Ca neyi gösterir

  • Babam bağırsak kanseri tedavisi görmektedir. 6 kür kemotrapi aldı.Karaciğerinde küçük lezyonlar vardı. şuanda kemotrapı almıyor, ara verildi. ayda birkez CA, CA-19 tahlili yapıyoruz. Nisan ayında CA-19: 83 çıkmıştı. Bu ay CA-19: 721.4 çıktı.Bir ayın içinde bu kadar yükselmesi mümkün mü? yanlış ölçülme ihtimali var mıdır?babamın sağlık durumu iyi duruyor sadece çok uyuyor.Hastalığın hızlıca ilerlediği anlamına mı geliyor?ne yapmamızı önerirsiniz?

  • Doktor Cevabı:

    Öncelikle geçmiş olsun, hızlı yükselmesi mümkün, bu derece büyük oynamalarda yanlış olma ihtimali düşük ama imkansız da değil, bu denli kısa sürede oluşan yükselme genellikle hızlı seyire işaret eder, hastalık odaklarının tekrar gözden geçirilmesi ve radyolojik olarak da ilerleme varsa tedaviye tekrar başlanması uygun olur, kolay gelsin

    tarihinde cevapladı.
  • çekilen MR sonucunda karaciğerdeki metazdazlarda 2 ay önceki MR sonucuna göre lezyonların çaplarında %20 oranında artış olmuş. şuanda babam memlekete gitti ve 15 gün kalmayı planlıyor. 15 gün içinde ciddi artışlar olabilir mi? şuanda kendisini iyi hissediyor ve bir sıkkıntısı yok. çok gitmek istiyordu bişi diyemedik. yeniden kemotrapi ile karaciğerde mevcut olan lezyonalrın yok olma yada ciddi anlamda azalma ihitmali var mı? Nasıl bir tedavi uygulanacaktır?

  • Doktor Cevabı:

    Ciddi artış olmaması lazım, yeniden azalma ihtimali var, farklı etki mekanizması olan ilaçlarla tedavi seçilmesi lazım

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • Yol gösterir misiniz

    Hocam merhaba 30yasindayim sağ trapez bölgede ozellikle , boynumda,kürek kemiği ve çevresinde,sag kolda hatta sağ elime kadar yayılan bir ağrı var bazen koltuk altımda birkac haftadır,hafifti ancak bugün oldukça yoğun hissettim ara ara geçiyor tekrar başlıyor uykumda rahatım yatay pozisyondan dolayı...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Candan Hundemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endometrium 3c

    Merhaba hocam, annem 62 yaşında endometrium ca teşhisi ile 8kür kemoterapi aldı, ilk ameliyatı kemoterapiden önceydi, 2.ameliyatı ise kemoterapilerden sonra oldu, evresi 3c idi. ameliyattan sonra hiçbir tedaviye başlanmadı,şuan en son ca kan değeri 18.8 hocam,son tomografisinde karaciğer kubbe loka...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Murat Dede

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Endokrinoloji uzmanı

    Hocam ben çok zor durumdayım 4 aylık evliyim sıkıntılar yaşıyorum erekte olmakta , cinsel isteksizlik te var , sıkıntılar yaşıyorum endokrinoloji doktoruna gittim bana dostinex verdi beyinde kitle var dedi bu ilaç ne zaman etkiyi gösterir lütfen yardım bana çok canım sıkılıyor bana bir yol gösterin...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe Çarlıoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Neredesiniz doktorum

    Çok teşekkürler barış bey. mhrs’de isminiz gözükmüyor randevu nasıl alabiliriz , mhrs’den başka bir yolu varsa ve tekrar yol gösterirseniz çok memnun oluruz. teşekkürler

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Barış Candan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Prozac kullanımı

    Merhaba hocam oğlum 11 yaşında bazı takıntılı hareketleri ve tikleri için çocuk ruh sağlığı bölümüne başvurduk. prozac şurup verdi ve bir ay sonrasına randevu verdi. şurubu bir haftadır kullanıyor pek bir değişiklik yok gibi etkisini ne kadar sürede gösterir ve randevu tarihinden önce şurup biterse...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Candan Taşkıran

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kızlık zarı

    Merhabalar sevim hanım 20 yaşındayim ve bekarim maalesef sürekli akıntım oluyor bu durumdan bıktım ve genital bölgemi temiz hissetmediğim için akıntıları temizliyorum ve peceteyi katlayarak yapıyorum bunu bugün yanlislikla peçete 2 kere zarima değdi ve canim yandi sanırım peceteyi katlandığımdan dol...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Sevim Turhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yapışık doku

    Merhabalar hocam bel fıtığı ameliyatı sonrası ameliyat bölgesinde yapışıklık oluşması ne gibi belirtiler gösterir hastaya nasıl rahatsızlıklar verir ?

