Ca eksikliği

  • kalsiyum değeri 7,66 kullandığım ilaç= rocatrol 500mg lık günde iki defa , calcimax 1gr günde 1 kullandığım halde böyle. bu iki ilacın birbirine zararı var mı beraber kullanıldığında. ayrıca ca eksikliği böbreklerden geri emilmeden kayıplarda değeri düşer mi yardımcı olursanız sevinirim.

  • Doktor Cevabı:

    Kalsiyum eksikliği araştırılmalı. d vitamini eksikliği, barsaklardan kalsiyum emilim bozukluğu, geçirilmiş tiroid operasyonu, paratiroid hormonun yetersiz gelmesi, magnezyum eksikliği gibi birçok sebebi mevcut. bunları araştırmak için, kalsiyum, fosfor, parathormon, 24 saat idrar testleri, magnezyum, albümin gibi tetkiklerin incelenmesi gerek.geçmiş olsun.

    tarihinde cevapladı.
Bu soruya oy verin :

Diğer Hasta Soruları

  • D vi̇tami̇ni̇ düşüklüğü

    Sayin hocam iyi gunlef dilerim..ben 1 ay once covid gecirdiğim için dahiliyeyd gidip böbrek ve karaciğer fonksiyonlarımı baktırıp kan rutinlerimidd baktırmak istedim... glukoz111 mgdl.. ngsp%6.3...i̇fcc45 mm/mol...klestrol 234 mgdl...ldl177 mgdl...alt 110 u/l.. çıktı sayin hocam, doktorum şeker sın...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Akciğer de buzlu cam ve nodül

    Hocam merhaba benim yaklaşık 1 aydır geçmeyen ama çok şiddetlide olmayan sırt omurga kemiği üzerinde ağrım var yeri çok sabit. bugün çekilen tomoğrafi sonucum şöyledir (sol hemitoraks alt lob lateral segmentte subplevral 4.7 mm çapında solid-soliter nonspesifik nodül izlendi. sağ hemitoraks üst lob...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Melih Kaptanoğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kol ve bacaklarda ağrı,sol kolun üst kisminda ağrı ve et kesme hissi

    Merhaba.kalp atış hızım hep fazla yani genelde hızlı atıyor ve gün içinde hep hissediyorum.hızlı atmasa da sert bir şekilde atıyor.bununla bir ilgisi var mı pek bilmiyorum.kollarım ve bacaklarım arada ağrıyor ve doku hassasiyeti var.örneğin;bir yere çarptığımda gereğinden fazla canım yanıyor.bazen d...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Kemal Erol

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Mide bağırsak

    Merhaba hocam uzun süredir ağızda acılık var sürekli bunun nedeni ne olabilir vitamin mineral eksikliği yapabilir mi ? reflü olabilir mi reflü varsa nasıl bir tedavi olabilir? mide endoskopisi oldu parça alındı raporu kli̇ni̇k bi̇lgi̇: antrum hp? im? görh mide ca? ögd mide: lümen tüm midede norma...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Zülfikar Polat

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Otizim mi uyaran eksiklik mi

    Iyi akşamlar doktor bey 18 aylik oğlum da otizim veya uyarıcı eksikliğinden şüpheleniyorum belirtileri kalabalik ortama girince çok utangaç kendi kendine oynamayi daha çok seviyor ismine seslenice bakıyor komutlara cevap veriyor ama bazen canı istemedigimde tam tersini yapıyor göz temasida isterse k...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. İlker Erdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Kalsiyum yüksekliği

    Merhaba hocam bugün kan tahlili yaptırdım. üre 21,8 mg/dl 12,84 - 42,8 kan üre azotu (bun) 10,2 mg/dl 6 - 20 kreatinin (yetişkin) 1,02 mg/dl 0,70 - 1,20 egfr 92 ml/dk/1,73m^2 60 - 120 albümin 49,4 g/l 35 - 52 kalsiyum (ca) 10,1 mg/dl 8,6 - 10 düzeltilmiş kalsiyum (ca) 9,...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Ayşe ÇARLIOĞLU

