Çarpıntı ve yüksek nabız

  • İyi günler hocam, 24 yaşındayım ve üç ay önce göğsümün sağ tarafından gelen ağrılar nedeniyle doktora gittim, kalpte tüm muayene ve tetkikler sonucu herhangi bir organik sıkıntıya rastlanmadı, herhangi bir ritim bozukluğuna da rastlanmadı şükür, fakat nabzımın 156 çıkması sonucu hekimim bana saneloc verdi onu kullandım, bir hafta sonra yine gittiğimde yine EKG ve sonrasında yine 142 civarı bir atım gerçekleşti ve saneloc bırakmamı söyledi ve coralan 7.5mg yazdı hekimim, iki hafta kullandım coralanı ve gittiğimde 110 civarına düştü nabzım EKGde. Bu bir aylık kardiyoloji servisi sürecimde hekimim bana; muayene sonucu genelde 100 civarında atıyor nabzın ve bu durumun sinüs taşikardisi olduğunu ve kesin çözümün ablasyon işlemiyle gerçekleştiğini fakat yaşımın çok genç olması sebebiyle bir süre ilaç kullanmamı söyledi. Hali hazırda Coralan kullanmaya devam ediyorum. Nabzımı sürekli evde de ölçüyorum ve genel olarak dinlenik nabzım 75 civarı oluyor nadiren ani yükselişler oluyor merdiven çıkarken koşarken ama onları da çok şiddetli hissetmiyorum. Bu benim gündelik hayatıma etki etmiyor gayet işlerimi rahat bir şekilde halledebiliyorum. Sigara, alkol, kahve kullanmıyorum, kola içmiyorum, çay günde 2 bardak içiyorum azalttım onu baya. Gün içerisinde bol su tüketiyorum hani yediğime içtiğime yaşam tarzıma bu kadar dikkat eden birisiyim ama böyle bir durumla karşı karşıyayım. Biraz stresli bir dönemden geçiyorum sınavlar iş bulma süreci derken, onlar mı etkiliyor bilemiyorum. Asıl merak ettiğim soru şu hocam; Sinüs taşikardisi herhangi bir ciddi kalp sorununa ilerisi için sebep olabilir mi, verilen ilacı ivabradin içeren Coralanı uygun buluyor musunuz hocam? Hocam bu betabloker ilacı kullanmam kalbi yavaşlatıyor ya ilerde kalp yetmezliği, kalp krizi gibi başka kalple alakalı sorunlar yaratır diye endişeleniyorum. Şimdiden teşekkürler hocam kolay gelsin tekrardan.

  • Doktor Cevabı:

    Şu an bu bilgilerin hiçbirine takılmayın. stresli gergn dönemin geçmesini bekleyin, uyku ve istirahate özen gösterip varsa kilo fazlalığından kurtulmaya bakın ve düzenli egzersizle kondisyon kazanın. birkaç ay sonra eğer hala bu durum sürüyorsa uygun ilaç seçimi ve dozu düzenlenerek rahatlarsınız. ablasyon gibi işlerin gereği yok. selamlar.

    tarihinde cevapladı.

İstanbul Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Crp yüksekliği

    Hocam selamlar. 25 yaşındayım. yaklaşık 9-10 aydır her kan tahlilimde crp sınırın üzerinde çıkıyor. (0-5 mg/l sınır ise genelde 6-14 mg/l arası değişiyor). en son dünkü kan testimde 12.1 mg/l çıktı. 4 gün önce 12.8 mg/l idi. hocam benim farklı farklı şikayetlerim yüzünden farklı testler yapıldı. 10...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hayri Karaarslan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prednol 16

    Hocam ilacı 6 önce kestim kestikten 2 ay sonra şikayetim oldu tokluk 95 hbc1a 5.2 çıktı ama şuan hala çabuk acıkma hamur tüketince çarpıntı oluyor

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prednol 16

    Cevap için çok teşekkür ederim sayın hocam benim kronik hastalığım yoktu ilaçtan sonra 2 veya 3 ay sonra çarpıntı şikayetiyle dr gittim akş 102 çıktı prediyabet olabilir dedi ilaç etkisimidir bu birde hocam ilacı yazan dr sadece tuzu kesmemi söylemişti bende öyle yaptım

