Çarpıntı , tsh yüksekliği

  • Öncelikle merhaba hocam yaş 25 . Aşı olduktan 2 gün sonra başlayan sırt ve göğüs ağrısı şiddetli batma ve kramplar şeklinde ( kalp krizi geçiriyorum sandım Allah herkesin üstünden uzak etsin.) ve çarpıntı şikayetlerimin devam etmesi ,geçmemesi sebebiyle aşı olduktan 16 gün sonra kardiyoloji uzmanına gözüktüm. daha önce hiç böyle sorunlarım yoktu, her zaman düşük nabızlı bir insandım. Yatar vaziyette değilde ayağa kalktıgımda nabız yükselmesi Oluyor. Yatarken bazı zamanlarda Sanki göğüs bölgemde makine çalışıyor telefonu titreşime alırsın da göğsüne koyarsın ya işte öyle titreşim hissediyordum ama Ekg çekildi Eko yapıldı Kan tahlili ve Ritim holter takıldı ama bir probleme rastlanmadı. beni Dahiliye ye yönlendirdi kan tahlilinde b12 : 94 , tsh : 5.5 çıktı t3 ve t4 değerlerim normal , anti tiroid peroksidaz: 400 çıktı . Daha önce ne tiroid sorunum vardı ne carpinti ne b12. Bu değerler çarpıntı sebebi olabilir mi? Bu arada 2 kutu dodex b12 iğnesi bitirdim ve 2 kutu daha yazıldı. Levotiron 25 mcg aksamlari birer kez içiyorum bugun 29. Günüm ama çarpıntı geçmiş değil ama azalma var ve vücudumda gezici ağrılar oluyor.Aşı bazı bünyelere ağır gelebilir mi? Tek dozda bir aydan fazla süren etkiler yaşadım ve yaşamaktayım, bunun hayati bir organla doğrudan ilişkili olması beni endişelendirdi. İlk aşı olduğum gün sanki kalp ağrısı çekiyorum sandım galiba kas ağrısıydı ama korku oluştu bende. Bu nedenle 2. Doz biontech aşısını henüz olamadım olmamda bir sakınca var mı? Haftada bir persembe günleri b12 iğnesi oluyorum 2. Doz aşıyı olabilir miyim? Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Sağlıklı günler dilerim hocam.

  • Doktor Cevabı:

    İyi günler, malesef biontec aşı sonrası bu tarz kas iskelet sistemi ağrılarını çok görmekteyiz. nadir de olsa kan pıhtılaşma sistemi problemleri nedeniyle kalp krizlerini de tetikleyebiliyor (elbette ileri yaştaki ve damar yatağı problemli olan hastalarda). kardiyoloji kontrolünden geçmişsiniz, normal bulunmuş. tsh değeri sınırda yüksek, ancak t3-t4 normalken çarpıntıyı buna bağlayamayız. şu anki genel vücut sıkıntılarının oluşturduğu strese bağlı değişiklikler gibi duruyor. ben açıkçası aşı olabileceğinizi düşünüyorum. ancak elbette benzer yan etkileri tekrar görebilirsiniz. göğsünüzde baskı/sıkışma tarzında ağrı hissederseniz mutlaka tekrar kontrol olursunuz. noktasal batma tarzındaki ağrılar genellikle masumdur, uzun da sürse geçicidir. geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
  • Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Ağrılarım sıkışma ve baskı şeklinde değil; batıcı, halk arasında yel girmesi bıçak saplanması şeklinde ifade edilen ağrılardı. Çarpıntıyla birlikte olunca psikolojik olarak etkilendim sanırım. Diğer tüm kan değerlerime bakıldı bir sorun çıkmadı. Değerli görüşleriniz için tekrardan çok teşekkür ederim.


Bursa Kardiyolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın!

Bu soruya oy verin :
Puan : 5 / Oy veren : 2 kişi

Diğer Hasta Soruları

  • Göz ağrısı

    Merhaba göz kapağım çok ağrıyor sağ gözde burun ve göz arası dolgunluk hissi var bazen burnum bile ağrıyo gözlerim yanıyor uyuyunca azalıyor sinüzit problemim var ondan kaynakli olabilir mi beynimde tümör olduğunu düşünüyorum piskiyatriyeye gidiyorum hangi bölüme gitmeliyim nöroloji mi kbb mi göz mü...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kadircan Keskinbora

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prk ile lazer

    Hocam batmalarım minimal değil aşırı fazla. batmalar başladığı an gözümü açık tutmakta zorlanıyorum gözüm kan çanağına dönüyor. göz kapağım aşırı şişiyor ve burun kökümde şakaklarımda gözümde ağrı oluyor. i̇yiken 2 saatte bir aşırı kötüysen saat başı suni göz yaşını damlatıyorum ama resmen işe yaram...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Timuçin Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Eklemlerde kütleme

    Hocam merhaba, 7 aylık hamileyim son 2 aydır tüm eklemlerimde (boyun,omuz,diz kapağı ve kalça ) ağrısız çıtlama sesleri geliyor şimdide sağ dirseğimde aynı şekilde hareket ettirdikçe kütleme sesi gelmeye başladı daha önce ortopediye gittim gebelik olduğu için film çekilemedi ama bi sorun olmadığını...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Bahtiyar Demiralp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Akıntı problemi

