz normal aralikta,benim kafama takılan keratin ki...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Akgün Ölmez Türker

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Als ile ilgili

    Merhaba size daha soru sormuştum hocam benim diz kapağımın ve başka yerleşe seğirme oluyordu bacaklarımda kollarımda halsizlik oluyordu iki defa doktora gittim ilk gittiğim doktorda emg temiz çıktı ck değerim cok yüksek çıkmıştı diğer gittiğim doktorda emg normal mr normal f ck normal b12 cok düşük...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Çocuklarda keratin kinaz değeri

    Iyi günler hocam 1 yaşındaki oğlumun 10. ayda yapılan kontrolünde ast86 alt50 ck212 çıkmıştı 1 yaş kontrolünde alt41 ck346 ck disinda diger tum sonuclari aralik degerinde çıktı. gelişimi normal 90cm 11kg çok hareketli 5dk yerinde oturmak istemeyen bir çocuk koşar gibi emekliyor tek elle tutup yürüy...

    Doktor Cevabı:

    Çocuk Gelişim Uzmanı İdil Şengöz Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ck düşüklüğü sebebi

    Değerli hocam iltihaplı romatizma yönünden yapılan testlerimde, ck değerim 34-145 referans değerleri arasında 26 geldi. ve vücutta seğirmelerde mevcut genelde alt ve üst bacakta ayaklarda ama kol gövde de olduğu da oluyor. hocam herhangi kas hastalığından şüphelenilmeli mi ? ck değeri düşüklüğü neyi...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuk alt ast yüksekliği

    Hocam merhaba kızım 7 aylık bir ay önce 5 gün kadar antibiyotik kullandık 6. ay kontrolünde kan testi verdik alt 194 alt 90 çıktı doktorumuz antibiyotikten olabilir dedi.1 hafta sonra tekrar kan verdik alt 149 ast 80. bizi gastroentolojiye yönlendird. bir hafta sonra tekrar kan verdik alt 130 ast 70...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Mahya Sultan Tosun

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ck değeri düşüklüğü

    Değerli hocam iltihaplı romatizma yönünden yapılan testlerimde, ck değerim 34-145 referans değerleri arasında 26 geldi. ve vücutta seğirmelerde mevcut genelde alt ve üst bacakta ayaklarda ama kol gövde de olduğu da oluyor. hocam herhangi kas hastalığından şüphelenilmeli mi ? ck değeri düşüklüğü neyi...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Romatizmada protein kaçağı

    Değerli izzet hocam, ekim ayında dizlerimde yanma eklem ağrısı şikayetiyle yapılan testlerime bu ay c3, c4 tahlilleri eklendi. c3 değerim 90-180 aralığında 74 çıktı..c4 değerim 10-40 aralığında 11 çıktı. diğer genetik testler, crp,sedim,rf, lgg,a,m normal hocam. bunun yanında ck değerim de 34-145 ar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Fmf ilacı bırakmak

    Hocam merhabalar 22 yaşındayım 2012 yılından beri fmf hastasıyım 2*1 colchicum dispert kullanıyorum. 2 gün önce çarşamba günü verdiğim tahlillerde alt 86 - ck 201 ck aralığı 46 - 195 vitamin b12 =487 folat 4.14 ng/ml değer aralığı 4,6 - 18,7 folbiol tablet yazıldı. diğer bütün değerlerim normal ho...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Protein kaçağı ve lökosit

    Değerli hocam size 2 ay önce 24 saatlik protein kaçağı nedeniyle muayene olmuştum. protein düzeyinin girişime gerek olmadığını söylemiştiniz. hocam romatolojik hastalıklar açısından yapılan kan tahlilimde, c3 değeri 90-180 sınırlar içerisinde, 74 çıktı. globulin 25-35 sınırları içerisinde, 23.6 çıkt...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vucutta seyirme?

    Merhabalar. 2017 yilinda sol el basparmağımda seyirme şikayetim oldu. hemşire olarak calişmiş oldugum hastanede nöroloğa muayene oldum. beyin mr cekildi ve emg yapildi,kalsiyum başta olmak üzere kan değerlerime bakildi hepsi temiz cikti,ancak ocak 2021 ayı itibariyle ilk kez sol dudak ve sol çene...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Abdurrahman Akbaş

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil yardım hocam

    Hocam hastaneye ulaşamıyorum da.ldh 262 ( 109-245)u/l yüksek ldh 201(109-245)u/l ldh 321(225-450) u/l hocam cevabınzı okudum,son sorum şu şekilde izninizle. şimdi bu sondaki çıkan ldh yüksek ya,onu ilk referans aralığına göre mi değerlendiririz?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hale Ökmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x