Çarpıntı ve stres

  • Merhaba hocam. 1 senedir çarpıntım vardi çok stresli bir yildan sonra Ekim 2019 da başladı ilk çok aç kalmistim uyandığımda tansiyon 8/5 e düşmüştü sonra göz kararması hafif mide bulantısı terleme ve aniden baslayan 150-160 nabiz ve aşırı panik ile acillik oldum gittiğimde ekg de 127 ye düşmüştü sinüs taşikardi çıktı. Tam 2 saat sürdü o çarpıntı sakinleştirici verip düşürdüler. Holter sonucumda ayni sinus taşikardi cikti. Doktor kalbinde bir problem görünmüyor dedi. O günden sonra 15 günde bir rahatsiz etti bu çarpıntilar bir anda 150 ye cikiyordu ama nefes darlığı baş dönmesi vs yoktu sadece hızlı ve duzenli atım. Ikna olmayınca 7 tane daha kardiyalog gezdim ekg lerde hep sinus tasikardisiydi ekoyla da incelediler sorun gormediler stres, veya anksiyete diyip olunca yarım dideral iç dediler. Ama ben yarım kullanmadım olduğunda çeyrek kadar kullandim. 45 dk sonra düşüyordu. Bu dedigim çarpıntılar 5 ay sürdü. 1.5 senedir de öyle ani baslayan çarpıntım yok. Ama şu ara baska bir durum var bunlari yasadiktan sonra sürekli kalbimi kontrol eder oldum hizli mi yavaş mi bugun çarpıntı olur mu hergun böyle yani psikolojimi cok bozdu yaşadıklarım. Mesela bu ara stresli olaylar yasiyorum yine sabah uyanıyorum dinlenik nabzim 60-70 uykuda bir sorun yok ama gün icinde cok gerginsem bir ölçüyorum 120/125 aralığında geziyor 2 saat boyunca bakmasam anlamiycam yani sessiz icten hizlaniyor. 120 leri görünce de panikleyip bir türlü dindiremiyorum. Bende dideral alıyorum mecburen çeyrek kadar. 30-45 dk icinde düzeliyor. Bir de demir eksikligim var ferritin hep 5 değerinde. D vitaminimde 7.90 çikti yakın zamanda. Çok yoruldum artık gerçekten psikolojik degil de kalp hastalığı olup bulamamış olabilirler mi hocam? Ne yapacagimi nasil çözecegimi şaşirdım. Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba betül hanım, kalp normal olduğu halde bazı insanlarda çarpıntı olabilir. 7 kardiyolog da kalbi normal bulduğuna göre kalbiniz normaldir. demli çay, kahve, kolalı içecekler içmeyin. sigara kullanmıyorsunuzdur diye düşünüyorum. stresten uzak durmak iyi olur. hobi edinin, ilginizi oraya yönlendirin. troid testleri de bakılmıştır diye düşünüyorum. demir ve d vitamini eksikliğini tedavi ettirin. dideral çarpıntı olmadan sürekli günde 2 kez çeyrek, 6 ay alabilirsiniz sonra günde 1 kereye düşürüp 1 hafta sonra kesebilirsiniz. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Cok teşekkür ederim hocam daha açıklayıcı cevap olamazdı Allah razı olsun. Evet troidlerde de sorun yok ve sigara hic kullanmadım ama küçüklüğümden beri çok stresli ve heyecanlı bir tipim. Çay ve asitli şeyler pek içmem. Tek zararlı alışkanlığım kahve onu da günde bir tane içsem kesmesem olur mu hocam? Tek keyfim o çünkü. Peki dideralin herhangi bir zararı var mı kalbimize genç yaşta kalp ilacı oldugu için çekiniyorum kullanmaya. İçip birakinca çarpıntılar baslar mi yine? Son olarak kalbi hızlı çalışan ve çarpıntılı insanlar diger insanlara göre daha dezavantajlı ve kısa ömürlü mü olur sizce? Kusura bakmayın çok sordum. Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:

    Rica ederim. 1 adet kahve içebilirsiniz. dideral zaten düşük doz kullanacaksınız. zararı olmaz. sürekli nabzın yüksek olması huzursuz, sanki bir şey olacakmış gibi tedirginlik, heyecan halinde olmanıza yol açar, 100 üzerinde olursa uzun süre kalbi yorar. en uzun yaşayan hayvanlar kaplumbağalar onların da nabzı düşük. egzersiz de zamanla nabzı düşürür. size egzersiz tavsiye ederim. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim hocam. Bu anlattığım çarpıntılar hergün olmuyor çok stresliysem ayda 2 kez falan oluyor. 1-2 saat boyunca 110-130 arasında atıyor yine de kullanayım mi ilacı hocam? Uyurken ya da yatarken ki nabzim 60-70 arası. Bu dediginiz dozda 6 ay kullanip kestikten sonra çarpıntılar yine tekrar ederse uzun yıllar 10,20 sene gibi kullanabilir miyiz diderali? Bir de hangi sporları önerirsiniz kalbi düzene sokmak için spor yaparken de aslında nabzimiz epey yükseliyor bu da kalbi yormaz mı? Teşekkürler..