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Ca-125 değeri

    Merhaba hocam, ben 22 yaşında bakireyim. vajinada kokulu sarı renkli akıntı sebebiyle dün doktora gittim. sanırım adı transabdonimal ultrason denilen şeyle karnımın altından genital bölgeme kadar baktı ve ultrasonun güzel dedi. 5 tüp kan verdim aynı zamanda idrar kültürü de verdim. şu ana kadar ca12...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Terliyorum hocam

    Hocam ben terliyorum. nasıl bir terleme? derseniz. genellikle baş boyun bacaklar ve gövdemin bir kısmı terliyor. bazen bir anda sıcak geliyor sonra ter boşalıyor. bir süre sonra kendi kendine gidiyor. bazen az ter akıyor bazen ise çok ter akıyor. sonra geçiyor terim soğuyor. akşam yatağa yatar yatma...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Kadriye Tanas

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Aşırı saç kaybı

    Hocam merhabalar benim son zamanlarda inanılmaz saç dökülmem var 21 yaşındayım kadınım. saçlarım incelmeye başladı 1 ayda neredeyse yarısını kaybettim. bi kaç yıldır saç derimde parmak uclarıma kum tanesi gibi şeyler takılıyor çekip baktigim zaman sacla beraber geliyor beyaz kökün etrafını sarmış bi...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Saç dökülmem çok fazla

    Merhaba, 20 yaşında kadınım saçlarım yaklaşık beş aydır sürekli dökülüyor avuç avuç yani. gitmediğim doktor kalmadı remolent saç serumunu kullandım bir kutu, çinko hap kullandım o da bir kutuydu, şu an biotin hap kullanıyorum. 2020 şubat ayında sol yumurtalığımda kist teşhisi konulmuştu ama en son g...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Ön bıngıldak açıklığı

    Merhaba oğlum 26 aylık ancak ön bıngıldağımız hala kapanmadı tiroid değerleri normal parathormon değeri normal kranial usg kemik yapıları normal d vitamin değeri normal calsiyum değeri normal bunun başka ne gibi sebebi olabilir. bu arada oğlumun çoklu besin alerjisi vardı 1 yaşına kadar süt diyeti...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Erdal Eren

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Septom kayması

    Merhaba iyi geceler, benim şöyle bir sorum olacak size. 1 aylık evliğim ve gerdek gecemde kan gelmedi, ama evlendiğim günden beri geçmek bilmeyen bir idrar yolu enfeksiyonum var ilaç kullanmama rağmen geçmedi hala. aynı zamn da her ilişkiye girdiğim de canım çok yanıyor kasıklarım da ağrı oluyor eşi...

    Doktor Cevabı:

    Prof. Dr. Kutay Biberoglu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör



  • Yoğun saç dökülmesi

    Merhaba ilhan bey, yaklasik 6 aydir yoğun saç dökülmesi yasiyorum. başlangıçta b12 ve d vitaminim çok eksikti. tedavi edildi ve sonrasında cinko nun ve demirin düşük olduğunu öğrendim. onunda takviyesini yapıyorum. aynı zamanda bu süreçte çok stresliydim ve hala daha öyleyim. hormonlarima baktirdim...

    Doktor Cevabı:

    Op. Dr. İlhan Serdaroğlu

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Sınırda yüksek kalsiyum parathormon

    İyi günler hocam, annem (60y) için herhangi bi diz ağrı olmadan dizde kireçlenme,sağ bacağında genu varum deformitesi ve aksama şikayeti sebebiyle gittigimiz ftr polikliniğinde istenen tetkiklerin sonucu t-gfr(ckd-epi) :79.04 ca:9.8( referans :8.2-10.6) p t h :87.2(r:18.5-88) vitd:22 alkalen p:7...

    Doktor Cevabı:

    Uzm. Dr. Vildan Özdoğan

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör

  • Baş sersemliği

    İyi akşamlar doktor bey, inanın zor durumdayım inşallah okursunuz size birşey danışıcam 2 yıl önce bebek tedavisi sırasında hormon ilaçları harici yanlışlık sonucu yüksek kortizon almiıştım 6 hafta fakat çok yan etki yaptı cushing oldum yüzüm boynum çok şişmişti ve ozamandan başlayan görme sorunu ve...

    Doktor Cevabı:

    Doç. Dr. Recep Alp

    tarihinde cevapladı.

    Cevabı gör




.
x