Çiğneme yapmaması

  • Merhaba hocam 3,5 yaşında bir oğlum var. iştahsız ve çiğneme yapmıyor. Herhangi sağlık problemi yok.çok güzel konuşuyor. Ama iş yemek yemeğe gelince zoraki yiyor.Merak ediyor çiğneme istiyor ama çabaladım çok fazla ama olmuyor. Ağzında bekletiyor. Pütürlü yiyor.Daha doğrusu agzına aldığı yutuyor. patates kızartması bile yumuşacık ama ısırıp agzında bekletip geri çıkarıyor.çiğneme yapamıyorum diyor. Ne yapmalıyım hocam yardımcı olurmusunuz. Nasıl egzersiz yaptırabilirim.Ağzında emiyor.Ama çiğnemiyor.Makarnayı direkt yutuyor.


İstanbul Çocuk Doktorları uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Tuğbay Tuğ

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Muayene ücreti

    Muayene ücreti ne kadar acaba öğrenebilir miyim? diyetisyene gitmem gerekiyor ve sizi çok istiyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dyt. Merve Karaaslan Sunay

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hangi b vitamini

    Merhaba, kusura bakmayin biraz yazdim. ben uzun yillardir depresyon tedavisi goruyorum.hala paxil aliyorum. su an trigliserid yuksek cikti, ayrica b12 biraz dusuk d vitamini de dusuk. aile hekimi diyet yap seker yeme dedi ve benexol verdi. ben bu ilaci alinca biraz kalp carpintisi hissettim. b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Genize mama kaçması

    Oğlum 20 günlük sütüm yetersiz mama takviye yapyorz şırıngayla verirken bikaç kez boğazına kaçtı sanırım öksürdü geçti ama ondan beri hırıltılı nefes alıyor ve ara ara öksürüp duruyor bu durumdan korkmalımıyım yoksa kendiliğinden geçermi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Erkan Çakır

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polisitemi vera

    Hocam merhabalar. benim 2018 den bu yana hct ve hb degerlerim hep yüksek (16.5-17.5 arası) eşlik eden herhangi bir şikayetim yok kendim de tıp ogrencisiyim dalak ve karaciğer palbe edilmiyor. son tahlilim şu şekilde; hb: 17.7 hct:52.8 rbc:5.7 (n) plt: 381 (n) wbc: 7.6 (n) ldh normal sınırlar...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vitagil surup sevenseas balik yağı bay bay night damla

    Hocam merhaba 15 aylik kızım var uyumuyor bay bay nigt damla kullanıyorum yine uyumuyor kalkıyor gülüyor sabaha kadar dolaniyoruz evde perişan oldum yürümüyor 10 kilo vitagil surup ile seven seas balik yağını aynı anda kullanabilirmiyim bay bay night damladan en fazla kaç damla vermeliyim

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Adem Canan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Öksürük agrisi

    Hocam saygilarsüredir oksurdugumde yemek borusu üstünde ağrı hissediyorum sık öksürük yok sabahları azda olsa oluyor reflu bu şikâyeti yaparmı nezle sonrası başladı 2 doz sınovak aşısı sonrası bilhasa 2 dozdan sonra basladi

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Boyum daha uzar mı vaktim var mi

    Hocam bunlari nereden tahmin ediyorsunuz biraz daha açarak söyleyebilir misiniz

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mide/kabızlık

    Hocam merhabalar ben 15 yaşındayım 6 aydır kabızlık ve mide sıkıntısıyla uğraşıyorum ilk doktora gittiğimde 1 hafta tuvalete çıkamama sıkıntısıyla gitmiştim ve yanında mide yanması ve geğirme vardı gittiğimde reflü dediler rennie ve lansor verdiler kullandım ve yememe dikkat ettim ama bir türlü mide...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Barış Yılmaz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolon kanseri

    Kanseri kanseri kanseri kanseri kolonkanseri kolonkanseri kolonkanseri hocam saygilar esim2yil 3n1 teshisiyleevvel kolon kanserinden ameliyat ve kemo gordu dr kontrolerini 6ay ara ile oluyor geceleri 11-12ye dogru yatiyor sabahya10a dogru uyaniyor bu durum bagisikligini olumsuz etkilerni beslenmesi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Acil hocam

    Hocam iyi gunler dilerim. size önceden yazmistim agzimdan bir anda gelen pembe kandan tomografide;tomografi ilaçsız yapti ve sonuç bu hocam ;sag akciğer ustlob lateral sup.mesafede 2mm buzlu cam dansıtisin.nodul,sağ akciger alt lobta ve sag akciğer orta lob sup.mesafede ve sag major fissurde 2mm nod...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Şeker düşmesi

    Cevabınız için teşekkür ederim hocam doktora gittim ve kan testi yapıldı dikkatimi çeken sadece insülin değeriydi aç karnına 15 çıkmıştı labaratuvar için normal aralıkta ama sizce de normal mi bu değer ? hba1c değeri 5.00 çıktı. hdl kolestrol değeri ise 46 şeklindeydi.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Nuri Haksever

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalbim göbeğimde atıyor

    Hocam merhabalar ben 22 yasindayim yaklasik 1 aydan beridir göbeğimin üst kışmında nabzımı hissediyorum fakat bugün seyirme gibi oldu yine göbeğimin üstünde bazen de sırtımda kalbim atıyormuş gibi oluyo bunun nedeni nedir acaba?

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hocam endişe ediyorum artık

    Merhaba hocam benim beyaz akıntım var koku yok ama kaşıntı da yok ilk başta smear aldırdım 5 ay önce servisit çıktı 15-20 kutu fitil kullandım başka doktor mantar dedi ama halbuki değilmiş sonra başka bir doktor baktı yara bile denmez kızarıklık gibi minik bişey dedi bir ay sonra başka doktora gitti...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Kemal Hükmen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Uzar mıyım

    Hocam merhaba yaşım 16 boyum 1.87 kilom 73 babam 180 annem 163 sizce daha uzama şansım varmı basketbol oynuyorum

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Lütfi Akgün

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x