  • Doktor Cevabı:

    Merhaba betül hanım, ayda 2 kez oluyorsa sadece çarpıntı anında da kullanabilirsiniz diderali. 6 ay sürekli alıp kestiğinizde tekrar çarpıntı olursa uzun yıllar da kullanabilirsiniz . spor yapmakla oluşan nabız yüksekliği kalbinizi yormaz. en sağlıklı spor tempolu yürüyüş ya da yüzme. sağlık dileklerimle.

    tarihinde cevapladı.
  • Çok teşekkür ederim yardımlarınız için hocam 😊


İstanbul Dahiliye uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 1 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Diabet mellisttus

    Sayin degerli hocambenim sag bacagimda ust kisminda ayni parmaklarin oldugu yerde sislik var bastirca cukur oluyor parmaklsrda yok yanliz tek ayakta sagda solda yok diabet iki hastasiyim bobrek yetmezligini olabilirmi yada baska ne olabilir hocam tumir gibi bise olabilirmi saygilar

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Nefes darlığı

    Ayşen hanım merhaba. ben 21 yaşındayım. 1 eylül'de sinovac 1.dozumu oldum. herhangi bir yan etki yaşamadım. fakat kaygı bozukluğu ve panik bozukluğu tedavisi görüyorum. 6 tane kardiyolojinin bir şey yok diyip gönderdiği erken atımlara sahibim. korktuğum için olmak istemedim bu yüzden çok erteledim a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hi̇pertansi̇yon di̇yali̇z stent

    Hocam merhabalar kolay gelsin daha öncede yazmıştım ancak soru kapanmış anlayamadım.2007 yılından beri kby hastalığım var.2008 yılında periton diyalizi akabinde 2011 de annemden nakil oldum.ancak 2019 aralıkta kalp krizi 1 adet stent sonucu annemin böbreği attı.mart 2020 de hemodiyalize bağlandım ka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp deliği

    Hocam merhaba. kalbimde delik var ama çapını ölçtürmedim. risklerimi biliyorum pıhtı atma gibi vs, genelde çabuk yorulurum yokuş çıktıgımda merdiven çıktıgımda ya da az bi efor gerektircek bir şeyde bile kalbim hızlı atmaya başlar ve bazende durup dururken bile hızlanır, ritim bozukluğu yaşadığım an...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Mutlu Vural

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlillerii

    Hocam kolesterolüm yok fakat kilom var.antibiyotik ve ağrı kesici çok kullandım bide hocam 20ay önce hamileydim ozamn kadın doğum doktoru hepatit b ve hepatit c. bakmıştı.sonuclar normaldi sadece hepatit a bakilmamsti.birde alkol sigaram yok hocam

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kan tahlillerii

    Hocam merhaba benim ast alp ve ggt yüksek çıktı fakat. 3kere ultrasona. girdim tüm batın. hepsi. temiz cikti.yas. otuz.yuz kiloyum.dun ateşim çıktı baya hastaydimbu sikayetle gittim test sonucu öğrendm.(ast referans aralığı 34 sonuc.45 alp r.araligi 150 sonuç 221. ggt r.araligi 36 sonuc110)h...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Hipertrofik kardiyomiyopati

    Merhaba doktor bey 4 yaşında hipertrofik kardiyomiyopati hastasi kizim var 3 aylıkken ameliyat oldu. suan aort kapağında orta ve önemli derecede yetmezlik var .eko raporunu yorumlayabilir misiniz lütfen. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşı hakkında

    Merhaba hocam. ben dün aşı oldum sinovac randevusu alarak gittim. aşımı vuruldum eve geldim hayat eve sığar uygulamasına baktığımda biontech vurulduğum görülüyor. şimdi şaşırdım ilk doz aşımdı. ikinci doz aşımı hangisinden vurulmam gerek randevu alarak gittiğim mi sistemde görünen mi doğru kafam kar...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. karadamar hangi damar oluyor peki, pıhtı tehlikeli bir yerde mi? i̇yi çalışmalar dilerim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Kalp atışını hissetmek ve ağrı

    Hocam merhaba yaşım 16 futbolcuyum bundan 7-8 ay önce kalp ağrılarım başladı doktora gittim eko ve ekg çekildim temiz çıktı sonra geçti hocam 2 ay önce tekrar başladı bende panik atak var ve çok stres yapıyorum acile gittim ekg çekildim ve kan alındı temiz çıktı sonuçlarım sonra hocam 1 ay önce tekr...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Bacakta şişme ve ağrı

    Hocam merhaba, ben sağ bacağımda diz altında ağrı şişkinlik sebebiyle kalp ve damar hastalıklarına göründüm doppler çekildi henüz doktoruma randevu bulamadım rapor sonucum bu şekilde teşhis nedir değerlendirebilir misiniz? şimdiden teşekkür ederim hocam. her iki alt ekstremite venöz doppler tetki...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Corona aşısı

    Doktor bey merhaba.ben sivastan takibini yaptığınız bahattin sönmezin annesiyim.oglumda aort damarina yakın mesafede subaortik membran var.gectigimiz temmuz ayında kontrole geldik aynı boyutta olduğunu buyumedigini söylemiştiniz.kontrol onerdiniz tekrar.benim sorum oğlum bu rahatsızlığından dolayı c...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Baykan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diyaliz şart mı

    Merhaba hocam babam kronik böbrek yetmezliği var geçen hafta anjiyo oldu 4stent takıldı şu an keratinin ve üre yüksek 6,50 doktorlar diyaliz diyorlar ancak babam kabullenemiyor diyaliz olması şart mı ? eğer diyaliz olursa hayatının sonuna kadar mı oluyor? yaşı 49 tansiyonu iyi anjiyo olmadan önce...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Yusuf Aydın

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Damardan demir yuklemesi

    Hocam 25 yasinda bayanim.bende yillardir anemi ve demir eksikligi var.agizdan ilac kullanamiyorum.mide agrisi yapiyor.dun doktora gittim.tahlil yapildi sonuc: b12 158 cikti. demir :referans agirligi (60-180) sonuc: 20. total demir baglama referans agirligi (260-450) sonuc: 470 . uibc r...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x