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zeliha Yazıcı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yanlışlıkla ilaç içmek

    Çok teşekkür ederim

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Cialis ve concor etkileşimi

    Hocam merhaba.concor ve cialisin eş zamanlı kullanımında sorun yok demiştiniz ama ben hala concor kullandığım için cialis almaya korkuyorum. cialis alacağım gün 5mg concoru yarım alsam sorun olur mu?(yüksek tansiyon ve taşikardi için kullanıyorum)

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalp çarpıntısı

    İyi günler hocam benim sorum şu uzun bir zamandır sol göğüsümde huzursuzluk ve bir ağrı oluyor ekg eko temiz fakat bu ağri çok oluyor ayrica çarpıntı da oluyor sizce bu önemli bir hastalığa işaret midir

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Murat Güler

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yanlışlıkla ilaç içmek

    Hocam yanlışlıkla beloc zok 25 mg hap içtim bir zararı olur mu aniden bırakılamaz yazıyor internette ne yapmalıyım

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çarpıntı yuksek tansiyon

    Dr bey akciğer tomografimde sonuç olarak sağ hemidiafragma envanteredir akciğer alt lob bazallerde parakardiyak sekel fibrotik değişiklik lütfen cevaplarmisiniz

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Cengiz Gebitekin

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sürekli öğürmek

    Hocam merhaba, kalp çarpıntısı, öğürme ve mide bulantısı şikayetleriyle psikiyatriye gitmiştim anksiyete teşhisi konuldu 2019dan beri lustral 100 mg kullanıyorum. şikayetlerim azalmıştı. ama son 10 gündür tekrar geri geldi özellikle sabahları sürekli öğürüyorum. çarpıntım var bunun icin dideral kull...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Nuran Şen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kolesterolyulsekligi

    Kolesterolyulsekligi kolesterolyulsekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun ya...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hamit Taşdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kolesterolyulsekligi

    Kolesterolyulsekligi kolesterolyulsekligi kolesterolyulsekligi kolesterolyuksekligi kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi du...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Leylagül Kaynar

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalpte pır pır çarpıntı

    Merhaba bir ay önce aniden çarpıntım başladı sanki kalbim pır pır ediyordu. bir kaç saniye sürdü geçti. o anda çok panik yaptım mide bulantı baş dönmesi halsizlik yaşadım. acile gittim ekg ve kan tahlili yaptılar bişey çıkmadı. üç ay öncede gögüs bölgesinde baskı sıkışma ağrı şikayetiyle kardiyoloji...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kani Gemici

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mitral kapakta çöküntü

    Çok teşekkürler adnan bey dün 2 sene sonra tahlil vermeye gittim hepsinin sonucu çıkmamış ama ferritin 13/100 referans aralığında olması gerekırken benimki 13.7 çıkmış hocam bundan dolayı mı baş dönmesi ve çarpıntı yaşıyorum? regl döneminde dolorex kullanıyorum kalpte çarpıntı varken kullanma...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Karın atması

    Merhabalar hocam 171 cm e 50kiloyum 16 yaşındayım 4ay önce çarpıntı şikayeti ile çocuk kalp e gittim ekg.eko,rontgen, kan testi,ritim holter takıldı birsey cikmadi yolladılar 4ay ben hep çektim kalp atisini falan sonra dan tisortten karın atimini fazlasiyla gordum ve karnım atışı baya üstüne telefon...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Süleyman Tanrıverdi

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mitral kapakta çöküntü

    Merhaba adnan bey 5gündür ara ara şiddetli çarpıntım oluyor sanki kalbim gırtlağımda atıyor gibi oluyor. normalde de hep çarpıntım olur alışkınım; fakat bu sefer rahatsız edici derecede ve bıraz daha uzun sürüyor. çarpıntı anında bayılacak gibi hissettim halsizlik geldi birden ve ateş bastı terle...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Adnan Kaya

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x