    Merhaba doktor bey sarı ve kokulu akıntı ( yanma ve kaşıntı yok ) şikayetiyle doktora gittim kan ultrason ve idrara bakıldı idrarda enfeksiyon çıktı doktor cipro 500 mg yazdı bunun akıntıyı da geçireceğini söyledi bu ilaçin gerçekten akıntıyi geçirme etkisi var mi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prk ile lazer

    33 gün önce prk yöntemi ile lazer ameliyatı oldum. 19.günde sol gözümde minimal epidel dökülmesi gerçekleşti lens ile toparladı. sağ gözümün tamamen iyileştiğibi hissederken sol gözümde zaman zaman ağrı, acı genellikle batma ve kuruluk hissi oluyor. aynı zaman da ameliyat olduğumdan beri sol göz kap...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Timuçin Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Mantar enfeksiyon

    Hocam hemen hemen her ay adet sonrası ilk ilişki den sonra yanma kaşıntı ve ara arada katlanılmicak derecede koku oluşumu oluyor. dr um sürekli aynı tedavileri veriyor, dış yüzeyde de ince deride ilişki sonrası yırtılma yanma oluyor.dış yüzeyi destekleyip güçlendirecek bi ilaç sunulmuyor. bu soru...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Lasek göz ameliyatı

    1 ay 2 gün önce prk ile lazer göz ameliyatı oldum. görmem de arada bir buldanıklaşma dışında bir sıkıntı yok. ameliyattan sonra ki 19. günde sol gözümde tekrar minimal düzeyde epidel dökülmesi gerçekleşti. lens takıldı ve toparladı. sağ gözümün tamamen iyileştiğini hissederken. sol gözüm de hala zam...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Nurullah Çağıl

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seğirme ve korku

    Hocam merhaba, sizden yardım istiyorum psikolojik olarak çok zor durumdayım ve ne yapmalıyım bilmiyorum. yaklaşık 1.5 aydır seğirmelerim var. koltuk altlarımda, kaburgalarımda oluyor. bir kere tüm gün süren avuç içimde oldu ve onun yanında da daimi bir şekilde sol diz kapağımın üst bölgesindeki iç t...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Hasan Akdemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Seğirme ve korku

    Hocam merhaba, sizden yardım istiyorum psikolojik olarak çok zor durumdayım ve ne yapmalıyım bilmiyorum. yaklaşık 1.5 aydır seğirmelerim var. koltuk altlarımda, kaburgalarımda oluyor. bir kere tüm gün süren avuç içimde oldu ve onun yanında da daimi bir şekilde sol diz kapağımın üst bölgesindeki iç t...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Fethi İdiman

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Bacakta sislik

    Merhaba hocam diz kapağının arka kısmının biraz üstünde elime birşeyler geliyor bastırınca ama sanki öteki bacağımda var kitle gibi birşey değildir degilmi

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. İ. Ömer Harmancıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Hipertrofik kardiyomiyopati

    Merhaba doktor bey 4 yaşında hipertrofik kardiyomiyopati hastasi kizim var 3 aylıkken ameliyat oldu. suan aort kapağında orta ve önemli derecede yetmezlik var .eko raporunu yorumlayabilir misiniz lütfen. teşekkür ederim.

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kirpik dibi yağlanması

    Hocam son olarak bir şey daha sormak istiyorum. ben 1 seans ipl olmuştum. ipl yapılırken yoğun darbeli ışık dediğimiz şey göz kapaklarına uygulanıyor ya sinirleri uyarmak için. benim o ipl den sonra göz kapaklarım daha kötü oldu gibi hissediyorum meibomian glandın salgılanması zaten artmışken dahada...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Timuçin Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Diz kapagi agrisi

    Sayın hocam merhabalar sizin değerli bilgilerinize çok ihtiyacım var yardımcı olursanız çok sevirim yaşım 25 bayanım. yaklaşık 1 senedir. normalde hiç bir agrım yokken uzun sureli dizlerimi büküp oturduğumda dizimin üst yan kisimlarindan cok agri oluyor. ayağı kalktiktan 3 dakika sonra hemen geçiyor...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Gültekin Sıtkı Çeçen

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızım ayakları üzerinde durmuyor

    Hocam merhaba kızım 4 ay 11 günlük kollarından yada koltuk altından tutunca ayaklarının üzerinde durmuyor ayaklarını kendine çekiyor bu gün hastaneye götürdüm doktor tekrar kalça testi istedi sonuç normal çıktı ortopedi bölümüne bide göstermemi istedi acaba bu normal mi yada diz kapaklarının alt kı...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Canan Yıldırım

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Çocuğumun kalp rahatsızlığı

    İyi günler hocam , kızım 7 aylık 8 kilo ikiz teki. yenidoğan’daki satürasyon düşüklüğünden (80lerde) şüphelenildi ve kardiyoloğumuz tarafından fallot tetrolojisi teşhisi konuldu. son ameliyat için sevk olduk buradaki kardiyoloğumuz eko sonrası sorunun fallot olmadığını benzer yönlerin olduğunu söyle...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Volkan Yazıcıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör






.
x