Cıdp güç kaybı

  • Merhaba.İyi çalışmalar diliyorum.Cıdp hastalığında sadece batma seklinde ağrı olur mu yoksa yürüyememe,güç kaybı,uyuşma da görülmeli mi? Ve periferik nöropatiden farkı nedir? Teşekkürler.

  • Doktor Cevabı:

    Cidp, birçok farklı nörolojik semptom ile ortaya çıkabilen periferik nöropatilerden biridir. en sık görülen şikayetler ilerleyici güç kaybı ve uyuşmalardır. nörolojik muayene ve emg gibi ek tetkikler ile diğer nöropatilerden ayırımı yapılabilir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok tesekkür ederim.Ben 23 yaşındayım. Mesane ağrı sendromu hastalığım var onun disinda seker trioit vb bildigim bir hastaligim yok. Bir de bogaz reflum vardi onun icin mide koruyucu nexium kullaniyordum 3 aydir,yeni biraktim.Son 2 haftadir bacaklarimda kollarimda yanma batma seklinde agri var. Guc kaybi uyusma vb yok.Son zamanlarda enfeksiyon gecirdigimi de hatirlamiyorum. Nöroloji uzmanına mı gozukmem gerekir,sizce bir iki hafta sonra gitmem sakınca olusturur mu?


İstanbul Nöroloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Emg genel tarama

    Merhaba,emg genel tarama da (3ekstremite) als de dahil tüm hastalıklar anlaşılır demi? 1 ay 25 günlük (56 gün) olan hastalık erken tutulum veya olgunlaşmamış hastalık denerek anlaşılması güç olabilir mi? polinöropati için iğneli emg mi olması gerekiyor?... cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak altı aürı

    Merhabalar hocam 38 yaşında 68 kg 174 boyunda sağlık sektöründe çalışıyorum son 2 yıldır ayak altında yanma hissi veren ağrılarım var özellikle son 3-4 aydır şiddetli şekilde devam ediyor krem kullanıyorum olmuyor lavanta ve ardıç yağıyla masaj yapıyorum geçici olarak kesiliyor tekrar başlıyor epson...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mustafa Akif Sarıyıldız

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta seğirme yanma

    Hocam benim 2 yıldır kaslarda seğirme var 6 ay önce koronavirüs oldum 5 aydır kaslarımda yanma ve zayıflama var nöroloji doktoruna gittim kan verdim b12 vitamini 239 cıktı normal mi değeri birde emg istedi 4 ay sonra randevu aldım uzun bir süre bu bence ne önerirsiniz yaşım 18 hocam

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Yeşim Abanoz

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Polinöropati

    Merhaba recep hocam. sorum 1 yıldır el ve ayak parmaklarım da uyuşma, yanma, diken batma hissi, bir şey ısırıyor gibi, soğukluk, ayak tabanı ve topukta ince sızı sanki taş üstünde yürüyormuşum gibi, tüm ekstrimete kemiklerimde soğuma uyuşma karıncalanma tüm bu şikayetler için emg yapıldı sinir ucu i...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ayak uyuşması

    Hocam babam da sol ayak uyuşması var yaklaşık bir yıl olacak sağ ayagıda uyuşmaya başladı ara ara şiddetli ağrısı oluyor mr çektirdik bel fıtığı yok deniliyor hic bir doktor hastalık bile bulamadı nedir acaba bu napmamiz lazım 🙏

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlker Önder Ferah

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Vücutta hissizlik

    Merhaba hocam. ben yaklaşık 1 aydır başım da dahil olmak üzere tüm vücutta his kaybı yaşıyorum.dokunma sıcak soğuk duyularını önceye göre çok az hissediyorum. herhangi bir güç kaybı yok sadece hissizlik mevcut. kan testi yapıldı. folat: 5 d vit:18 b12: 230 çıktı. diğer değerler normal. yaşım 26. bey...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hormon hapları

    Merhaba kutay hocam öncelikle bizleri bilgilendirdiğiniz ve açıklayıcı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. hocam ella hapı 30 mg diğer norleva postpill ertesi72 gibi haplar 1.5 mg aralarındaki bu kadar büyük fark olması ella hapının daha zararlı olması mı demektir. çünkü bir doktorun makalesind...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nörolojik bir sorun mu yoksa psikolojik mi ?

    Merhaba doktor bey; ben 21 yaşında bir kadınım.2,5 ay önce sağ kulağımdaki çınlama da diyemem çıt çıt diye ses gelmeye,ayrıca ellerde ayaklarda uyuşma olmaya başladı.son bir haftadır sol bacağımda diz altından sonra bir ağrı var ve dizimde bir ağırlık var.düz pozisyona getirdiğimde bu ağrı daha da...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polinöropati

    Sayın hocam 58 yaşındayım üç yıldır cıdıp tanısıyla tedavi görüyorum ivig aldım şimdide

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Acil ne olur

    Merhabalar hocam ben doğum yaptım ölü dgoum doğum san sonra şimdi birkaç hafta sonra ellerimde uyuşma ayaklarımda igleneleeenme vs kulakya dolgunluk simirlik gibi ağızda duduklarda uyuşmuş hissi bacaklarda elelrde sizi saniyelik ve yer degistiren bu yer defisten. gezen şeyler pskilojik olablir mi ac...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • El ve bacak uyuşması

    Hocam merhaba ben 25 yaşında bir kadınım. uykuda elimin üstüne yatıyorum ya da elimi yastığın altına koyup yatıyorum ve geceleri elim de uyuşma olduğu zaman uyanıyorum. bu neredeyse hep oluyor. ama dün gece tek bacağımda da aynı sorunu yaşadım. sol bacağım dizimden aşağısı gece uyandığımda uyuşmuştu...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polinöropati

    Merhaba hocam ablamın geçen yıldan beri ayak parmaklarında şiddetli yanma diken gibi batma içinde acı su dolaşıyor hissi ve halsizliği vardı polinöropati teşhisi konuldu. sebebi araştırıldı glikoz romatoid artrit b12 böbrek yetmezliği tüm tahliller temiz çıktı. ablamı götürdüğümüz nöroloji doktoru b...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Sadi Kerem Okutur

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Boşalırken zorlanma hissi

    Merhabalar yaşım 22, bundan 3 hafta öncesinde sağ ayak baş parmağımın ucunda hafif bir karıncalanma hissettim önce ayakkabıdan sandığım durum sonrasında geçmeyince farklı bi durum olduğunu düşündüm. ardından ilerleyen süreçte cinsel isteğim azaldı ve ilişkide veya masturbasyon esnasında sertleşme g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Abdullah Arman Özdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polinöropati veya lupus?

    Merhaba yeni yılınızı kutluyorum..adım nazire, 23 yaşındayım. 4 aydır ayak parmaklarımda pareztesiler yaşıyorum. bir buçuk ay önce nörolojiye gittim ve emg kan bakıldı, polinöropati çıkmadı, kanda da herhangi bi değer düsüklüğü veya eksikliği çıkmadı, vit yönünden de. hocam bu aralar duş sonrası aya...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İzzet Fresko

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Polinöropati

    İyi günler hocam sorum ablam için geçen yıldan beri el ve ayakları önce uyuşma soğuma ile başladı şimdi çok yanıyor diyor. emg de polinöropati yani sinir ucu iltihabı teşhisi konuldu. sebibi araştırıldı glikoz romatoid artrit b12 böbrek ve karaciğer değerleri hepsi normal sınırlarda.doktoru bize baz...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Emin Güveli

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x