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Candan Hundemir

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Magnezyum eksikliği

    Doktor hanım annem 42 yaşında cinsiyeti erkek seçilmiş yanlışlıkla. üre 31 (17-43) kreatinin 0.91(0.84-1.25) ast 20(0-50) alt (24) (0-50) ca 9.7 (8.8-10.6) fosfor 2.93(2.5-4.5) magnezyum düşük, 1.5(1.64 alt sınırı) gfr ölçülmemiş en son 72 idi. hocam magnezyum eksikliği böbrekle alakalı sorun oldu...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ali Başçı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Magnezyum eksikliği

    Doktor hanım annem 42 yaşında cinsiyeti erkek seçilmiş yanlışlıkla. haşimato hastası.üre 31 (17-43) kreatinin 0.91(0.84-1.25) ast 20(0-50) alt (24) (0-50) ca 9.7 (8.8-10.6) fosfor 2.93(2.5-4.5) magnezyum düşük, 1.5(1.64 alt sınırı) gfr ölçülmemiş en son 72 idi. hocam magnezyum eksikliği böbrekle a...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşen Helvacı

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Renal hasar mı var

    Doktor hanım annem 42 yaşında cinsiyeti erkek seçilmiş yanlışlıkla. üre 31 (17-43) kreatinin 0.91(0.84-1.25) ast 20(0-50) alt (24) (0-50) ca 9.7 (8.8-10.6) fosfor 2.93(2.5-4.5) magnezyum düşük, 1.5(1.64 alt sınırı) gfr ölçülmemiş en son 72 idi. hocam magnezyum eksikliği böbrekle alakalı sorun oldu...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardım edin hocam

    Hocam acil bir cevap verir misiniz , benim kızım 6 yaşlarında iken aynı yaşta olan arkadasımın çocuğu onun özel bölgesinden öpmüş hocam bunu bu sene söyledi bana ve oda şimdi acaba parmagını falan katsa da aklımda kalır mıydı diye aklımıza takıldı o zamanlar da kanama yada acı hatırlamıyor gerçi öyl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İrfan Tarhan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardımcı olun lütfen

    Hocam soru buydu kızım için hocam ayrıntılara takılıyorum çünkü sonuçta önemli bir konu hani sizde me olur ayrıntılı bir cevap verin bu yorumlara göre evet hocam yırtık yok ama zedelenme olsa söylerdi değil mi diğer 2 iyi diyen de . birde hocam sizce bu yorumlara göre centigi doğal mı görünüyor . lü...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Sürücü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yardım edin hocam

    Hocam acil bir cevap verir misiniz , benim kızım 6 yaşlarında iken aynı yaşta olan arkadasımın çocuğu onun özel bölgesinden öpmüş hocam bunu bu sene söyledi bana ve oda şimdi acaba parmagını falan katsa da aklımda kalır mıydı diye aklımıza takıldı o zamanlar da kanama yada acı hatırlamıyor gerçi öyl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Külal Çukurova

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Yardım edin hocam

    Hocam acil bir cevap verir misiniz , benim kızım 6 yaşlarında iken aynı yaşta olan arkadasımın çocuğu onun özel bölgesinden öpmüş hocam bunu bu sene söyledi bana ve oda şimdi acaba parmagını falan katsa da aklımda kalır mıydı diye aklımıza takıldı o zamanlar da kanama yada acı hatırlamıyor gerçi öyl...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. Mustafa Sürücü

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Olasılık var mı?

    Hocam merhaba. sizin yorumlarınızı az çok okudum çok açıklayıcı konuşmuşsunuz samimiyetinize inanarak şimdiden teşekkür ediyorum.. kasım da ilişkim oldu 1 ay sonra evde test yaptım negatif çıktı ilişkiden 8 hafta sonra kadın doğuma gittim doktor tanıdık olduğu için ilişkim hakkında bilgi veremedim...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x